Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Spennende på Forus i kveld

Ja, du leste faktisk riktig, når vi har to meget spennende motbud å komme med til to megafavoritter i kveld er løpene litt mer interessante enn de pleier å være på dagens arena.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vi støter kanskje på et av Norges største talenter i den andre avdelingen i kveld i form av 2 Moe Svarten, og normalt dreier det seg selvfølgelig om en topp vinnersjanse for den toppstammede Åsajerven-sønnen. 3-åringen har innledet meget lovende, og ved sine to triumfer har ikke storfavoritten hatt noen som helst føling med konkurrentene til slutt. Svært dyktige Kjell Håkonsen fornekter seg ikke, og det skal bli spennende å se hva dette unghesttalentet kan utrette i årgangsløpene utover i sesongen.

Det er dog ut mot eldre konkurrenter for 93-prosenteren i spillet ved denne anledningen, og når vi har mottatt god info på 9 Kong Tjomsen betaler vi for sistnevnte på våre to største spilleforslag. Etter de rapportene vi har fått har Lome Kongen-sønnen til Øystein Tjomsland utviklet veldig fint over vinteren, og når den dyktige sørlendingen signaliserer at han kjører til start med klare vinnerambisjoner er det nok for oss. 4-åringen er kun krysset av på latterlige 4 % som et tredjevalg, og da ser det unektelig litt spennende ut.

Sjekk også dagens oddstips!

Endelig dags for seier?
Ja, nå må det vel snart være slutt på motflyten til 3 Moon Dreamer, og med glitrende forutsetninger i V5-5 tror vi på en topp vinnersjanse. Dream Vacation-sønnen har gått i mål med plenty av krefter spart to ganger på rad nå på slutten, og kusk Åsbjørn Tengsareid er nok veldig lysten på å få vist frem hele registret på den kapable 5-åringen i kveld. Wolden-traveren er merkelig lite spilt med sine 15 %, og på en kjapp sprint tror vi ikke vårt drag i løpet er noe dårligere enn den store favoritten.

Veldig hardt betrodd med sine voldsomme 83 % blir nemlig 4 Lill Adolf, og selv om Western Winner-sønnen vant komfortabelt på 16.5 full vei i den siste start syntes vi ikke oldtimeren overbeviste. 10-åringen blir dog trolig bedre for hvert løp han går etter litt pause, men Westergaard-traveren må nok belage seg på å avgjøre via den tunge veien utvendig for vår favoritt i løpet. Vi fikk ikke råd til 7 Thai Tanium (på vei opp i form igjen), men Tjomsland-traveren er tidlig aktuell for de som garderer ytterligere.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V5-1: Det er ikke voldsom kvalitet på hestene i dette løpet, og vi kan fort få en vinner litt på kanten. En naturlig favoritt må dog 1 Kristin Caprice bli, og selv om vi ikke er dønn sikre på at Gunslinger Spur-datteren forsvarer sitt innerspor kan det løse seg allikevel i et såpass lite felt. 4-årshoppa har vært langslått toer etter Løjtens Q.C. to ganger på rad, men det finnes ingen av slikt kaliber i dette løpet.

Positiv i debuten for Geir Mikkelsen var 8 Made Your Choice som tredje (satt fast med krefter spart), men i den siste starten fungerte ikke Credit Winner-datteren som best. Litt pause kan ha gjort godt, og 4-årshoppa var jo tross alt nede på 17.0 full vei som 3-åring. Tilbake etter lang pause kommer 2 La Diabla, og mot ikke alt for skarp motstand skal Shogun Lobell-datteren regnes direkte fra et perfekt spor. Det er vanskelig å vite hva danskene 3 Ny Matador og 6 Merci Avenue kan, men de får begge stå som to outsidere.

V5-3: Knallhardt betrodd i et litt småskummelt løp blir naturlig nok 1 Made By Lendalund etter en rekke sterke prestasjoner i hele år, men vi tror fort sporet kan bli en felle i kveld. Kusk Geir Mikkelsen må etter vårt skjønn friste Little Devil-sønnen litt mer enn normalt fra start fra dette sporet, og da mistenker vi at galoppen ikke ligger langt unna på 82-prosenteren i spillet.

Vi setter således 2 Quillity`s Desperado først, og at den formtoppede Stanley Kosmos-sønnen kun skal være streket av på hver sjette kupong forstår vi lite av. 5-åringen har vært veldig god i V75`en to ganger på rad, og den spurtsterke Hagen-travern står perfekt til i kveld. Skuffet så langt har 5 Mastery As gjort, men den kapable Lemon Dra-sønnen kan klart bedre en vist.

V5-4: Veldig åpent, og vi kan fort få en smell. Best på kapasitet tror vi 7 Exena Lifelines er, og på tross av et spor litt langt ute setter vi Speedy Tomali-datteren først, når hun kun er krysset av på snaue 11 % av de innleverte kupongene. 6-årshoppa konkurrerte i klart tøffere omgivelser enn dette før hvilen, og med relativt positive treningsrapporter i ryggen skal hun være seiersaktuell direkte. Fra spiss er trolig 2 Venetian Woman hesten å slå, og selv om trener Geir Gudmestad melder om at 4-årshoppa er litt tung i kroppen etter sin pause er det snakk om en selvskreven gardering.

En formtoppet 12 General Liberty står ille til, men med litt flyt på veien dukker Giant Cat-sønnen opp i striden helt der fremme. Innsatsen til sølv i V75`en sist var av det solide slaget, og formkurven ser således ut til å kun peke en vei. Fin kapasitet er det på 10 Thunderstruck, og på sitt beste skal Pine Chip-sønnen være tidlig aktuell i et løp som dette.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 100, 400 og 1104 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det største forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .