Nettavisen.no

Tjenester
(Hesteguiden.com)

Suksessen fortsetter i V75!

Frode Hamre vinner løp som aldri før, og i en omgang hvor 28 millioner kroner venter en alenevinner på Bjerke på lørdag seiersdefilerer han på ny. Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Sportslig sett er det en herlig lørdag vi har å se frem til på landets hovedbane, og rosinen i pølsen er selvsagt tradisjonsrike Lars Laumbs Løp for kaldblodshestene med 100.000 kroner til vinneren i den sjette avdelingen.

Sist lørdag på Forus var det Anthony Boko og Winmecredit som var to strålende vinnere fra kvalitetsstallen til Frode Hamre, og på onsdag viste eksilbergenseren frem en lekker vinner i form av Ultimate Lindy.

Ved denne anledningen er det 1 Acolyte Hanover i V75-7 som skal forsøke å sørge for at fremgangene fortsetter for den dyktige treneren, og vi tror at 5-åringen klarer den oppgaven med glans (tok en kontrollert seier fra ”dødens” på 15.0 full vei i den siste starten).

Innersporet er selvsagt litt sjanseartet, men vi er ganske sikre på at det byr seg en luke ned startsiden. Det er såpass varierende startferdigheter på de øvrige deltagerne på utsiden, og da blir det etter alt å dømme litt ”vann mellom båtene” her.

Frode Hamre kjører seg da trolig relativt tidlig til tet, og da skal det i så fall dreie seg om en solid vinnersjanse. Windsong`s Leagcy-sønnen hadde en strålende sesong i fjor med over 800.000 kroner innkjørt (vant hele 11 løp), og vi tror at han innleder dette året på beste vis, med en ny seier.

Vår rangering: A: 1 B: 6-2-9-4-5 C: 8-12-11-7-10

Dagens høydepunkt!
Ja, en del av landets beste kaldblodshester (pluss en svenske) setter hverandre i stevnte i Lars Laumbs løp over 2640 meter med hester fordelt over tre distanser i den sjette avdelingen, og vi ser frem til et rivende oppgjør i kampen om en førstepremie på 100.000 kroner.

Et flott oppsving i regi Per Gottling har 8 Voje Faks fått, og i den siste starten ble det en kontrollert seier på fine 24.9 full vei. Det klaffet dog helt perfekt den dagen (gled til tet ut på den første langsiden), og det må nødvendigvis bli en litt mer kronglete tur rundt denne gangen, fra et litt sjanseartet innerspor på 40 meter tillegg. Järvsöfaks-sønnen har dessuten variert veldig i prestasjonene i langløp tidligere i karrieren, og da kan vi ikke strekke oss lenger enn til at favoritten skal være snakk om en naturlig utgang på vårt stores system.

Vi garderer således på samtlige spilleforslag, og veldig tidlig aktuell ved favorittfall skal 12 Wik Stjernen være. Alt ble feil i årsdebuten ved femteplassen på fine 23.4 over en sprint, men 5-åringen var helpigg i mål uten helt å få sjansen til slutt ved den anledningen. Løp i kroppen har normalt gjort godt, og med en tilsvarende avslutning på løpet som Wik-traveren leverte som toer på 24.5 over aktuell distanse bak Moe Brage i NM i fjor høst, har han heller ikke mange foran seg i mål på lørdag, kanskje ingen.

Vi synes at 15 Horgen Tore så strålende ut før han slo på galoppen (ble for lav i hodet, og dette har trolig trener og kusk Jan R. Mjølnerød rettet på med en litt strammere sjekk til lørdagens dyst) ut i oppløpet i den siste starten med seieren på gaffelen (og da gikk en tid rundt 23.0 over en sprint fløyten), og dagens lange distanse takler Spikeld-sønnen bedre enn de fleste (kraftig på gang denne hesten nå).

Fra Sverige kommer Jan O. Persson med klare ambisjoner om å vinne dette løpet med 7 Guli Jærven, og da krysser vi på alle bonger. Galopperte kort før mål i kampen om seieren i den siste starten, og da gikk en 26-tid full vei fløyten (og hesten så fin ut). Uforandret fin form holder 9 Joker Elden (vant på fine 23.1 over en sprint i den siste starten), og med litt flyt på veien på lørdag kjemper trolig 9-åringen om seieren på ny.

