Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Superfin V75-meny lørdag

Håkon tror på en vakker dame og stor utbetaling.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Lørdag er dagen før den store dagen på Jarlsberg, men vi har en rekke flotte oppgjør å se frem til også denne dagen. På fredag er det hingstene som skal i aksjon i et av årets største 4-årsløp for de varmblodige, mens det på lørdag er hoppene som skal ut å kjempe om hele 200.000 kroner i Aktaion Gran Prix. Vi prøver oss på to bankere ved denne anledningen, og er rimelig trygge på at vi spiller de to beste hestene i sine respektive løp.

Nå er det dags for Pretty!
Ja, vi har kanontro på at 10 Pretty Photo feller samtlige til slutt i storløpet i den sjette avdelingen, og når den steintøffe hoppa kun er markert på snaue 20 % av de innleverte kupongene iler vi til med et småfrekt bankerspill. S.J.`s Photo-datteren har levert noen helt syke avslutninger på løpene etter tidlige galopper i de to siste startene, og når svært rutinerte Asbjørn Mehla signaliserer at det blir litt endringer på balansen til dagens dyst tror vi det er dønn i orden.

Flere spill lørdag:
Oddstips lørdag: Vi tror på klar seier til Vålerenga
Tippetips lørdag: Helnorsk kupong og nordnorsk trøbbel
V65 Täby galopp (innleveringsfrist kl 17:40): Her kan du kjøpe andel til V65 på Täby

Åsbjørn Tengsareid bak 4 Rita Sensation går ut i media og sier at det vil bli kjørt langt tøffere i mot favoritten 1 Lonely Story i ”dødens” ved denne anledningen, og da vil i så fall alt bli sydd opp i tøft tempo der fremme for vår andre banker for dagen.

Vi stoler på en seiersmaskin
Sørlendingen Øystein Tjomsland fornekter seg ikke, og bak 10 Tangen Eld i den andre avdelingen sitter trolig den suksessrike trener bak en ny vinner. Lome Kongen-sønnen har vunnet hele syv løp så langt i inneværende sesong (vant ukjørt på 28.1 full vei sist), og selv om 4-åringen står overfor sin klart tøffeste oppgave så langt i karrieren tror vi på en topp vinnersjanse. Vår første banker for dagen er kjapp i vei, og tidlig tetkjenning er et svært sannsynlig scenario.

Med en forventet lav 27-tid inne over dagens lange distanse mistenker vi at hestene fra lengste tillegg skal få sitt svare strev med å hente inn Tjomsland-traveren, og vi satser på at fjorårets beste trener opprettholder sin flotte statistikk på Jarlsberg under disse dagene (spisser formen på hestene til denne helgen hvert år).

Det har vært fryktelig fin stil på 12 Johan Herbjørn i de to siste startene (imponerende til seier på 26.5 full vei i Drammen sist), men det har vært fra tet. Spikeld-sønnen har aldri vært noen kløpper bakfra, og men en forventet tung tur i sporene tror vi det blir for tøft å ta ned vår første banker for dagen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Tangen Eld og Øystein Tjomsland jakter årets åttende triumf i V75-2.
Tangen Eld og Øystein Tjomsland jakter årets åttende triumf i V75-2.

To tunge favoritter
I hhv V75-4 og den femte avdelingen støter vi på to hardt betrodde hester i form av 8 Vestpol Faxen og 13 Trineline, og begge skal selvsagt tilmåles solide vinnersjanser. Førstnevnte rader opp, og Järvsöfaks-sønnen var et lekkert skue ved sin siste overlegne triumf på meget sterke 26.3 over stayerdistansen. Et trangt fjerdespor er dog ikke det beste, og Tjomsland-traveren støter her på bedre hester enn han har gjort noen gang.

