Nettavisen.no

Tjenester
Bildet viser frisør og stylist Tom Ur Kjørsvik før han hadde begynt med behandling, og etter.
Bildet viser frisør og stylist Tom Ur Kjørsvik før han hadde begynt med behandling, og etter. Foto: Henriette Time

Stylisten Tom fikk håret tilbake

Nye metoder for hårtransplantasjon

Etter 20 år uten hår, fikk den kjente stylisten frisøren og stylisten Tom Ur Kjørsvik håret tilbake gjennom nye metoder for hårtransplantasjon.

Her ser du det nyeste innen hårtransplantasjon i Norge.

-Jeg begynte å miste håret allerede i 18-årsalderen, og som 23-åring hadde jeg ikke mange hårstråene igjen på hodet. Jeg prøvde meg med tre hår og midtskill, men fant fort ut at her var det bare å finne frem barbermaskinen, sier den kjente frisøren og stylisten Tom Ur Kjørsvik.

Første gang på 20 år
Ved å benytte nye metoder for hårtransplantasjon fikk Kjørsvik håret tilbake.

- For første gang på nesten 20 år har jeg en frisyre, sier Kjørsvik.

Metoden er videreutviklet av Dr. Kosmidis, som sammen med Sten Thure Eriksen har startet den nye Masterklinikken i Oslo. Masterklinikken består av bransjens mest erfarne hårteam, og teamet har gjennomført med enn 2.000 behandlinger.

Den kjente stylisten forteller om at mye av identiteten hans forsvant med håret.

- Det er akseptert at en mann er skallet. Om en kvinne blir det, er det krise og nærmest en selvfølge å gjøre noe med det. Jeg tror følelsen hos menn er minst like kjip. En del av identiteten forsvinner. Håret er en del av personligheten vår, og det vet jeg alt om fra mitt daglige virke.

Sjekket det meste
Kjørsvik jobber med styling, og synes derfor at det var kjedelig å ikke kunne endre frisyre og stil selv.

- Gjennom årene har jeg fulgt med på produktene i markedet og testet ut det meste. Sorry! Ingenting funker. Jeg har også vurdert hårtransplantasjon, men med de risåkrene jeg har sett en del hoder har ikke det vært et alternativ.

 - Så snublet jeg over en video på Youtube med en ny teknikk hvor man ikke skjærer vekk et felt i bakhodet, men isteden «plukker ut» single hårsekker og planter dem på en naturlig måte. De tynne hårene fremme i hårfestet og kraftigere hår bakover.

Selv ikke frisøren så forskjell
- Ikke engang jeg som frisør kunne se at hårene var «plantet». Jeg trålte nettet og fant ut at denne metoden også ble utført i Norge. Jeg var et såkalt worst case scenario. Jeg hadde ikke et hårstrå igjen på toppen og trengte mye hår for å fylle hele flaten, sier Kjørsvik, og han fortsetter:

-Jeg har nå tatt tre behandlinger og er meget fornøyd med resultatet som jeg viser frem med stolthet. For første gang på nesten 20 år har jeg en frisyre. Følelsen av og ikke å være blank på toppen nyter jeg hver dag. I begynnelsen skrelte jeg håret ned til 5 mm. Selv da så det bra ut. Dette fordi ansiktet stopper i en hårlinje. Behandlingen var upåklagelig og smertefri.

-Jeg vil anbefale Sten Thure og Dr. Kosmidis til enhver person som enten er tynn i håret, har viker eller er skallet. Disse folkene vet hva de holder på med og resultatet ser 100 prosent naturlig ut, sier Kjørsvik.

Sjekk Masterklinikken på www.masterklinikken.no