Vår rangering: A: 8 B: 12-15-7-9 C: 1-10-14-13-11-4-5-2-3-6

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

Vi går tynt
I to heftige sprintløp for varmblodshester i hhv V75-1 og i den fjerde avdelingen tror vi det skal være svært gode muligheter for å kunne komme seg igjennom på relativt få hester, og i den første avdelingen er 6 Shaman Star M. snakk om hesten å slå.

6-åringen har holdt strålende form i lengre tid (solid innsats til sølv på 16.0 full vei bak gode Out Of Nowhere i den nest siste starten), og i den siste starten ble det en enkel seier i et V75-løp på 16.6 over en sprint. Vi tror Mikkelborg-traveren erobrer teten, men uansett posisjon underveis skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Vi ser kun en hest i mot, og det er 3 Super Fest Boy. I likhet med favoritten har The Bad Boy-sønnen gått strålende løp i lengre tid, og innsatsen til sølv på 16.0 full vei i den siste starten var av den solide sorten. Debuterte for Kjetil Helgestad med å vinne et sprintløp på strålende 13.3 på sensommer i fjor (gikk i gjennom lydmuren de siste 300 ved den anledningen), og da er det intet å utsette på sprintferdighetene der i gården.

Vår rangering: A: 6 B: 3-1-5-11 C: 12-4-8-9-2-10-7

I den fjerde avdelingen er 2 Mr. Renati B.R. snakk om hesten å fange fra tet til slutt, og vi synes at 5-åringen virkelig fortjener å få smake seierens sødme igjen nå, etter en rekke sterke innsatser nå på slutten, uten å ha fått gått helt til topps.

Vi har knapt sett Supergill-sønnen bedre enn han var i den siste starten (avsluttet i overlydsfart til sølv på 17.8 full vei etter sen luke), og i sitt siste feilfrie sprintløp ble det seier på 14.3 fra spiss, på nettopp dagens arena.

Som i det foregående løpet ser vi kun en hest i mot, og da snakker vi om 3 Knekt Boti. Etter at 5-åringen galopperte ned startsiden i den siste starten leverte Rite On Line-sønnen en flott opphentning til femte på 16.6 over aktuell distanse, og med løp i kroppen er normalt Westergård-traveren ytterligere forbedret til lørdagens dyst.

Vår rangering: A: 2 B: 3-8-9-10-11-5 C: 6-7-1-12-4

V75-2, 2600 meter autostart
Et herlig stayerløp for varmblodshester venter oss i den andre avdelingen, og vi finner i grunnen ingen helstryk i dette løpet. Vi synes dog at fem hester hever seg litt over mengden på kapasitet, og fremst setter vi 11 King Of Friday (latterlig lite spilt med sine 10 %!).

Etter en strålende innsats til sølv på 16.0 full vei i den nest siste starten så 4-åringen lekker ut ved triumfen på 17.6 full vei i den siste starten, og dagens lange distanse tror vi skal passe den seige Fast Photo-sønnen midt i blinken. Det var riktignok billig i mot ved den siste triumfen, men hesten så lysende ut for dagen.

Like lite spilt er 5 Fighting Superb, og det må også etter vårt skjønn være feil. Kusk Hans P. Tholfsen kjørte et rolig løp første gangen ut (stod tøft inne på pengene i det løpet) etter lang pause med tanke på dagens oppgave i den siste starten, og vi synes at 5-åringen fullførte helt greit til femte på 17.5 full vei ved den anledningen, uten å sprudle, men løp i kroppen har normalt gjort godt.

Vi føler at det er ned en liten klasse for 10 Leon West denne gangen, og da bør også 15-prosenteren i spillet vurderes tidlig. 5-åringen gikk et solid løp til fjerde på 17.5 full vei etter tidlig galopp i den siste starten, og vi tror ikke at Søvik-traveren har noen problemer med å takle dagens lange distanse på full form, med et løp i rygger.

Det er opp en klasse for 4 Fritz Othello ved denne anledningen, men 6-åringen til Per L. Nilsen virker til å være utømmelig for krefter. Det har virkelig løsnet for Peace On Earth-sønnen nå på slutten, og etter en umenneskelig tung reise i den siste starten ble det en ny seier på 17.7 full vei.

Vi synes ikke at det var det helt rette trykket i 3 Taran i den siste starten (femte på 16.8 full vei), og da synes vi ikke at 5-åringen skal være snakk om en favoritt med sine 68 % denne gangen. Vi føler at Ganymede-sønnen har for få løp i kroppen etter langt skadeavbrekk til å kunne ”taue” dette tøffe stayerløpet rundt om, men kapasiteten er udiskutabel.

