Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Strømsgodset kan utsette gullfesten

Molde blir seriemester med seier mot Godset i kveld, men vi er ikke sikre på Molde-seier. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Ny nedtur for HamKam
Oddstips 2: Nå ryker Levante
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Tippeligaen, en kamp fra Superligaen i Danmark, en kamp fra Jupiler League i Belgia, to kamper fra Primera Division, en kamp fra Ligue i Frankrike og avsluttes med en kamp fra italiensk serie A. Bonuspotten ble fordelt på lørdagskupongen, og derfor er det kun 350 000 kroner i denne på søndagskupongen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Rosenborg - Brann
All den tid Tromsø avga to poeng borte mot Haugesund fredag kveld (1-1), vil Rosenborg med tre poeng i denne kampen få to poengs forsprang på Tromsø i kampen om sølvet. Etter to to middelmådige kamper, var Rosenborg tilbake på vinnersporet hjemme mot Fredrikstad onsdag, dog uten å imponere veldig mange. Søndag returnerer både Rade Prica og Boris Dockal etter karantene, i tillegg er Jonas Svensson tilbake etter landslagsoppdrag og Rosenborg er stort sett fulltallige nå.

Etter tre strake tap slo Brann tilbake med 1-0 seier hjemme mot Sarspborg sist søndag. Det var imidlertid en svak kamp fra Branns side og formen er ikke det den var tidligere i sesongen. Her må Zsolt Korscmar sone karantene, og han erstattes av Yah Amankwah. Neste søndag spiller Brann cupfinale mot Aalesund og selv om laget for alvor melder seg på i kampen om medaljer med seier her, har vi liten tro på at bergensere får med seg poeng herfra.

Det står 2-3-0 på fem siste tilsvarende oppgjørene på Lerkendal. Søndag har vi svært god tro på at Rosenborg vinner. H.

2. Lillestrøm - Aalesund
Etter 0-1-7 på de åtte siste ligakampene var det altså over og ut for Henning Berg som trener for Lillestrøm, og søndag er det Petter Belsvik og Magnus Powell som leder laget. Gjorde en brukbar kamp borte mot Viking sist, men var helt tannløse foran mål. Viktige Fredrik Gulbrandsen er tilbake etter karantene her, mens Bjørn Bergmann Sigurdarsson og Arild Sundgot som kjent er ferdige for sesongen.

Aalesund har tatt gått for seg i hengekampene og med 2-0 seieren hjemme mot Stabæk torsdag står laget med 3-2-0 på sine fem siste seriekamper. Neste søndag er det som kjent cupfinale mot Brann og i serien har ikke Aalesund noe å spille for. Deman Phillips må sone karantene, ellers er det ingen nye skader i laget.

5-2-0 på de sju siste tilsvarende oppgjørene på Åråsen, og til tross for at form taler for borteseier tror vi Lillestrøm tar en svært etterlengtet seier her mot et Aalesund som nok retter fokuset mot cupfinalen nå. H.

3. Molde - Strømsgodset
Hjemmelaget sikrer altså gullet med seier i denne kampen. Det har kladdet en del for Ole Gunnar Solskjærs mannskap den siste tiden og 1-3-0 er fasiten på de fire siste seriekampene. Men lagene bak har surret enda mer og Molde misser ikke dette seriegullet. Skulle de brenne søndagens matchball, har de ny matchball mot nedrykksklare Sarpsborg i neste kamp hjemme på Aker stadion. Kristoffer Paulsen Vatshaug soner karantene her, ellers er det ingen problemer.

Strømsgodset slo tilbake med en praktkamp hjemme mot Rosenborg sist søndag, etter en periode med svært dårlig poengfangst. Men medaljekampen er nok uansett kjørt. Godset hjemme på Marienlyst og Godset på reise er fortsatt to forskjellige verdener. Borte har ikke Godset bedre enn 1-5-7. Ingen problemer med mannskapet.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene, men Molde har ikke imponert i det siste og vi stoler ikke helt på hjemmelaget her heller. HU.

4. Sarpsborg 08 - Viking
Sarpsborg 08 får det fortsatt ikke til å stemme. 0-4-15 på de 10 siste seriekampene og etter 0-1 tapet i Bergen sist søndag, kan ikke engang teorien berge lagets eksistens i Tippeligaen. Gjorde imidlertid en ålreit kamp borte mot Brann og kunne utmerket gått fått med seg poeng, men er vaksinert mot scoringer i øyeblikket. Kun en scoring på de siste seks kampene. Mohamed Elyounoussi er usikker foran søndagens kamp, ellers ingen nye fravær.

Viking gjorde jobben, men ikke mye mer enn det med å slå Lillestrøm 2-0 hjemme i Stavanger sist søndag. Stod med ett poeng på de tre foregående kampene og imponerer lite spillemessig. En svært skuffende sesong går etterhvert mot slutten, og nærliggende å stille spørsmålstegn ved motivasjonen nå. Christian Landu Landu er ute for resten av sesongen, og King Osei Gyan soner karantene søndag.

