Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Marko Djurica/Reuters/Scanpix

Store penger på håndball i dag?

Det kan gå mot tap for både Sverige og Danmark i kveld.

OBS: Kampen Wrexham - Brighton, som var vårt første oddstips i dag, er blitt utsatt og spilles trolig i morgen.

Vårt singelttips på at Norge kom til å slå Slovenia i går gikk inn, og alle som satset penger på 2,20 til odds på singelkampen kan smile godt i dag. Det er også kamper fra håndball-EM på dagens oddskupong.

Dagens håndballkamper er følgende:

Makedonia - Tyskland 2.80 8.60 1.42

Slovakia - Polen 2.85 9.00 1.40

Serbia - Danmark 2.30 7.50 1.65

Tsjekkia - Sverige 2.40 7.50 1.60

De to siste kampene kan også spilles som singellkamper.

Om kampene:

Slovakia og Polen tapte begge sine første kamper. Polen tapte 18-22 mot Serbia, mens slovakene tapte 25-30 mot Danmark. Det var nok slovakene som imponerte mest i sin kamp mot Danmark (som kom på andreplass i VM i 2011). Slovakia kom på en andreplass i sin gruppe i kvalifiseringen (bak Sverige på innbyrdes oppgjør) mens Polen vant sin gruppe foran Slovenia. I VM for ett år siden vant Polen knapt 35-33 etter å ha ligget under 15-17 ved pause. Rett før jul vant også Slovakia mot Polen i en treningskamp.

Makedonia imponerte stort i sin første kamp og spilte uavgjort mot Sverige. Tyskland på sin side tapte mot Tsjekkia. I kvalifiseringen kom Makedonia på en andreplass i sin kvalifiseringsgruppe bak Ungarn mens Tyskland vant sin gruppe foran Island. Tyskland har ikke spilt særlig godt i kampene som har ledet opp til mesterskapet, mens Makedonia ikke så ut som et alt for svakt lag i deres kamp mot Norge i november (Norge vant likevel med hele 33-26).

Serbia spiller på hjemmebane, og er direkte kvalifisert til mesterskapet. Danmark vant sin gruppe foran Russland i kvalifiseringen (dog med samme poengsum). I VM i fjor vant danskene hele 35-27 mot Serbia. Begge lagene vant sine første kamper mot henholdsvis Polen og Slovakia. I oppkjøringen til mesterskapet har Serbia vunnet mot Tsjekkia to ganger og Makedonia. Danmark på sin side har slått Island og Polen samt spilt uavgjort mot Slovenia.

Tsjekkia og Sverige hadde ganske forskjellige åpningskamper. Sverige skuffet med uavgjort mot Makedonia, mens tsjekkerne nok var fornøyde med sin seier mot Tyskland (laget ledet 14-9 ved pause). Våre kilder viser ikke så mange tidligere kamper mellom lagene (ett i 2007 hvor Sverige vant 30-29). Svenskene frykter storskytteren Filip Jicha i kveldens kamp. Tsjekkia har ladet opp til mesterskapet med fire tap, mens Sverige har tapt og vunnet mot Russland og tapt mot Kroatia (og slått Iran...).

Vårt tips

Det er svært fristende å gamble med kveldens kamper. Det er gode odds på lag som faktisk kan vinne mot det som i utgangspunktet er favoritter. Makedonia, Slovakia, Serbia og Tsjekkia har alle det i seg å vinne i kveld. De fire samlet gir en odds på 44. Det er kanskje mye å tro på at alle de fire forhåndsfavorittene hos bookmakerne skal tape, men er du i gamblermodus kan du vurdere det. I går sa vi du kunne gamble på uavgjort mellom Russland og Ungarn (kampen endte 31-31) samt at Island kunne klare å slå Kroatia. Island tapte til slutt 29-31 etter å ha ledet 15-14 ved pause. Håndballen er meget jevn, og vi anbefaler derfor en dobbel med to kamper som følger:

Slovakia - Polen 2.85 9.00 1.40

Serbia - Danmark 2.30 7.50 1.65

Det gir en odds på 6.56. Spill til høyre her i saken. (Vi har satt en hundrelapp, som vi også gjorde i går)

Vi har likevel også lagt inn en firling med alle overraskelsene til en tier. Det synes vi det er verdt.