Gruer du deg til studiestart? Tenker på mengdene av litteratur du skal igjennom.

For selv om man studerer noe interessant, er det alltid deler av pensum man ikke er like godt fornøyd med, og som man kanskje synes det er vanskelig å lære seg.

Noen av Nettavisens lesere har fortalt oss om hvilke problemer har slitt med i studietiden, og hvordan de har løst dette ved å ta i bruk forskjellige programmer og læringsteknikker på Hjerneklubben.no

Test din hukommelse!
Prøve et gratis demospill for hukommelse på Hjerneklubben.no

Læringsteknikker
Frode Isene studerer internasjonal markedsføring og ledelse gjennom BI i Singapore. For å lettere kunne lære seg pensum, fattet han tidlig interesse for læringsteknikker.

- Utfordringen med mye av litteraturen jeg fant, var at teknikkene ble omtalt, men ikke forklart i detalj, forklarer Frode.

- Man fikk ikke et fiks ferdig system som var klart til å brukes, så det var litt vanskelig å forstå hvordan jeg kunne bruke teknikkene i studiesituasjonen.

Hvordan han kunne bruke de fornuftig og få et bra utbytte av de, fikk han hjelp til på Hjerneklubben.

Sparer tid
- Personlig har jeg hatt god bruk av de forskjellige teknikkene til å huske alt fra modeller, til pensum og artikler til bruk på eksamen. Dette har igjen ført til at jeg bruker mindre tid på å lese, samtidig som at jeg ikke lenger føler noe eksamenspress. Så lenge jeg bruker teknikkene er jernteppe på eksamen utenkelig.

Hukommelse og kortere læringstid
Frank Wedde, daglig leder i Hjerneklubben, forteller oss hvorfor han mener hjernetrening er nyttig i studiesituasjonen.

«Poenget med akselerert læring og forskjellige husketeknikker er at man sparer tid når kunnskapen faktisk sitter», forteller Wedde.

«Det vil ikke si at man aldri kan få jernteppe på en eksamen eller under en firmapresentasjon, men når man bruker læringsteknikker vil kunnskapen hos de fleste sitte så godt, at jernteppe vil være utenkelig.»

«Hemmeligheten ligger i hvordan man bruker de forskjellige delene av hjernen bedre til å lagre informasjon. Noe som kanskje er overraskende for mange, er at flere av teknikkene kun går ut på å sette «dagdrømming i system». Dermed blir det vi lagrer ofte personlig og interessant, uansett hvor tørt og kjedelig stoffet i seg selv måtte være.»

Økt konsentrasjon
En annen som har hatt god nytte av hjernetrening er Simon Nordheim Colclough (20). Han reiste til Frankrike for å ta ingeniørstudier, men opplevde dagene som tøffe.

- Jeg trengte å forbedre konsentrasjonsevnen min, ettersom jeg satt plantet på skolebenken fra 8.00 om morgenen til 17.00 - 18.00 om kvelden. Etter skolen ventet en kjapp middag, etterfulgt av et hav med lekser. Da var det vanskelig å holde fokuset oppe, sier Simon.

- Jeg fikk tips av en norsk kompis, som jeg studerte sammen med der nede, om hjerneklubben.no. Hjerneklubben er et nettsted hvor man ved hjelp av spesialoppgavene skjerpe sine mentale ferdigheter, og det så jeg på som en gylden mulighet for meg. Fra da av har jeg mer eller mindre vært et aktivt medlem av nettsiden.

Økte læringshastigheten og fokuset
Simon forteller at han bestemte seg for å bruke en time på hjernetrening hver dag, og at han konsentrerte seg om programmene IQ-trener, Memofokus og Geografimester.

- Jeg lagde en rutine hvor jeg hadde en økt på en time daglig med bruk av de tre programmene IQ-trener, Memofokus og Geografimester. Dette gjorde jeg i ca. 3 måneder. Det har både økt læringshastigheten og fokuset mitt.

Ta grep!
Er du innstilt på å gjøre en innsats i høst, så er kanskje Hjerneklubben et smart valg for deg?

I tillegg til å forbedre din hukommelse, din konsentrasjon og bli mer effektiv, kan du benytte deg av programmer for å lære språk, øke geografikunnskapene eller bli et tallgeni.

Her kan du prøve et demospill på Hjerneklubben helt gratis, samt lese mer om hva Hjerneklubben tilbyr.

Spare penger?
Som medlem av Nettavisens medlemstjeneste, Norgespasset.no, kan du prøve Hjerneklubben helt gratis i 14 dager.

Klikk her for å lese mer