Live Cathrine Strøm fra Nesodden i Akershus er inne i sitt siste studieår på universitetet Szent Istvan i Budapest i Ungarn. Til våren kan hun endelig titulere seg som veterinær, etter seks lange år med studier.

- Veterinærmedisin har et veldig stort pensum og det er mye pugging, forteller Live.

Hun har derfor vært på utkikk etter å lære teknikker som kan hjelpe henne til å studere mer effektivt og fokusert.

Nettfenomen
Hjernetrening på nett har vært populært i USA en god stund. Markedet vokste fra 225 millioner dollar i 2007 til 265 millioner i fjor, og det er estimert at hjernetreningsmarkedet kan øke til hele 5 milliarder dollar i 2015, ifølge nettstedet Sharpbrains.com.

I 2009 kom fenomenet til Norge med nettsamfunnene Mentaga Gym og

HTML EMBED

I sommer så Live Cathrine Strøm en reklame for Hjerneklubben på TV og bestemte seg for å prøve tjenesten. Nå bruker hun treningsspill fra Hjerneklubben aktivt i studiene.

- Hodet blir slitent av all puggingen. Derfor tar jeg pauser der jeg spiller hjernetreningsspill kalt MemoFokus og MemoGeni. Det tar bare noen minutter, men jeg merker at hjernen blir klarere og mer fokusert. Når jeg tar andre typer pauser, som for eksempel soving, er det vanskeligere å komme inn i leserytmen igjen, forklarer Live.

Live trener hjernen nesten daglig på Hjerneklubben og merker at treningen også hjelper henne i hverdagen.

- Jeg tar ting fortere og merker at jeg er mer fokusert enn tidligere, avslutter Live.

Elektrisk hjerne
Daglig leder Anders Wedde i Hjerneklubben forklarer hvorfor treningsøvelser påvirker hjernen.

- Hjernen din vokser ved at hjernecellene og koblingene mellom hjernecellene endres for å samle og lagre informasjon. Når du gjør noe eller tenker, sendes elektriske signaler fra en hjernecelle til en annen. Ved å påvirke hjernen din med de riktige oppgavene, vil du danne flere og sterkere koblinger mellom hjernecellene. Dette fører til at det blir lettere for de elektriske signalene å komme frem til riktig sted, sier Wedde.

Ifølge Wedde fører dette blant annet til at du opplever at du er mer til stede og har økt oppmerksomhet i hverdagen din.

- Ved å trene hjernen så lager vi en mer konstruktiv nevroplastisitet, som i praksis betyr en raskere hjerne. Dette kan også forebygge negative virkninger ved for eksempel hjerneskader, Alzheimer og generell aldring.

Har du lyst til å prøve et av Lives favoritt-treningsspill?