7-åringen har desutten hatt svært liten uttelling på sine tokt utenfor Sørlandet/Forus tidligere (meget mulig at dette er tilfeldig), og dette faktum gjør sitt til at vi tyr til noen garderinger. En strålende sesong har 11 Vesle Sjur hatt så langt, og Lome Elden-sønnen er snakk om en het vinnerkandidat også her.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Bedre enn noensinne var 13 Trineline ved sin triumf på kjappe 26.8 over en sprint i den siste starten, og uten alt for mye hindringer på veien fra sitt lange tillegg er det trolig ikke snakk om saken i den femte avdelingen. 40 meter i et fullt felt er dog ikke optimale forutsetninger, og dersom det skulle strule seg til for den tunge favoritten tror vi 6 Ramtamtaramtata står nærmest til å overta. Sistnevnte var meget positiv til tredje i ny regi i den siste starten, og løp i kroppen etter litt pause bør ha gjort godt.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Vestpol Faxen og Øystein Tjomsland er snakk om en hardt betrodd ekvipasje i V75-4.
Vestpol Faxen og Øystein Tjomsland er snakk om en hardt betrodd ekvipasje i V75-4.

Rom for overraskelser
I de tre øvrige avdelingene syntes vi det ser relativt åpent ut, og vi garderer da følgelig bredt. Meget spennende i innledningen er 1 Ride Pointer (vist veldig fine takter nå på slutten), når Express Ride-sønnen dukker opp i regi Åsbjørn Tengsareid. 5-åringen har riktignok ikke stått på stallen i mer enn en ukes tid, men hesten blir jo her kraftig kuskeforsterket. Vi setter således tredjevalget først, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario for 23-prosenteren i spillet.

Imponerte ved sin siste triumf på 15.9 full vei gjorde 2 Glideable Volo, men dersom det skulle bli en tung tur utvendig uten rygg i dette langløpet synes vi det høres vel tøft ut av en 3-åring å avgjøre det hele til slutt. Best på kapasitet er utvilsom 14 Makarov, men dette er jo som kjent snakk om en veldig ustabil krabat. Pine Chip-sønnen gikk feilfritt sist (og vant da enkelt på 15.5 full vei), men med dagens forutsetninger er det ikke sikkert 4-åringen gjør så igjen, i dette småskummle løpet.

Stallfolket skal ut å kjempe om en førstepremie på hele 100.000 kroner i løpet til minne om Thor Tholfsen i den tredje avdelingen, og med forventet tøft tempo på løpet setter vi speedkulen 10 Non Stop Laser fremst. Mr. Flirt-datteren imponerte voldsomt før litt hvile, og når 5-årshoppa rapporteres å være fit for fight til dagens dyst skal det dreie seg om en solid vinnersjanse for andrevalget i spillet.

Litt bedre på kapasitet tror vi 2 Strong Forte er, men i motsetning til vår favoritt som er en lett fin type tror vi den storvokste Love You-sønnen til Hans Chr. Holm trolig vil trenge et løp i kroppen før den helt store formen innfinner seg. Det vrimler av minioutsidere i dette løpet, og hester som 1 Noble, 4 Taylor Superb, 5 Trust Me Now og 7 The Best As er alle snakk om tidlige garderinger.

Et veldig åpent hoppeløp avslutter denne rebusen, men formbomben i løpet mener vi femtevalget 8 Cyrilja er. Etter sin flotte sprinttriumf på sterke 13.7 i den nest siste starten satt Armbro Trick-datteren bom fast etter litt pause sist, og dersom det løser seg fra et litt sjanseartet innerspor i andre rekke tror vi den seiersvante 5-årshoppa blir tung å stå i mot til slutt.

Annonse: Øivind Grøstad byr på strålende vinnere denne helgen fra Jarlsberg

Vinneren kan fort komme fra strek i dette løpet, og veldig interessant til står 1 Nopeachlikeheaven (holder veldig fin form). 5-årshoppa utstyres for anledningen med Vidar Hop, og det er spennende nok. Veldig god etter litt pause har 3 Noomi Garbo vært, og sammen med 9 Valnes Alice (uheldig sist, når hun feilet som sannsynlig vinner) er hun snakk om en tidlig gardering.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 108, 432 og 2075 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

På onsdag satt vårt DD-forslag på 300 kroner klokkerent, og de som fulgte kunne innkassere meget pene 2167 kroner!

Innleveringsfrister Jarlsberg
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!