Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Slik unngår du et sexløst forhold

I ett av fem ekteskap er ingen eller liten seksuell omgang. Her er grunnene og løsningene.

Omtrent 20 prosent av alle ekteskap er såkalt sexløse, det vil si at man har sex med partner mindre enn 10 ganger per år.

Nettsiden 100 best dating sites har samlet de viktigste grunnene til hvorfor dette skjer. Enten du er i et sexløst ekteskap eller er redd for å havne i et, bør du lese og lære hvordan du kan endre på det eller unngå å havne i et.

1. Forskjellig arbeidskalender
En av de viktigste grunnene til at forhold er sexløse skyldes at partene har krevende jobber og hektiske liv generelt, med trening, jobbreiser, vennetreff, foreningsmøter og så videre.

Løsning: Finn en partner som har en forholdsvis lik arbeidsdag som deg selv mht. klokken, og forsøk så langt det lar seg gjøre å legge aktiviteter og treff til samme tider. På den måten får dere mer fritid sammen, mer pusterom og mer sex.

Søk partner på interesser her!

2. Barn på soverommet
For dem som har barn er det viktig og så tidlig som mulig venne de til å sove på eget rom. Alle foreldre opplever å få besøk av barna i sengen, og noen perioder er verre enn andre. Barn går igjennom perioder der de er mørkredde, redde for spøkelser osv. men de fleste vokser det av seg.

Løsning: Bruk babycall eller babymonitor slik at du kan ha babyen i et annet rom. For større barn må man bare jobbe med å venne de til å sove på eget rom. Etter hvert vil de ikke komme til dere hver natt. Det gjelder å slå til når anledningen byr seg.

3. En partner føler seg usexy
Man kan fort miste lysten på sex om man ikke føler seg sexy. Det kan fort skje hvis man synes man har lagt på seg, har mistet hår, vært syk eller lignende.

Løsning: Som regel trenger partneren bare litt tid. I noen tilfeller må man lære seg å leve med det og da er det viktig med støtte fra partneren. Fortell og vis at han eller hun fortsatt er like attraktiv for deg, og at det ikke var de ekstra hårstråene, eller manglende kiloene som fikk deg til å falle for vedkommende. I

andre tilfeller er det mulig å gjøre noe med det, og da kan du bare oppmuntre, legge til rette osv. Spør hva du kan gjøre, og snakk om problemene.

4. Forretningsreiser
Dette kan være et stort problem i et forhold, som det også er vanskelig å gjøre noe med, om vedkommende er fornøyd med jobben ellers.

Løsning: Her gjelder det å planlegge, og som under punkt 1 er det viktig å legge ens aktiviteter til samme tidspunkter, slik at man får mest mulig tid sammen. Ellers gjelder det å sette ekstra pris på den tiden man har sammen i helger og ferier. Planlegg gjerne en reise samme litt fram i tid, så har dere noe å se fram til. Det trenger ikke å være noe dyrt eller fancy, så lenge dere setter hverandre i sentrum.

5. Graviditet
Her raser hormonene i kroppen hennes, og det gjelder både under og etter svangerskapet.

Løsning:
Her gjelder det å smøre seg med tålmodighet. Hun kan ikke noe for det, og det vil gå over.

6. Utroskap
Når man får tilfredsstilt sexlysten sin et annet sted, er det naturlig at man ikke har like stort behov for sex hjemme.

Løsning: Konfronter han eller hun med situasjonen og hvilke planer vedkommende har for fremtiden. Du har to valg, og vet selv hva som er best for deg.

7. Sykdom
Sykdom er faktisk en veldig vanlig grunn til at man slutter med sex i et forhold, fordi man er for sliten, føler seg uvel etc. Det er jo en helt naturlig forklaring, og ikke veldig rart.

Løsning: Dette vil jo være helt avhengig av hva slags type sykdom vedkommende er rammet av, om det finnes behandling, og hva den syke selv føler og tenker. Det viktigste er at man støtter den som er syk og tenker på hva som er best for ham elle henne, men også at man snakker om problemet. Smør deg med tålmodighet, og om det ikke går over eller vil komme til å gå over, så finn ut om dette er noe du kan leve med.

8. Dyr på soverommet
Noen elsker å sove med hunden eller katten sin i sengen. Det er kanskje ikke så rart, men det er heller ikke noe for alle og enhver.

Løsning: Respekter partnerens ønsker vedr. dette. Vil ikke han eller hun ha dyr i sengen, så finn en alternativ plassering til «Trofast» eller «Snøhvit». Det er jo ikke verdens undergang. Partneren din har nok gode grunner for sitt ønske om å ikke ville sove med dyr, og gjør det garantert ikke for å være ondskapsfull.

Single? Vi hjelper deg med å finne drømmepartneren!


9. At man ikke fungerer seksuelt
Noen er for eksempel flaue over at de ikke kan få ereksjon eller lignende, og unngår av den grunn å komme i en situasjon der dette blir aktuelt.

Løsning: Som med så mye annet så vil det hjelpe å snakke om det. Er du den som kvier deg for sex, så skal du vite at det garantert ikke vil blir bedre om dere ikke snakker om det. Det finnes mange hjelpemidler og alternative måter å tilfredsstille hverandre på, så her er det fullt mulig å komme fram til en god løsning.

10. Overdrevent masturbasjon
Hvis en av partnerne er fornøyde med å tilfredsstille seg selv, vil de rett og slett ikke ha nok seksuell appetitt til å ha sex med partneren.

Løsning: Snakk sammen.

Det finnes flere grunner til at man ikke har sex i ekteskapet, men dette er de mest vanlige. Er deres grunn en annen, så er det viktigste du må huske på at dere er to i et parforhold, og at begge må bidra til at det skal fungere. Uansett hva grunnen er, er det viktig å diskutere det med partneren og finne ut av hvilke løsninger dere har.

Ingen partner? Søk etter en partner på Norges største datingsamfunn på nett!