Det er en svært tricky kamp dette og vi utelukker ikke at Sarpsborg får seg en svært etterlengtet seier mot et Viking-lag som ikke presterer på bortebane (2-3-8). Vi anser U-faren som liten. HB.

5. Sogndal - Stabæk
Imponerende borteforestilling av Sogndal mot Tromsø sist søndag med 0-0. Med litt tur hadde faktisk Sogndal tatt alle poengene ettersom laget hadde flere store sjanser på slutten. Vinner Sogndal denne kampen, er Tippeligaplassen berget. Even Hovland returnerer etter karantene, fortsatt uvisst om Mats Solheim blir klar.

Stabæk rammes av svært mye utenomsportslig uro. Overgangssaken til Gunnarsson og styret rundt Telenor Arena. Gjorde en svak kamp borte mot Aalesund torsdag og formen er slett ikke bra med 1-3-4 på de åtte siste kampene. Borte står laget med 5-3-5. Fortsatt helt skadefri tropp. På en vanskelig kupong stoler vi på at Sogndal gjør jobben og sikrer plassen mot et umotivert og ferdigspilt Stabæk som neppe trigges av en kamp på en regntung Fosshaugane. H.

6. Start - Odd Grenland
Det er von i hangande snøre og 3-1 seieren til Start hjemme mot Brann for fjorten dager siden gjør at Start med seier her (og Fredrikstad-tap borte mot Vålerenga mandag) kan komme helt opp i ryggen på Fredrikstad før neste lørdags skjebnekamp mot nettopp Fredrikstad i Fredrikstad. Sju poeng for Start på de tre siste kampene, og formen er altså klart oppadgående. Dessverre for Start må Espen Hoff sone karantene søndag. 6-2-5 er tallene hjemme på Sør-Arena, de tre siste er vunnet.

Odd Grenland har knallsterke 6-1-0 på sine sju siste seriekamper og 8-2-1 på de ti siste. Det har sendt Dag Eiliv Fagermo og Odd opp på sjetteplass, men det nok for langt opp til medalje. Ingen toppkamp hjemme mot Haugesund søndag, men tre poeng ble det likevel. Bortsett fra Mattias Anderssom som er ferdig for sesongen, er det ingen problemer med mannskapet. 5-3-5 er tallene på bortebane, sju poeng på de tre siste.

To formlag som møtes her altså, men det ingen tvil om at det er hjemmelaget som har motivasjonen. 3-2-1 på de seks siste tilsvarende oppgjørene i Kristiansand. Start må ha tre poeng, Odd er i knallform. HB.

7. Odense - FC København
Storkamp mellom to lag som er helt ute av form. Hjemmelaget står med 1-0-4 på sine fem siste seriekamper, seieren kom hjemme mot tabelljumbo Køge. Ligger på en svært skuffende sjuendeplass, elleve poeng bak ledende FC København. Høstens eurocapeventyr (playoff i Champions League og deltagelse i gruppespillet i Europa League) har åpenbart vært svært kostbart i den hjemlige serien for Espen Ruud og hans lagkamerater. Hjemme er tallene likevel brukbare 4-0-2. Kan mønstre et helt skadefritt mannskap til denne kampen.

FC København stod med ufattelige fem kamper på rad uten tap (alle turneringer) før torsdagens 3-0-seier i cupen mot bynabo brøndby (som har hatt en grusom start på sesongen). I den hjemlige serien står FCK med kun ett poeng på de tre siste, og mandag ble laget regelrett utspilt hjemme mot FC Nordsjælland (tap 1-3). Roland Nilsson har åpenbart problemer med å innfri som trener. Men FCK leder fortsatt serien med fire poeng ned til Nordsjælland på andreplass. Noen spillere sliter med skader.

Det står 2-4-2 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og dette ser åpent igjen. HUB.

8. Anderlecht - Lierse
Topp mot bunn i Belgia. Anderlecht åpnet med sjokktap borte for nyopprykkede Oud-Heverlee Leuven, men har slått tilbake med 8-2-0 på de ti siste ligakampene og står med seks strake seirer nå. Biter også svært godt fra seg i gruppespillet i Europa League og står med full pott og ni poeng etter de tre første gruppespillkampene. Leder serien med fire poeng ned til Gent på andreplass.

Lierse er tredje sist med sine ni poeng og må nok engang belage seg på en kamp for å overleve (endte tredje sist også i fjor). De to nederste lagene spiller såkalt playout for å holde seg. Kun en kamp er vunnet, den kom borte mot tabellnabo Zulte-Waregem i siste bortekamp. Totalt 1-6-4. Borte viser tallene 1-2-3.

Fjorårets oppgjør endte med 6-0 seier til hjemmelaget og vi ser ingen grunn til å gardere her. H.

9. Santander - Betis
Hjemmelaget venter fortsatt på sesongens første seier, men var fryktelig nære borte mot Sevilla tirsdag kveld. Ledet da 2-1, men måtte tåle utligningsmål imot på overtid og gjorde en svært positiv kamp. Med fem poeng etter ni serierunder, ligger laget nest sist. Trener Hector Cuper gjorde flere endringer til kampen mot Sevilla og lyktes altså bra med det. Hjemme står laget med 0-3-1, tapet kom mot Espanyol (0-1).

