For de av oss som ønsker å gå ned i vekt, så må vel den enkleste måten være å legge om kostholdet slik at man samtidig øker kaloriforbrenningen.

Det skulle i hvert fall føre til en raskere vektreduksjon, enn å bare legge om til et sunnere kosthold.

Vi har tidligere gitt deg 8 tips til økt kaloriforbrenning fra nettstedet Womenshealthmag.com. Her

kommer 7 til.

Ta kontroll!
Kostholdstjenesten SomeBodyhjelper deg med å telle kalorier, spise passe og miste vekt. Sett sammen ditt eget kosthold og bestem din egen vekt på SomeBody.

Klikk her for å gå til Somebody

Kaffe eller te
Koffein stimulerer sentralnervesystemet som igjen setter fart på forbrenningen. Dermed kan dine daglige kopper med kaffe føre til at du brenner fra 98 - 174 flere kalorier pr. dag.

Når det gjelder te så viser en japansk studie at den kan bidra til å øke forbrenningen med hele 12%. Forskerne mener det er antioksidanten «catechins» som er årsaken til det.

Fiber
Er du flink til å velge fiberrikt? Nyere forskning viser at utvalgte fiber kan øke fettforbrenningen med hele 30 %. I tillegg så ser man også at de som spiser mye fiberrik mat legger på seg mindre enn andre, i lengden.

Du anbefales å spise rundt 25 gram pr dag - noe som tilsvarer ca 3 porsjoner med frukt eller grønnsaker.

Jern
Kroppen vår trenger jern for å lage røde blodlegemer som igjen frakter oksygenet rundt i kroppen. Og musklene våre trenger oksygen for å bryte ned fett.

Jern finner du i skalldyr, magert kjøtt, bønner, grove kornprodukter, egg og spinat.

Vitamin D
Skal du opprettholde muskelmassen så er vitamin D svært viktig og du kan få i deg hele 90% av anbefalt daglig dose ved å spise ca. 105 gram laks.

Andre gode kilder til vitamin D er tunfisk, melk og kornblandinger tilsatt D-vitamin og egg.

Drikk melk
Det finnes bevis for at kalsiumunderskudd forsinker forbrenningen, og da særlig hos kvinner.

Innenfor forskningen så hevdes det også at de som konsumerer fettfrie meieriprodukter som melk og yoghurt, får i seg mindre fett fra andre matvarer.

Dobbel gevinst, altså.

Vannmelon
Aminosyren «Arginine» som man finner i blant annet vannmelonen, kan bidra til økt vektreduksjon. I følge en studie i «Journal of Nutrition» ble det nemlig påvist at økt inntak av «Arginine» hos overvektige mus, førte til hurtigere forbrenning.

Andre kilder til «Arginine» er sjømat, nøtter og frø.

Drikk vann
Alle kjemiske prosesser i kroppen, inkludert forbrenningsprosessen, er avhengig av vann. Dersom du ikke drikker nok vann kan du derfor risikere å forbrenne 2 % mindre kalorier enn normalt.

Anbefalt mengde fra forskerne er 8 - 12 glass vann daglig (ca 2,4 dl pr glass).

Ned i vekt
Du kommer aldri utenom kostholdet om du skal ned i vekt. Det enkleste er å finne ut hvor mange kalorier du skal ha i deg i løpet av en dag, for eksempel på en kostholdstjeneste som norske SomeBody.

Når du så vet det sjekker du kaloriinnholdet i matvarene du spiser (kan også gjøres på en kostholdstjeneste som SomeBody.) Spiser du matvarer med veldig høyt kaloriinnhold (du vil bli overrasket) så finn sunnere alternativer. På Somebody kan du få forslag til alternative, sunnere matvarer.

Minus 0,5 kg pr uke
Med et kaloriunderskudd på 500 pr dag, går du ned 0,5 kilo på en uke. Husk på at du ikke skal spise mindre enn det som er anbefalt for deg, men heller trene mer.

SomeBody er etablert og driftet av den norske ernæringseksperten Camilla Andersen, som har mastergrad i ernæring fra Universitetet i Oslo.

Som medlem av Nettavisens medlemsklubb Norgespasset, får du tilbud på SomeBody

Klikk her for å lese mer om SomeBody

Klikk her for å sjekke ut medlemstilbudet på Norgespasset

(Kilde: womenshealthmag.com)