Vår rangering: A: 11 B: 5-10-4-3 C: 8-12-9-7-6-2-1

V75-3, 2140 meter voltestart
Et kaldblodsløp hvor de femten beste V75-kuskene i fjor skal i aksjon, venter oss i den tredje avdelingen, og stort sett hvert år har det vel dukket opp en overraskende vinner i dette løpet. Vi garderer således veldig bredt, men fremst setter vi 13 Børke Luna (alt for lite spilt med sine 17 % denne gangen).

Strålende ved triumfen på 28.3 over en sprint i årsdebuten, mens hun var maks uheldig i den siste starten. Ble dratt sist av en stoppende konkurrent inn mot den siste svingen ved den anledningen, og galopperte siden i angrep ut i oppløpet utenfor den senere toer Voje Spika (og da er det klart enklere i mot på lørdag).

Overflydd ned startsiden blir garantert 1 Pilborka (piler til tet gjør 6 Valle Arja), men kusk Geir V. Gundersn kommer seg nok ut et spor (og han får da trolig overta teten ut av den første svingen). 6-årshoppa kan da lede rundt om på sitt beste, men vi føler at Moe Odin-datteren må være litt bedre enn ved andreplassen på 30.3 full vei i den siste starten, for at det skal kunne bli seier på lørdag.

Veldig fint i gang med løpesnor fra 20 meter tillegg er trolig både 14 Løset Elden og 15 Aaby Borken fra sine springspor, og med gode kusker i form av hhv Tom E. Solberg og Lars A. Kolle, skal de da begge være snakk om hete vinnerkandidater.

Førstnevnte var ikke helt som best i den siste starten, men 7-åringen gikk strålende løp hele veien forut for den starten. Sistnevnte satt bom fast i den siste starten, og på full form takler også 8-åringen dagens distanse (selv om samtlige av fjorårets tre triumfer ble bokført på sprint).

To triumfer nå på slutten har 9 Bo Jular bokført, men vi synes at det er klart tøffere i mot for Holmen-traveren denne gangen. Kusk Kai Johansen er dog en rev på slike førstegangsoppsitt, og da tør vi ikke helt å avskrive 8-åringen. Av de bedre skal også 12 Seier Kongen være, men det virker til at 6-åringen har vondt for å vinne løp om dagen (mister litt aksjonen, når det gjelder som mest til slutt)

Vår rangering: A: 13 B: 1-15-14-9-12 C: 6-3-5-10-8-7-11-2-4

V75-5, 2140 meter voltestart
Et litt smårugletet kaldblodsløp støter vi på i den femte avdelingen hvor favorittene ikke er helt stødige på beina, og vi tyr da til veldig bred gardering på vårt store system. Tre hester hever seg dog klart over mengden på kapasitet, og det skal vel kanskje godt gjøres at samtlige roter seg vekk på galopp.

Favoritt blir 6 Torpa, og etter at champion Eirik Høitomt overtok tømmene bak den fartsfyllte men usikre Sjefen-datteren har da også resultatene kommet. I den siste starten ble det en enkel seier på fine 29.9 full vei, og i en feilfri utgave skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse på ny.

Vi ser dog alt for ofte at hester som gjør det godt i billige omgivelser på en rask bane på Sørlandet ofte ramler igjennom på landets hovedbane, og da syner vi den store favoritten på våre tre største spilleforslag. Fryktelig usikker men ditto kapabel er 3 Frøyu Tuva, og i den siste starten ble det en fin seier på flotte 29.2 full vei (og på ny skal da 8-årshoppa tilmåles solide vinnersjanser i en feilfri utgave).

Seiersaktuell i en feilfri utgave mener vi også at 11 Vinning Alfa skal være, og da snakker vi om en litt lite spilt 15-prosenter. Svak i den siste starten før litt pause, men treningsrapportene ette litt hvile forut for lørdagens dyst er positive. Svært god til sølv på fine 29.6 full vei et løp i Skien i den fjerde siste starten, og på Bjerke på onsdag varslet stall Bjerring at hestene er litt på gang igjen etter en liten down (Lille Grete gikk godt til tredje).

Vår rangering: A: 6 B: 3-11 C: 13-5-8-9-12-14-10-7-2-4-1

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 450, 900 og 2430 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.