Real Betis hadde en pangstart på sesongen med fire strake seire og tabelltopp, men har tapt de fem neste seriekampene. Onsdag ble det 0-1 tap borte mot Espanyol etter scoring imot kvarteret før slutt. To kamper er vunnet hjemme og to kamper er vunnet borte, nå er det blitt tre strake bortetap for Sevilla-laget. Mario Alvarez, Chica and Nacho startet alle onsdag, men røk på skader og spiller ikke søndag. Velkjente Roque Santa Cruz er også ute.

Et hjemmelag i fremgang mot et svekket og formløst Betis. Her tror vi det er dags for årets første trepoenger for Santander. H.

10. Atletico Madrid - Zaragoza
Etter en bra start på sesongen har det kun blitt tre poeng på de fem siste kampene (1-3-1) for notorisk ustabile Atletico Madrid. Holdt lenge stand borte mot Athletic Bilbao sent torsdag kveld, men tre raske scoringer av hjemmelaget midtveis i andreomgang sendte hovedstadslaget hjem med 0-3 i bagasjen. 2-3-0 er tallene til nå hjemme på Vicente Calderon. Silvio, Juanfran og Costa er skadet.

Zaragoza holdt lenge stand hjemme mot Valencia onsdag, men bortelaget scoret kampens eneste mål i det 82.minutt. Svært variable takter til nå, men totalt viser tallene 2-3-4. Sjanseløse borte mot Osasuna sist søndag (tap 0-3). Borte viser tallene 0-2-2. Ingen spesielle problemer med mannskapet.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende oppgjørene, men hjemmelaget er som vanlig ikke til å stole på. HU.

11. Valenciennes - Lille
Lokaloppgjør fra franske Ligue 1. Hjemmesterke Valenciennes røk på sitt femte nederlag på bortebane da det ble 0-1 tap borte for St. Etienne sist lørdag. Hadde fortjent en bedre skjebne i den kampen, men fortsetter å underprestere borte der kun ett poeng er tatt på sesongens seks første bortekamper. Hjemme går det vesentlig bedre med 2-2-1. Ligger på femtende plass med sine ni poeng og sju poeng er tatt på de tre siste hjemmekampene.

Lille ligger på tredjeplass med 22 poeng, fire poeng etter ledende Paris Saint Germain. Solide 3-1 hjemme over Lyon søndag og har sterke 6-3-0 på sine ni siste ligakamper. er foreløpig ubeseiret på bortebane (3-2-0). Skal ut i en svært viktig bortekamp mot Inter i Champions League der laget nesten må ha poeng for å ha sjanse til å avansere og den kampen kan forstyrre her.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. Åpent . HUB.

12. Cagliari - Lazio
Solid sesongstart av hjemmelaget som kun har ett tap til nå (3-4-1). Det gir en foreløpig sjetteplass, kun tre poeng bak ledende Juventus. Hjemme på Sardinia står laget med 1-3-0. 9-6 i målforskjell forteller om lite målrike kamper. Tre uavgjorte kamper på rad nå og kun en scoring i disse. Kapteinen Conti er suspendert søndag. Ellers er det få problemer med mannskapet.

Vi advarte for at Lazio kom til å få trøbbel hjemme mot Catania onsdag og til tross for at Miroslav Klose sendte laget i ledelsen etter 17 minutter, måtte Lazio nøye seg med poengdeling. 4-3-1 er tallene etter åtte serierunder og det gir en foreløpig tredjeplass, kun ett poeng bak ledende Juventus. Borte er tallene 3-1-0. Gode Hernanes er tilbake søndag, det samme gjelder for den brasilianske midtstopperen Dias, men nå er midtstopperkollega Biava skadet. Mauri og Matuzalem er fortsatt på skadelisten og det er høyst usikkert om Djibril Cisse blir klar etter å ha pådratt seg en smell onsdag.

3-3-3 på de ni siste tilsvarende oppgjørene. Dette blir jevnt og vi må ty til alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 30.10.2011 17:55
1. Rosenborg - Brann H
2. Lillestrøm - Aalesund H
3. Molde - Strømsgodset H U
4. Sarpsborg 08 - Viking H B
5. Sogndal - Stabæk H
6. Start - Odd H B
7. OB - FC København H U B
8. Anderlecht - Lierse H
9. Racing Santande - Real Betis H
10. Atletico Madrid - Real Zaragoza H U
11. Valenciennes - Lille U
12. Cagliari - Lazio H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 30.10.2011 17:55
1. Rosenborg - Brann H
2. Lillestrøm - Aalesund H
3. Molde - Strømsgodset H U
4. Sarpsborg 08 - Viking H B
5. Sogndal - Stabæk H
6. Start - Odd H B
7. OB - FC København H U B
8. Anderlecht - Lierse H
9. Racing Santande - Real Betis H
10. Atletico Madrid - Real Zaragoza H U
11. Valenciennes - Lille H U B
12. Cagliari - Lazio H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill