Nettavisen.no

Tjenester

Ta vår store IQ-test

Hvor smart er du egentlig? Finn ut her med vår store IQ-test.

IQ kjenner vi til vanlig som en måleenhet for intelligens. En person med høy IQ forbinder vi gjerne også med det å være vellykket i livet, og det er også riktig. Det å ha høy IQ kan nemlig påvirke i hvilken grad vi lykkes i både utdanning- og jobbsammenheng.

Nå kan du sjekke din egen IQ. I samarbeid med Hjerneklubben får du her tilgang til en eksklusiv IQ-test, som er utviklet av anerkjente psykologer.

Test din IQ med Hjerneklubben!

Hvor smart er du?
IQ oppgis normalt som en score på en skala, hvor snitt og median er på 100. På Wikipedia kan man lese at standardavviket er på 15, noe som innebærer at ca 68% av befolkningen scorer mellom 85 og 115. Ca 96 % av befolkningen vil da ligge mellom 70 og 130. Vil du sjekke din score?

Du kan øke din IQ
Frem til nå har mange sett på intelligens som en medfødt gave - noe som man i større eller mindre grad har. Dette kan nå vise seg å være feil.

Ny forskning fra Jaeggi et al. viser at vi har muligheten til å øke vår flytende intelligens (IQ deles opp i flytende og krystallisert) med enkel og morsom trening.

I 2008 kom det ned som en stor overraskelse at noe så enkelt som et spill kunne påvirke og øke IQ-en, noe man avdekket ved å teste en gruppe personer over en viss tid. Alle som deltok på testen kunne vise til et signifikant høyere resultat på IQ-testen etter at de hadde spilt spillet. Restultatet viste at jo mer de spilte, jo høyere score fikk de på IQ-testen. Les mer her

Har du lyst til å trene opp din IQ?Prøv en demoversjon av et hjernetrimspill på Hjerneklubben.no

Hemmligheten er arbeidshukommelsen
Programmet trener opp arbeidshukommelsen ved å kombinere visuell og auditiv hukommelse sammen og resultatene har overrasket forskerne.

Allerede i 2007 foreslo Graeme Halford ved University of Queensland at ferdigheter forbundet med arbeidshukommelse er overlappende med ferdighetene forbundet med f.eks analytisk tenkning og problemløsning, eller flytende IQ. Dette blir nå støttet i den nye forskningen.

Her kan du selv høre hva forskerne sier om resultatet:

Ferdigheter forbundet med flytende IQ blir sterkere, og det rapporteres også om flere fordeler. Økt fokus og konsentrasjon kan øves opp med slik trening legger Psykolog Kjetil Friisø Ramborg til etter at han leste rapporten og testet programmet hos Hjerneklubben.no.

Test IQen din her

Prøv demoversjonen av IQ-Trener her