Nettavisen.no

Tjenester

SYKKELNYHETER: Nå har årets store sykkelnyheter endelig kommet i butikk.
SYKKELNYHETER: Nå har årets store sykkelnyheter endelig kommet i butikk. Foto: Stine Eikum/Stians Sport

Sykkel: Dette er årets viktigste sykkelnyheter

En av de største sykkeltrendene i 2018 er toppspekkede elektriske terrengsykler. De vil trolig bli raskt utsolgt, ifølge Merida.

Elsykkel-markedet har aldri vært hetere, og nå kommer de aller råeste terrengsyklene med elektrisk fremdrift. I tillegg er det flere spennende sykkelnyheter innen landevei-, terreng- og hybridsegmentet i år. 


Her finner du årets mest spennende sykkelnyheterSykkelguiden 2018


Elektriske terrengsykler

Det ventes et stort trykk på terrengsykler med elektrisk fremdrift i år, skal vi tro sykkelgiganten Merida. Vi har sett på to sykler det er verdt å vurdere om du skal kjøpe ny elsykkel i år.
Toppmodellen Merida eBig Trail 900E leveres med en hydroformet aluminiumsramme med plass til større, stivere og sterkere hjul enn tidligere. Det går likevel ikke utover den moderne rammegeometrien. Sykkelen leveres med sentermontert motor og stor batteripakke. I tillegg er eBig Trail 900E topputstyrt med Shimano XT Di2 girgruppe og Shimano XT skivebremser. Les mer og bestill sykkelen her.

Merida eBIG Trail Steps 900E er et virkelig råskinn i terrenget.


Ønsker du en noe rimeligere modell, er Merida eONE-Twenty Steps 500 et svært godt alternativ. Elsykkelen har en nyutviklet aluminiumsramme med plass til solide terrengdekk, Shimano Deore-girsystem, Shimano-skivebremser og Rock Shock-dempegaffel. Les mer og bestill sykkelen her.

Merida eONE-Twenty Steps 500 er en elsykkel de fleste blir svært fornøyd med.

Bestselgere for tur- og bysykling

Dette er modellen for deg som bruker sykkelen til det meste, deriblant til og fra jobb eller butikken, turer med familien i nærområdet eller for å komme deg fra A til B på en smidigst mulig måte. 

Til damene har du den klassiske varianten med kurv og lavt innsteg, samt fotbrems og 8 gir. I tillegg får du en integrert elmotor i kranken levert av verdensledende Shimano. Rekkevidden er på inntil 125 kilometer på én lading. Sjekk pris og lagerbeholdning på E-Green Steps One City 8 her.

E-Green Steps One City 8: Den perfekte sykkelen til by og tur.

Til gutta får du en fullspekket hybridsykkel med batteri på hele 500Wh (36v 13,9Ah), og ladetid på kun 4 timer. Her får du lang rekkevidde på en sporty hybridsykkel med solide kvalitetskomponenter fra populære Shimano. Les mer om sykkelens spesifikasjoner og pris her.

Merida Espresso Steps 300 EQ Sport er et supert valg for allsidig sykling.

De råeste terrengsyklene i 2018

Endelig er det bar asfalt på veiene, og snart er det muligheter for stisykling igjen. Hva er vel ikke bedre med en ny og rå terrengsykkel? Merida har to spesielle anbefalinger for 2018. Big Nine 6000 er en fantastisk rittsykkel. Med en nyutviklet CF3 Lite-karbonramme og rå utstyrspakke, er dette sykkelen for deg som skal sette ny personlig rekord i Birkenrittet.  Derfor er dette den perfekte Birken-sykkelen.

Merida Big Nine CF 6000 terrengsykkel: Denne er perfekt til Birken.


En annen bestselger er stisykkelen Merida One-Twenty 9.800. Dette er en fulldempet råtass på to hjul, utstyrt med nyheten Sram GX Eagle med hele 1X12 utveksling, Sram GX Eagle-gir, nyheten Rock Shox Revelation Boost-dempegaffel og demperen Fox Performance Float. Her får du med andre ord en skikkelig kraftpakke levert for krevende sykkelritt. Sjekk pris og størrelser her.

Merida One-Twenty 9.800 terrengsykkel: God allround-sykkel for noe mer krevende terreng og lettere stiturer (eksempelvis perfekt sykkel for markaturer). 


Landeveissyklene vi velger i år

En landeveissykkel er konstruert for jevnt underlag og høy hastighet, og sykkeltypen har gjennom de senere årene blitt svært populær blant nordmenn. I landeveissortimentet til Merida finner du blant annet fartsmaskinen  REACTO, lettvektsraceren  SCULTURA og nyheten  SILEX, som gjør det mulig å sykle på grusveier. I 2018 ser vi for øvrig at en større andel landeveissykler leveres med skivebremser, fordi funksjonen er vesentlig bedre enn den tradisjonelle felgbremsen.
Merida Reacto Disc CF 5000 er en allsidig landeveissykkel med skivebremser og lett karbonramme (vekt under 1320 gram). I utstyrspakka får du Ultegra-systemet til Shimano, nytt kranksett fra FSA og lett hjulsett fra Merida. I tillegg har sykkelen hydrauliske skivebremser, som vil gi deg optimal kontroll under nedbremsing. Sjekk ut 2018-sykkelen her!

Merida Reacto Disc CF 5000 landeveissykkel: Komplett sykkel for deg som tilbringer mange timer på sykkelsetet.


En råtass innen landeveissykling er raceren Reacto Disc CF 8000-E, hvor karbonrammen er utviklet for ryttere som ønsker høy fart og minst mulig friksjon. Med sine 7,65 kilogram får du en sykkel med en velutviklet ramme en av de beste girsystemene, Shimano Ultegra Di2, for å nevne noe. Les mer om Reacto-sykkelen her.

Merida Reacto Disc CF 8000-E landeveissykkel: Nå er skivebremser populært på landeveissykler.


Dette er syklisten Gunn-Rita Dahle Flesjås sykkel

Den norske terrengsyklisten Gunn-Rita Dahle Flesjå har mange meritter etter en lang og solid karriere. Med Merida i ryggen har hun i 2018 valgt å sykle på Merida Big Nine, en fullspekket terrengsykkel for de råeste rittene. Her kan du skaffe deg en egen Gunn Rita-sykkel.

TERRENGSYKKELEN TIL GUNN-RITA: Dette er sykkelen en av verdens beste syklister bruker.

Ny sykkel i år? Sjekk ut alle 2018-modellene her