Nettavisen.no

Tjenester

Sommerens perfekte leketøy

Sommeren ser ut til å bli regnfull. Vi har testet leketøyet som kan redde selv den gråeste regnværsdagen.

Et kjent fenomen blandt mange småbarnsforeldren er barnas brennende ønske om å ha et kjæledyr som de kan leke med. En erfaring som ofte dukker opp er at barnet ser seg lei av det ansvaret det ligger i å passe på det og utfallet er at det faller tilbake på foreldrene. På bakgrunn av dette har leketøysprodusentene laget et produkt som løsning på problematikken.

Den perfekte substitutt
Et av de mest populære leketøyene i markedet om dagen er et Zhu zhu pet, et 10 cm langt lekehamster med kunstig intelligens. Hamsteret kan snakke, bevege seg fritt, lage lyder og gjør at barna oppfatter leketøyet som svært troverdig. Zhu zhu finnes i ni forskjellige utgaver med ulike navn og farger, så hvis det er ønskelig kan barnet lage en helt egen flokk med hamstere. For å forsterke følelsen av å ha et virkelig hamster, er det også mulig å få kjøpt en hel mengde med tilbehør som hamsterhjul, spiralformet sklie, tunnel og egne biler.

Umiddelbar adopsjon
I vår test lot vi først barna leke med hamsterne uten noe tilleggsutsyr. Det ble en umiddelbar adopsjon der hamsterne snurret rundt på gulvet i forskjellige baner (de snur og kjører nye veier av seg selv), mens de laget mer eller mindre hamsterlignende lyder (vi sier hamsterlignende, for dette er mer lyder av muligens tegneseriehamstere).

Ved å trykke på ryggen på hamsterne starter de sin ferd rundt på gulvet, og ved å trykke på nesen kommer mange lyder (lydene stopper ikke opp selv om man ikke trykker - de fortsetter en god stund etterpå).

Det ble løping etter hamsterne, og kamp om hvem av de to barna som testet dette som raskest klarte å fange hamsterne. Det var ikke bare lett siden de fort kunne finne på å snu og gå en annen vei.

Trenger de voksne litt inneunderholdning også? Sjekk ut vår nettspilltjeneste her

Enda bedre med ekstrautstyr
Etter hvert introduserte vi ekstrautstyr for hamsterne. Det første vi testet var en båt som hamsterne kan sitte oppe i. Det eneste båten egentlig gjør er å være et kjøretøy for hamsterne, men det fungerte likevel godt. Hamsterne ble plukket opp og satt ned igjen i båten med svært så jevne mellomrom.

Rosinen i pølsa testet vi til slutt - et vaskeekte hamsterhjul. Ut fra hamsterhjulet var det en bane som man kunne sette hamsteren på som den så gikk inn av seg selv til hamsterhjulet hvor den begynte ferden rundt og rundt. Underholdningen for barna som testet var god og hamsterne ble tatt ut av hjulet og inn igjen svært ofte.

Perfekt for regnværsdager
Det er mange, mange timers underholdning i disse lekehamsterne og er en svært god substitutt for sine virkelige kopier. Her er det ingen dyr som skal mates, bur som må regngjøres og den eneste døden man kan oppleve er batteridød.

Det er mulig å kjøpe mye utstyr, deriblant baner som kan bygges som hamstrene selv navigerer i.

Leken egner seg for begge kjønn og kan kjøpes i de fleste leketøysbutikker.

Her kan du se video av hamsterne i aksjon:

Zhu Zhu Pets in Stock Zhu Zhu Pets Electronic Hamsters Posted By: Miashe Smith - Awesome video clips here

Det er også mye spenning på oddsen, Lotto eller trav - her kan du spille på nett