Nettavisen.no

Tjenester
Foto: PA Photos/Scanpix

Sverige tar poeng fra Nederland

Vi tror det blir jevnt i toppkampen i gruppe E. Her er dagens første oddstips.

Sportspills meny tirsdag
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Svenskene tar poeng
Oddstips 2: Uavgjort i Parken
Sjekk også: Lesernes oddstips
Travtips Forus: Holder unna for gutta

Travtips Momarken: Ikke egg med Odin
Trav: Lunsjtrav Klosterskogen

Langoddsen innleder dagen med ishockey og håndball, før kveldens store høydepunkt starter klokken 18.00, den siste og avgjørende runden i EM-kvalifisering. Avgjørende for noen hvertfall, men ikke for Norge, som møter Kypros klokken 20.15, direkte på TV 2.

Utover natten spilles det VM-kvalifisering i Sør-Amerika.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
21. Bulgaria - Wales B 3,75

Wales har våknet, og i denne betydningsløse kampen kan alt skje. Bulgaria har skuffet og skuffet, og 3,75 for borteseieren blir dagens ene langskudd. Oddsen er meget god i våre øyne.

37. Albania - Romania H 2,75
Albania har bare tapt én hjemmekamp, det var med 1-2 for Frankrike. At dagens rumenske landslag skal få til noe her, er tvilsomt. Albania har like lite å spille for som Romania, men kan fort vinne på sin hjemmestyrke. 2,75 på Albania er et fint langskudd.

Dagens avslag
15. Irland - Armenia H 1,50

Vi stusser på at det bare gis 1,50 på 0-0-laget Irland, som bare trenger 0-0 eller en annen slags uavgjort for å sikre seg 2. plassen i gruppen. Armenia viser nesten sjokkerende gode takter og er ikke sjanseløse her. Vi synes dette er for usikre saker til å spille alt for lave 1,50 for hjemmeseieren.

Dagens spill
Det er mange flotte lag i aksjon på langoddsmenyen i dag, det skal være visst. Men det er mye lav odds på favorittene og det er en del EM-objekter som ser mindre interessante ut da resultatet betyr lite. Det som frister oss i dag er to ganske spekulative spill, begge singelspill.

Følg EM-kvalifiseringen LIVE

28. Sverige - Nederland
Gruppe E. Sverige ligger på en klar 2. plass etter at de gjorde jobben i Finland og vant 2-1 på fredag. Nå blir de dårligst nummer 2 og har sikret minst play-off. Vi sier minst, for det henger en enorm gulrot foran svenskene i kveld, da de vil kvalifisere seg direkte som beste toer dersom de vinner. Oppgaven er imidlertid formidabel, da Nederland står på andre halvdel.

Sverige stiller trolig ganske likt som på fredag, men stjernespiller Zlatan Ibrahimovic er suspendert. Det kan bety PSV-spissen Toivonen på topp. Mulig startoppstilling:

Isaksson, Lustig, Mellberg, Majstorovic, Olsson, Larsson, R. Elm, Kallstrom, Wilhelmsson, Elmander, Toivonen.

Nederland sikret gruppeseier og EM-sluttspill med den uvanlig beskjedne 1-0-hjemmeseieren mot Moldova på fredag. Igjen var det Huntelaar som scoret. I kveld spiller resultatet liten rolle for de oransje.

Trener van Marwijk må stille et noe redusert lag, da førstekeeper Stekelenburg, Heitinga (f), Maduro (m), Sneijder (m), Afellay (m) og Robben (a) er skadet. Swansea-keeper Vorm vokter trolig buret, og Nederland kan stille slik:

Vorm, Van der Wiel, Bruma, Mathijsen, Pieters, Van Bommel, Strootman, Van Persie,, Van der Vaart, Kuyt, Huntelaar.

Det er meget sjelden Nederland taper en fotballkamp, og de er ganske store favoritter her. Svenskene har et godt lag nå, men de røk riktignok 1-4 i det omvendte oppgjøret. På Råsunda har de stor motivasjon og dette ser åpent ut, nå som Nederland kan slappe av og kanskje mangler det lille ekstra med et par mann utilgjengelig. Dette blir meget spennende, men vi tror ikke Nederland taper, bare nesten. Uavgjort til 2,80 spilles. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 19.55.

28. Sverige - Nederland 2,50 2,80 2,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill