I USA har nettsamfunn for hjernetrening vært populært en god stund. Markedet vokste fra 225 millioner dollar i 2007 til 265 millioner i fjor, og det er estimert at hjernetreningsmarkedet kan øke til hele 5 milliarder dollar i 2015, ifølge nettstedet Sharpbrains.com.

Rett før sommerferien 2009 kom fenomenet til Norge, og eiendomsmegleren Andreas Villand var en av de første som ble medlem av Hjerneklubben.no.

- Jeg har brukt Hjerneklubben en god del og synes tjenesten er veldig bra. Målet mitt er å bli mer effektiv, huske bedre og utvikle meg som person, forteller Villand.

- Husker mer
Etter tre måneder som medlem har han allerede merket god effekt av treningen – både privat og i jobben som daglig leder i Krogsveen på Karl Johans gate i Oslo.

- I arbeidet mitt jobber jeg mye med tall, og jeg skriver mange dokumenter. Jeg føler at jeg er blitt mer effektiv i arbeidet. Nå sitter informasjonen med en gang, slik at jeg slipper å dobbeltsjekke alt, forteller Villand.

Prøv et hjernetreningsspill gratis her.
(For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Lærer spansk
29-åringen elsker alt som har med Spania å gjøre, men han har aldri kunnet snakke spansk eller andre latinske språk. Nå er han godt i gang med å lære seg spansk med Hjerneklubben.

Han benytter seg av en husketeknikk der assosiasjoner spiller en sentral rolle. Dette verktøyet, som han har lært på Hjerneklubben, bruker han blant annet til å lære seg spanske gloser.

- Jeg har en kamerat som også er medlem, og vi har satt oss som mål å lære oss ti nye ord hver dag. Det er lettere å lære når man er to, og det gir motivasjon, sier Villand.

- Målet er å lære meg spansk så godt at jeg kan prate det når jeg er i spansktalende land. Jeg er veldig glad i Spania og menneskene der, og jeg gleder meg til å kunne oppleve kulturen enda nærmere, fortsetter Villand, som anbefaler studenter å prøve Hjerneklubben.

- Hadde jeg vært student nå, hadde jeg meldt meg inn med en gang. Studenter må tilegne seg fryktelig mye kunnskap på kort tid, og Hjerneklubben kan hjelpe dem med å lære pensum mer effektivt.

Nysgjerrig? Les mer om Hjerneklubben.no her.

- Tren sammen
For nye brukere av Hjerneklubben har Villand følgende råd:

- Start fra begynnelsen og ikke hopp direkte til noen av spillene. Det er viktig å lære det grunnleggende først, slik at du får mer utbytte av treningspillene og verktøyene senere. Det kan også være lurt å trene sammen med noen; meld deg inn sammen med noen du kjenner, eller prøv å bli kjent med noen på forumet. Å trene eller konkurrere med andre mennesker er motiverende og lærerikt, avslutter Villand.

Treningslokaler i USA
Daglig leder Anders Wedde i Hjerneklubben.no forteller at hjernetrening har vært utbredt i Asia i lang tid.

- Men denne formen for trening har tatt USA med storm de siste årene. Der finnes det til og med fysiske treningslokaler der medlemmene møter opp og betaler 60 dollar i måneden for å trene hjernen, sier Wedde.

Han er overbevist om at hjernetrening kommer til å bli populært i Europa de neste årene. Hjerneklubben, som startet opp i mai i år, er ifølge Wedde enestående i verden.

- Hjerneklubben er først ute med et nettsamfunn og nettmagasin der hjernetrening smeltes sammen med akselerert trening. For oss er det viktig at alle program og spill skal hjelpe medlemmene i hverdagen. Derfor benytter vi oss av vitenskapelig baserte metoder for både å trene hjernen og øke kunnskapen, forklarer Wedde.

Om Hjerneklubben
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben forbedre sin hukommelse, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.