V65 er et spill hvor det ofte er store premier. Målet er å plukke ut de 6 hestene som går først i mål i 6 løp. Det er premier for både 6 og 5 rette, så hvis man bommer på en hest så vil man fortsatt ha mulighet for premie.

V65 Bjerke onsdag: Her er Sportspills eksperttips

Du kan spille V65 ved å bruke Lyntoto, det vil si at en datamaskin velger ut en kombinasjon av favoritter (de hestene det er mest spilt på) og tilfeldige valg - eller du kan sette opp din egen kupong. Vil du spille Lyntoto klikker du bare her og velger Lyntoto V65.

Slik lager du en egen kupong
Hvis du vil sette opp en egen kupong er det også veldig enkelt. Her følger en liten guide.

Det første du må gjøre er å starte spillvinduet her på Sportspill. Det gjør du enkelt ved å klikke her (lenken åpner seg i nytt vindu). Klikk så på Kupong i den øverste menyen (hvor det står spill nå, eksperttips, lyntoto, kupong, aktuelle spill og din side).

Det neste du gjør er å finne hva du vil spille på. Klikk på V65 øverst i vinduet til venstre og du vil automatisk få neste V65-runde. Dette er gjort i bildet under. Som du ser her er da Bjerke klokken 18.00 11.mai 2011 markert, og nederst til venstre har man selve kupongen. Du kan klikke på bildet under for større versjon.

Som du ser her er det 6 løp. Du må så velge hestene du vil satse på i hvert løp. I det første løpet er det 15 hester. For å velge en hest klikker du på hestens nummer ved siden av der det står 1. Eksempelvis hvis du vil satse på hest 2 så klikker du på 2 ved siden av 1 (under avd). Under har vi markert hestene 2,14 og 5 (Klikk for stor versjon av bildet):

Slik fortsetter du i alle løp til man har markert (valgt) hester i alle løpene. Under ser du eksempel på en ferdig utfylt kupong:

Prisen, altså innsatsen, på kupongen regnes ut med ganging. Over blir gangestykket 3x1x3x2x1x1, som blir 18. Dette ganges så med rekkeprisen. På V65 kan man velge 1, 5, 10, 20, 50 og 100. Det betyr i praksis hvor mange ganger du leverer den samme kupongen.

Når du så er ferdig velger du «Kjøp spill.» Du må da fylle inn bankkontoen du vil at den eventuelle gevinsten skal utbetales til og betale for kupongen (med ditt bankkort).

Hvordan velger man riktige hester?
Hvis det var et fasitsvar på dette ville det jo ikke vært noen vits i at vi hadde eksperttips eller at det faktisk var et spill. Det er likevel noen enkle ting selv den med litt mindre peiling på hest kan gå ut i fra. Ser man på løpet under vil man se at av alle som har levert et spill i dag har 70 prosent valgt å ha med Vegas Yankee, mens 55 prosent har valgt å ha med Tourbillion (hest nummer 2 og 3). Det er en indikasjon på at dette er favoritter i dette løpet.

Det er også andre ting man kan se etter. Tallet bak vinner er vinneroddsen på at akkurat den hesten skal vinne løpet for de som spiller kun på vinnerspillet. Noen ganger er det ikke helt samsvar mellom denne oddsen og hvor mange som har spilt på hesten i V65. Eksempelvis over ser man at hest 12 er markert/valgt kun på 4 prosent av kupongene, men har en vinnerodds på 8,46. Det kan tyde på at hesten kan være en potensiell vinner.

Det er likevel viktig å huske på at vinneroddsene og prosentvis markeringer forandrer seg hele tiden fram mot løpet starter, så hvis du skal bruke Rikstotos svar på folkerekka som utgangspunkt kan det være lurt å vente til så nærme spillslutt som mulig.

En annen ting man kan se etter er hvilken kusk som har hesten. Noen kusker vinner mer enn andre. En kusk som E.Høitomt eller F.Hamre over vinner ofte løp med hester som på papiret ikke er så gode. Du kan se statistikken på kusker her.

Samtidig: Det kommer alltid overraskelser i løp så det kan være smart å velge noen hester som ikke så mange andre har valgt. Det er også ofte slik at utenlandske hester som kommer til Norge kan være ekstra gode. De reiser sjeldent langt for å tape...

Hva er V6?
Spiller du V6 får du dobbelt gevinst for 6 rette, men gir avkall på alle premier for 5 rette. Det er litt gambling i gamblingen.

Løp og avdelinger?
I Rikstoto-spillet er det slik at det er en forskjell på løp og avdelinger. Løpene i V65 er de som teller med på kupongen, og det er ikke nødvendigvis det samme som avdelinger. Selv om dette også er løp. Sagt på en litt enklere måte er det slik at enkelte løp skjer utenom V65-spillet. Eksempelvis kan det være et løp før V65 starter slik at det første løpet i V65 er avdeling 2. For å få en oversikt er det bare å se på programmet til den V65-omgangen man vil spille på (klikk her).