Nettavisen.no

Tjenester
Foto: - (Privat)

Sparte 16.000 på elektrikerjobben

Nettavisen-leser Morten Francke Jensen la oppdraget ut på anbud.

På jakt etter billige håndverkere? Prøv MittOppdrag.no du også!

- Det var litt tilfeldig at jeg benyttet MittOppdrag.no, men du verden det fungerte perfekt for meg, sier Morten Francke Jensen fra Oslo.

I forbindelse med at han skulle fornye og modernisere sikringsskapet og samtidig få lagt opp en ny kurs, hadde han behov for en elektriker.

Skeptisk
- Jeg hadde ikke hørt om Mittoppdrag da jeg kom over en annonse eller artikkel om tjenesten. Det hørtes ut som en god idé å la flere by på jobben, sier Francke Jensen.

Store forhåpninger hadde han imidlertid ikke.

- Jeg kjente ikke til tjenesten, men tenkte at jeg kunne jo prøve. For meg var det jo ingenting å tape, sier han.

Fikk kjapp respons
Samme kveld la han inn en beskrivelse av oppdraget. Dagen etter hadde sju firmaer av ulik størrelse gitt anbud.

- De virket å være seriøse, og for å gjøre det enkelt inviterte jeg de fem første til å gi en prisvurdering, forteller han.

Store prisavvik
Ifølge Francke Jensen kom alle fem som avtalt til besiktigelse, og i løpet av en uke hadde han fått pristilbud og arbeidsbeskrivelser fra samtlige.

- Det var da jeg fikk den store aha-opplevelsen. Det var ikke store forskjeller i arbeidsbeskrivelsene og innhold i oppdraget, men prisene avvek kraftig. Det rimeligste firmaet, som også var det største, opererte med en pris på en trededel av det dyreste tilbudet. Valget var enkelt, sier Francke Jensen.

- Hvor mye sparte du?

- Sammenlignet med det dyreste tilbudet sparte jeg 16.000 kroner. Sammenlignet med det nest beste sparte jeg cirka 4000 kroner.

- Fornøyd med kvaliteten på arbeidet?

- Det gikk prikkfritt. Jobben ble gjort til avtalt tid, og jeg har ikke fått noen negative overraskelser i etterkant. MittOppdrag fungerte perfekt for meg og er utvilsomt noe jeg skal benytte meg av igjen. Neste prosjekt er oppussing av et lite bad så da forsøker jeg igjen, sier han.

På jakt etter billige håndverkere? Prøv MittOppdrag.no du også!

Kjøpers marked
Noe av det som overrasket ham mest i positiv retning var hvor kjappe håndtverkerbedriftene var til å legge inn anbud.

- Jeg vet naturligvis at mange bedrifter har mindre å gjøre for tiden, og det er nok en sammenheng her. Det er ikke tvil om at det er gode tider for folk som trenger håndverkere, sier den 50-årige forsikringsmedarbeideren.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og Til ferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.