Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Stadig mer populært å selge bolig uten megler

– Egentlig ikke så rart, sier tidligere eiendomsmegler.

Tidligere eiendomsmegler uttaler at han har full forståelse for de som velger bort den tradisjonelle megleren.

- Totalsummen du må ut med blir i mange tilfeller altfor stor i forhold til både prisen på eiendommen og jobben som utføres for å få solgt den, sier Asgeir Strandlie som driver BoligHandel1 sammen med sin nevø Gaute Strandlie.

BoligHandel1 er et foretak som tilbyr selgere av eiendom et seriøst alternativ til eiendomsmegler. De lar nemlig kunden selv velge å ta seg av de deler av salgsprosessen som selger enkelt kan utføre selv, og på den måten spare seg for den dyre meglerprovisjonen (BoligHandel1 tilbyr pakkeløsninger til godt under 30 000,-).

Junitilbud:
Bestiller du boligsalgspakken før 1. juli får du i tillegg 1 stk. gratis konsultasjon av tidligere eiendomsmegler, samt 5 ekstra bilder fra profesjonell fotograf inkludert i den ordinære fotopakka. For å få tilbudet skriver du at du fikk vite om Bolighandel1 gjennom Nettavisen.

Boligeierne vil ta mer styring
- Det er flere og flere som ønsker å ta mer kontroll over salget av egen bolig, sier Strandli. - Alternativet er å overlate alt til en megler – hvilket kan være vellykket dersom megleren både er dyktig og har tid til å prioritere deg.

- I motsatte tilfelle kan du oppleve at det er vanskelig å få tak i megleren din fordi vedkommende isteden har fokus på å hanke inn nye kunder, forteller Strandli videre. - Dette kan være både frustrerende og gjøre deg bekymret over å ha overlatt boligsalget i andres hender.

- Dette er en naturlig konsekvens av at de fleste forbrukere i dag er blitt både pris- og kvalitetsbevisste. En viktig faktor er at folk ønsker å ha kontroll når eiendommen deres skal selges. Tidligere hadde man blind tillit til eiendomsmegleren.

Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie har startet opp nettjenesten Bolighandel1.no sammen med nevøen Gaute Strandlie, for å gi folk en mulighet til å selge boligen selv.
Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie har startet opp nettjenesten Bolighandel1.no sammen med nevøen Gaute Strandlie, for å gi folk en mulighet til å selge boligen selv.

Store pengesummer
- I dag blander vi oss mer inn og har meninger om hvordan ting skal foregå, hvilket er fullt forståelig når det gjelder så store verdier som en eiendomstransaksjon innebærer, sier Gaute Strandlie, daglig leder i BoligHandel1.

- Når du skal ut med kanskje nærmere 100.000,- til megleren, så blir du irritert hvis dine synspunkter ikke blir hensyntatt, tilføyer han.

Stort læringsutbytte av å stå for salget selv
- Å stå for salget av egen bolig kan også bli en spennende og lærerik prosess, sier Strandli videre. - Mange av BoligHandel1’s kunder sier læringsutbyttet av å ta kontroll over salget selv var enormt stort .

- Flere har vært tydelig begeistret over å mestre dette på egenhånd også – noe de først fryktet skulle bli altfor vanskelig uten å ha en megler å støtte seg til. Det er ikke så uoverkommelig som meglerne gjerne vil ha det til – har du et godt verktøy å lene deg til er du sikret et godt salg likevel, påpeker Strandlie med et smil.

Hjelp hele veien
Tjenesten til BoligHandel1 er lagt opp på en enkel og lettfattelig måte: Så fort du har lagt inn din bestilling, så fyller du ut noen skjemaer som gjelder eiendommen samt om du ønsker takstmann og fotograf.

Deretter sørger BoligHandel1 for at du får mange av de samme produktene som hos megler, de ordner alt fra nettannonser og salgsoppgaver til innhenting av offentlig informasjon. Dette setter deg fullt ut i stand til å stå for salget på egenhånd, uten noen fordyrende mellomledd. Asgeir Strandlie har 15 års erfaring som tidligere eiendomsmegler og fagansvarlig i landsdekkende kjeder.

- Sammenlignet med å benytte megler er ikke forskjellen stor når det gjelder produktene du får: Etter dokumentutfylling gjenstår kun selve visningen og oppfølgingen av interessenter som gjennomføres av selger, forteller Strandli. - Det er ekstremt god timebetaling for å ta en del av salgsjobben selv!

Samarbeide med advokatkontor
- Tjenesten er lagt opp slik at megler blir overflødig. Vi har også samarbeid med et advokatkontor som tar seg av alt som har med kontrakter og andre ting knyttet til eierskiftet, fortsetter Strandlie, som advarer folk mot å selge boligen helt uten profesjonell hjelp.

- Det er ikke bare å legge ut boligen sin på finn.no og tro at alt det andre ordner seg - det er risikosport å selge på egenhånd uten noen form for hjelp underveis. Hele poenget vårt er at du ikke skal betale for mer enn det du faktisk trenger hjelp til. Men ingen kjenner din egen bolig så godt som deg selv, og det er nettopp denne delen av salget du ikke trenger hjelp til, visning og kontakt med interessenter. Det er her du sparer meglerprovisjonen, sier Strandlie med et smil.

Store penger å spare
- Å bruke eiendomsmegler koster deg normalt mellom 50.000 og 100.000 kroner. BoligHandel1.nos Komplett-pakke koster kun 28.900 kroner. Selskapet tilbyr også billigere løsninger. BoligHandel1s mål er todelt: Kunden skal spare så mye penger som mulig, og kunden skal bli godt fornøyd. Da er vi også fornøyde, tilføyer han.

Junitilbud:
Bestiller du boligsalgspakken før 1. juli får du i tillegg 1 stk. gratis konsultasjon av tidligere eiendomsmegler, samt 5 ekstra bilder fra profesjonell fotograf inkludert i den ordinære fotopakka. For å få tilbudet skriver du at du fikk vite om Bolighandel1 gjennom Nettavisen.

Mer info
Les mer her om hva kundene sier om sin opplevelse ved å benytte BoligHandel1 til sitt boligsalg.

Les mer om hva slags veiledning og hjelp du får i salgsprosessen av BoligHandel1 her.

Aftenposten skrev tidligere i år en artikkel om BoligHandel1. Den finner du her.

Her kan du lese en artikkel om Liv Sandvik, som solgte leiligheten sin gjennom BoligHandel1.