Gå til sidens hovedinnhold

Slik takler han tøffe studier i Frankrike

Simon forsto raskt at han måtte finne på noe, for å henge med på ingeniørstudiet.

Simon Nordheim Colclough (20), fra Figgjo, gjorde som mange norske studenter før han, og reiste til utlandet for å gå på ingeniørskolen. Der satt han på skolebenken ti timer hver dag, og strevde med å henge med, fordi han ikke klarte å holde fokus i så mange timer.

Konsentrasjonstrening
Redningen ble et tips fra en norsk studiekamerat, om hvordan man ved hjelp av konsentrasjonstrening med Hjerneklubben.no kunne få økt fokus, og dermed lettere følge med på forelesningene.

- Jeg trengte å forbedre konsentrasjonsevnen min, ettersom jeg der satt plantet på skolebenken fra 8.00 om morgenen til 17.00 - 18.00 om kvelden. Etter skolen ventet en kjapp middag, etterfulgt av et hav med lekser. Da var det vanskelig å holde fokuset oppe, forteller Simon.

- Jeg fikk tips av en norsk kompis, som jeg studerte sammen med der nede, om hjerneklubben.no. Hjerneklubben er et nettsted hvor man ved hjelp av spesialoppgavene skjerpe sine mentale ferdigheter, og det så jeg på som en gylden mulighet for meg. Fra da av har jeg mer eller mindre vært et aktivt medlem av nettsiden.

Lær spansk, tysk eller fransk med ny metode, på Hjerneklubben.no

En time om dagen
Simon forteller at han bestemte seg for å bruke en time på hjernetrening hver dag, og at han konsentrerte seg om programmene IQ-trener, Memofokus og Geografimester.

- Jeg lagde en rutine hvor jeg hadde en økt på en time daglig med bruk av de tre programmene IQ-trener, Memofokus og Geografimester. Dette gjorde jeg i ca. 3 måneder. Det har både økt læringshastigheten og fokuset mitt.

- Blitt mer kreativ
- Jeg tror dette skyldes at øvelsene på Hjerneklubben i hovedsak har gjort meg mer kreativ. Når man er kreativ forstår man ting lettere, ettersom man tenker mye mer «utfor boksen». Videre tenker man mer selvstendig når man er kreativ og dermed øker fokuset. Evnen min til å tenke kreativt og til å løse oppgaver ved å gå veier «utenom det vanlige» , har økt drastisk.

- Jeg forstår nå, gjennom lesing og erfaring, at hjernen er et verktøy. Den må trenes og forstås skikkelig, for at den skal kunne utnyttes maksimalt. Gjennom artiklene på Hjerneklubben har jeg tilegnet meg kunnskap om hvordan hjernen fungerer, men også hvordan disse funksjonene ligger til grunn for flere av programmene på nettsiden.

Ti triks til en smartere hjerne

Hemmeligheten bak hjernetrening
Brødrene Frank og Anders Wedde som står bak tjenesten Hjerneklubben, måtte selv ta i bruk læringsteknikker tidlig, for å kunne bytte fra norsk til tysk skole og hente seg inn på pensum. De syntes teknikkene var så nyttige at de fortsatte å bruke de, samtidig som de i voksen alder fant ut at de ville dele dette med andre. Dermed var ideen til Hjerneklubben.no født.

Slik forklarer de hvorfor treningsøvelser påvirker hjernen.

- Hjernen din vokser ved at hjernecellene og koblingene mellom hjernecellene endres for å samle og lagre informasjon. Når du gjør noe eller tenker, sendes elektriske signaler fra en hjernecelle til en annen. Ved å påvirke hjernen din med de riktige oppgavene, vil du danne flere og sterkere koblinger mellom hjernecellene. Dette fører til at det blir lettere for de elektriske signalene å komme frem til riktig sted.

Ifølge brødrene Wedde fører dette blant annet til at du opplever at du er mer til stede og har økt oppmerksomhet i hverdagen din.

- Ved å trene hjernen så lager vi en mer konstruktiv nevroplastisitet, som i praksis betyr en raskere hjerne. Dette kan også forebygge negative virkninger ved for eksempel hjerneskader, Alzheimer og generell aldring.

Har du lyst til å lære mer om Hjernetrening og hjerneklubben?

Klikk her for å lese mer

Her kan du prøve et demospill for økt hukommelse

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis