Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Spill sjefen i Barteland

Jomar Blekkan har vært enerådende på Leangen travbane i Trondheim i en evighet, og lørdag blir han vårt holdepunkt i en hyperspennende V75-omgang.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Vi har nemlig innhentet glitrende info på 1 Husanlynet i V75-5, og når Lome Elden-sønnen står helt perfekt til, ja så garderer vi ikke. 5-åringen har vist flott kapasitet ved en rekke anledninger, men en del galopper har gjort sitt til at grunnlaget foreløpig ikke er på mer en snaue 38.000 kroner. Etter den siste starten beordret kusk Jomar Blekkan eieren om å ta en tur til veterinæren (fungerte ikke som best i aksjonen i hele fjor høst...), og etter å ha behandlet flere ledd viste Nyeng-traveren fremragende takter i det siste treningsarbeidet.

En kupong som er alene om å ha 7 rette på lørdag er verdt 8 millioner!

Vi tok en tlf. til eieren, og han kunne fortelle om en hest han aldri hadde sett bedre, og kusk Jomar Blekkan meldte om ”grønne lykter” foran lørdagens dyst! Travet fløt perfekt, og eieren mente at dersom startsiden gikk smertefritt (feilfri), ja så var løpet kjørt! Banens ubestridte ener sier da også i fagbladene at vår banker for dagen er moden for en real rekordforbedring, og når selskapet ikke er av den tøffeste sorten lar vi stå til, i en rebus hvor det er vanskelig å finne andre holdepunkter å støtte seg til.

Ned en klasse!
Ja, i den sjette avdelingen mener vi bestemt at både 4 Hot Capital og 10 Løb Cowboyland støter på klart enklere motstand enn hva som har vært tilfelle på svært lenge, og vi forventer at de begge er med og gjør opp om den gjeveste sjekken pålydende 100.000 kroner. Førstnevnte er slett ikke enkel å vinne med, men dersom den formtoppede 7-åringen på ny skal få smake seierens sødme, ja så skal sjansene for akkurat det være svært gode på lørdag. Sistnevnte avsluttet voldsomt til sølv bak Perfect Crown i den siste starten, og dagens lange oppløp favoriserer den sterke Alf Palema-sønnen.

Overspilt favorittduo!
Vi kan ikke helt skjønne at alt spill skal falle ned på duoen 1 Fautveien (tok ned en svak Engesve Odin sist, men utover det har ikke Høiby Kongen-sønnen vist noe som skulle tilsi at han skal være en 74-prosenter her) og 3 Nuuk i den fjerde avdelingen, og vi har klart mer tro på to andre hester i løpet. Felles for dem begge er at de støter på klart skjerpet motstand, og vi er slett ikke så sikre på at kuskeendringen til champion Høitomt på sistnevnte er udelt positivt. Nordli Svarten-datteren er fryktelig usikker til å begynne med (og championen er som kjent av den offensive sorten...), og når tilleggshestene er rett i ryggen på 8-årshoppa nærmest direkte, tror vi ikke hun er så mye bedre enn de andre at hun forsvarer sine 60 %!

Selv om det meste går til helve... om dagen må vi fortsatt stå på det vi tror på (og favorittduoen får således først en plass på våre to største spilleforslag), og at 8 Max Reodor stiller til start med solide vinnersjanser her er vi rimelig sikre på. Elding-sønnen gikk et strålende løp etter tidlig galopp i V75`en sist, og det er klart enklere i mot for Kruse-traveren ved denne anledningen. Treneren bak 6-åringen har da også hysterisk form på stallen, og vår utgang på det store systemet er etter vårt skjønn latterlig lite spilt med sine snaue 15 %! Veldig positiv nå på slutten har også 11 Skauga Tor vært, og dersom et litt trangt startspor takles på tilfredsstillende vis, ja så dukker den formtoppede Troll Kos-sønnen opp i striden helt der fremme.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

En formtoppet Max Reodor og Lars A. Kolle stiller til start med solide vinnersjanser i V75-4.
En formtoppet Max Reodor og Lars A. Kolle stiller til start med solide vinnersjanser i V75-4.

Det kan smelle i hovedløpet!
Ja, i Troll Jahns Æresløp i finalen er vi ikke fremmed for at vi kan få en vinner litt på kanten, og vi garderer følgelig bredt. Fryktelig overspilt med sine 73 % mener vi 7 Hallsta Lotus er, og vi snakker her om en storfavoritt i fare. Jærvsøfaks-sønnen fikk et nytt gir i fjor høst når Jan O. Persson kunne rive skoene av 10-åringen, men det kan ikke være veldig aktuelt med en slik balanse på lørdag etter de rapportene vi sitter inne med (lange pigger er påkrevd...).

Skuffet veldig etter lang pause sist gjorde fjorårets kaldblodskonge 14 Åsajerven, og selv om kusk Tor Wollebæk kjørte seg en smule bort fungerte ikke Järvsöfaks-sønnen som best ved den anledningen. Aksjonen stemte ikke, men vi kan aldri tenke oss at eier Ola M. Aasen tar ut sin stjerne nå, dersom han ikke er sikker på at 8-åringen er i orden for dagen. Dagens lange oppløp passer trolig den speedige krabaten som hånd i hanske, og 28-prosenteren i spillet blir således vår utgang på det store systemet.

Kommentarene til V75-1, 2 og 3 kan du lese ved å klikke her !

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Leangen har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 360, 720 og 2256 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V75-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se V75-løpene på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!

Endringer i V75-spillet!
Fra og med 2010 gjør Rikstoto et par endringer vedrørende V75-spillet som det er verdt å merke seg. Det vil fra og med i år bli en overgang fra Jokerpott til Jackpot-omganger, og den nedre grensen for utbetaling på fem og seks rette heves.

Konseptet med Jokerpott, hvor utbetalinger på under 10 kroner går tilbake i denne potten, er snart historie. Fra og med helgens V75-omgang på Leangen vil Rikstoto satse på Jackpot-omganger.

Den siste Joker
- Fra og med lørdagens V75-omgang vil fire millioner kroner fra øreavrundingsfondet, spillernes egne penger, legges i det som i realiteten blir en Jokerpott. Disse fire millionene vil ligge i potten frem til en alenbong stikker av med syv rette, den siste Jokerpott med andre ord. Det betyr at en eventuell alenebong kan sitte igjen med over åtte millioner kroner lørdag, forteller Haakon Smerud, salgs- og markedsdirektør i Rikstoto.

Tilpasning til Sverige
Nytt av året er det også at man hever den nedre utbetalingsgrensen for fem og seks rette fra 10 til 15 kroner.

- Dette er et ledd i tilpasningen til det svenske markedet, hvor de også opererer med Jackpot-omganger og en nedre utbetalingsgrense på 15 kroner for fem og seks rette, utdyper Smerud.