Nettavisen.no

Tjenester
Jernia er kongen av griller!
Jernia er kongen av griller!

Slik velger du riktig grill

Kull, gass, elektrisk, kombi? Det finnes så utrolig mange grilltyper. Hvilken bør du velge?

Det er nok mange som tenker at valget når man kjøper grill står om et valg av kull eller gass, men det finnes mange flere valg enn du skulle tro. Vi har trasket igjennom utvalget til Jernia og funnet frem hva du har å velge mellom.

Gassgrillen fra Eva Solo er noe det penere som finnes på markedet.

Jernia er Norges grillkonge og fører en rekke forskjellige griller fra kjente merker som Eva Solo, Weber og Traeger. Vi vet det er mange og velge mellom, og derfor har Jernia laget grillmaskinen, hvor du kun svarer på tre enkle spørsmål for å få oversikt over de grillene som passer deg!

Prøv grillmaskinen og velg riktig grill for deg!

I tillegg til griller har Jernia også en mengde tilbehør som du behøver til grillsesongen. Her finner du aluminiumsformer, grillstarter, digitalt steketermometer, pizzastein, grillspyd og mye mer.

Grillen for den som ønsker noe dekorativt

Vi har blitt ganske vant med at gassgrillene ser forholdsvis like ut: en firkanta beholder på toppen av et stativ med hjul, med plass til den lite dekorative gassbeholderen under grillen.

Dette er virkelig en grill for seg selv. Her blandes moderne teknologi med naturens ressurser.

Det har Eva Solo endret på med sin gassgrill. Her gjemmes gassbeholderen inne i grillen, som selv har et langt mer stilig design. Grillen har tre brennere, og kan til og med brukes som varmluftsovn. Dette er en garantert vinner.

Her finner du gassgrillen fra Eva Solo.

Den eksklusive klassikeren

Maten smaker bedre med en ordentlig kullgrill sier ekspertene, og dette er en ordentlig kullgrill. Her er det med askeoppsamler, termometer, og hele 10 års garanti på grillen.

Med kullgrill kan du også eksperimentere mer med flere forskjellige grillmetoder, noe som gjør grillingen ekstra morsom. Slow-cooking og pizza på grillen er plutselig bare to av flere muligheter som byr seg.

Her finner du vårens meste eksklusive kullgrill!

Denne grillen kan du bære med deg over alt du skulle finne på å grille.

Null utslipp med solenergi

Denne grillen er nok ikke for menigmann. Med denne høster du solens kraft via reflekterende speil av slitesterkt polymer for lage tidenes mest naturvennlig-stekte grillmat.

Grillen blir raskere varm enn en kull-grill, og fungerer innovativt, miljøvennlig og kraftfullt.

På tur med grillen

Engangsgriller er noe herk. De forsøpler, lager brennmerker der de har stått, og når han med flintsteken begynner å grille - da kveles grillen. Oppgrader heller til denne bærbare piknik-grillen fra Weber.

Pelletsgrill har begynt å ta markedet med storm, og med den kan du virkelig dykke ned i barbeque-verdenen.

Her kan du oppbevare kullet i grillen frem til du skal grille, og enkelt rengjøre den når du er ferdig. Liten, praktisk, og holder godt på varmen.

Til barbeque-kongen

Dette er en helt ny grillvariant i Norge, og så klart kommer den fra grillingens hjemland - USA. Her er det snakk om barbeque, og da er det indirekte grilling på lav varme som gjelder. 

Det tar litt lengre tid, men kjøttet blir så mye mer smakfullt av det. I tillegg gjør den lange behandlingen det også sånn at omtrent ethvert vanskelig kjøttstykke blir mørt av den lange steketiden.

Sjekk ut grillens konge her.

Bøttegrillen

Bøttegrillen kan være et fint alternativ for mindre ting som skal grilles, sånn som pølser eller noen grønnsaker - skal du ha stek derimot bør du nok gå for noe med litt mer effekt.

Hvilken skal jeg velge?

Med så mange muligheter er det ikke lett å vite hvilken man skal gå for. Derfor har Jernia satt sammen grillmaskinen. Med den svarer du bare på 3 spørsmål, og får raskt opp hvilke griller som passer ditt behov best.

Enklere blir det ikke!