Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Slik sjarmerer du daten

Tipsene som gir deg anledning til å skifte sivilstatus på Facebook.

Lei av singellivet, men føler ingen spesiell er klar til å svare ja på spørsmålet: «Vil du gifte deg med meg» i nær framtid?

Ta med deg disse tipsene, så vet du hvordan du skal sjarmere partneren ved neste anledning, og sørge for at han eller hun ikke glemmer deg med det første.

Utålmodig? Her møter du single i kveld!

1. Din lidenskap
Enten det måtte være kunst, fuglekikking eller historie så fortell han eller henne hva du elsker å drive med. På den måten kan vedkommende danne seg et bilde av hva du foretar deg på fritiden, og se at du faktisk gjør noe som beriker livet ditt, og ikke bare sitter på sofaen og ser på TV.

Alt du driver med på fritiden er av interesse - det eneste du ikke skal fortelle er at du ser mye på TV eller at du fordyper deg i kjendisenes liv. Skulle det vise seg at han eller hun faktisk liker noen av disse tingene, er det uansett ikke noe å bygge et forhold på. Fokuser på de tingene i livet som får deg til å tikke og det som skiller deg fra andre single.

2. Dine talenter
Er du flink til å dekorere hjemmet ditt så er det imponerende. Er du en flink kokk eller elsker å lage mat, så er det enda bedre. Det er viktig å skryte av (fortelle om, du vil ikke virket alt for skrytete) sine talenter, og vi blir alltid imponert av forskjellige evner andre mennesker har. Selv om det er et snevert felt, som at du synes det er gøy å lage kule presanger til familie og venner, og at du legger ned mye arbeide i en vellykket gave, så er det et talent som gir deg et pluss i boken hos partneren.

Du kan for eksempel komme inn på matemnet ved å spørre hvordan maten til din partner smaker, og fortelle at du pleier å lage den med det og det krydderet e.l.

3. Familieverdier
Det kan være en fordel å dele litt informasjon om din egen familie, som at de betyr mye for deg, hyggelige ting dere gjør sammen osv. Samtidig er det et par ting du skal passe deg for.

På den ene siden er det viktig å klargjøre at selv om du har et veldig godt forhold til dine foreldre, så bor dere ikke sammen, og du har et flott liv uten dem. Har du derimot et dårlig forhold til dine foreldre, så pass deg for å snakke stygt om dem. Ingen vil synes du er et godt, snilt eller sjenerøst menneske, om du gjør narr av faren din eller snakker nedverdigende om moren din.

Husk at du gjenspeiler deres eventuelle fremtidige familie, og det bør jo se bra ut.

4. Frivillig hjelper
Dersom du er aktiv i kommunen du bor i, og hjelper til som frivillig på for eksempel eldresenteret, som støttekontakt eller som natteravn, så er det absolutt noe du bør nevne. Det er ikke å skryte å fortelle om hva du gjør på fritiden, og historien rundt hvorfor du endte opp med akkurat det formålet sier jo litt om deg. At du har gitt bort en masse penger til et veldedig formål er dessverre ikke like greit å fortelle, og bør spares til dere har blitt mye bedre kjent.

5. Evnen til å le av seg selv
Det å kunne fortelle en historie eller to om sine flauser er bare søtt og sjarmerende. Det viser at du har evnen til å le av deg selv, noe som er veldig viktig.

Alle har på et eller annet tidspunkt dummet seg ut, så det er ingen grunn til å tro at man er dummere enn andre om man har en slik historie på lager. Fortell den, og merk at stemningen blir lettere, i tillegg til at du kanskje får noen morsomme historier i retur.

Prøv vår nye personlighetstest!

Hva skal du så ikke gjøre?

Utseendefokus

Ikke ha for mye fokus på utseende ditt når du er på date. Har du det kan du fort oppleves som usikker, og som om du sliter med lav selvtillit. Det er også vanskelig å slappe av om du hele tiden sjekker og fikser på ditt ytre. Samtidig sender du signaler om at du er svært selvopptatt. Både menn og kvinner finner det generelt lite attraktivt med en date som fokuserer for mye på seg selv og hvordan de ser ut.

Ekskjæreste prat

Å snakke om din ekskjæreste på date er ingen god idé. Gjør du det kan man få inntrykk av at du ikke er over han eller henne, eller at du ser etter en som kan fungere som en erstatter. Sørg også for at du ikke snakker for negativt om det tidligere forholdet. Vis heller at du har lært eller reflektert over ditt brudd, og fortell hvilke erfaringer du har fått.

Forstyrrelser

Unngå for all del forstyrrende elementer når du er på date. Mobiltelefoner og datamaskiner bør ikke være for åpenbart til stede når dere er sammen. Det er uhøflig å la seg distrahere av forstyrrende elementer.

Klenging

Å ikke invadere en annen persons komfortsone eller personlige sone er viktig når man er på date. Blir man for klengete og tar for mye på den andre parten, kan det lett oppstå pinlige situasjoner. I tillegg er dette svært lite tiltrekkende.Unngå for mye personlig kontakt til dere kjenner hverandre bedre, og dere har et litt mer intimt forhold.

Pengeskryt

Å skryte av hvor mye penger man har, er lite tiltrekkende. Gjør du dette kan det oppfattes som skryting, og det reflektere at du har overfladiske verdier. Unngå derfor å snakke om pengene dine og heller vise det på en litt mer diskret måte, for eksempel ved å invitere til dyre middager.

Telefonterror

Det er viktig å vite når på døgnet du skal ringe en person etter en date. Man bør absolutt unngå samtaler tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Ring heller på formiddagen eller ettermiddagen. SMS er også en fin måte å holde kontakten på.

Telefonen kan derimot brukes om man har en mislykket date. Nå kan du nemlig, veld hkelp av en telefontjeneste, bli oppringt av en forbanna sjef eller krakilsk snekker om daten eller møtet ditt går dårlig.

Har du ikke noen å date kan vi også gi deg tipsene for dette. Mange synes det er både skummelt og pinlig å be noen ut på date.

Redselen for å få avslag er ofte stor, og mange unngår å be den de liker ut på grunn av denne frykten. Men fortvil ikke, det er mye du kan gjøre for å få deg en date.

Vanskelig?La oss finne deg rette for deg

(Kilde: Happenmag.com)