Gå til sidens hovedinnhold

Ta vår store OL-quiz

Lær deg teknikkene som gjør deg til et huskegeni, og sjekk hvor mye du kan om OL.

OL i Vancouver i Canada er i full gang, og som de fleste OL-interesserte nordmenn sikkert har fått med seg, har vi hittil sikret oss tre gull, tre sølv og to bronsemedaljer. At OL på Lillehammer ble holdt i 1994 er vel også noe de fleste husker, men husker du andre store begivenheter?

Ta vår OL-quiz lengre ned i artikkelen og sjekk hvordan det står til med hukommelsen.

Slik blir du et huskegeni!

Dårlig husk? Slik husker du begivenhetene
Frank Wedde, en av gründerne bak Hjerneklubben.no, forteller at du må lære en ting fem ganger for at det skal sitte, eller så kan man lære seg teknikker for å huske det du vil huske.

- Hjernen vår vet ikke forskjell på fantasi og virkelighet. Det vil si, måten hjernen vår lagrer fantasi og virkelighet på, er lik. Vi vet at melken «lagres» i kjøleskapet og at skoene «lagres» i gangen.

- På samme måte kan vi lagre ny informasjon. Alt du trenger å gjøre for å huske noe, er å fantasere at noe skjer med det du skal huske, på et sted du allerede kjenner.

Lettere med humor
- Jo morsommere du lager fantasien, desto enklere vil den være å huske. Alternativt kan du også gjøre det hele rart, annerledes, seksuelt ...

- Eller gjøre det slik du gjorde da du var liten - å se for deg at du er i en tegnefilm. La oss vise med et eksempel, hvordan du kan memorisere alle vinterlekene siden den 2. verdenskrig.

(Artikkelen fortsetter under quizzen.)

40112

Slik husker du OL-byene
Først må du lære deg tre ting på egen hånd:

1) Første Vinter OL etter krigen var i 1948
2) Vinter OL skjer hvert fjerde år
3) Vinter OL skjedde i samme år som Sommer OL fram til 1992, da det ble bestemt at Vinter og Sommer OL skulle holdes hvert andre år. Dermed skjedde OL i Lillehammer 1994 to år etter OL i Albertville i 1992.

Deretter må du bli bevisst på eller se for deg rekkefølgen fra Vigelandsparken via Slottet, Slottsparken, de forskjellige stedene langs Karl Johan og helt ned til Operabygget og opp igjen til Ekebergrestauranten. Disse stedene vil være dine lagringspunkter for de forskjellig Vinterlekene etter andre verdenskrig.

Da er det i grunn bare å hoppe i det, for dette vil både gå enklere og fortere enn du tror ...

Om Hjerneklubben.no
Hjerneklubben.no er det første nettstedet i Norge, med fokus på hjernetrening, læring og hukommelse. Her finnes et stort utvalg av praktiske teknikker for mentaltrening og læring, tilgjengelig i effektive applikasjoner og spill.

Medlemmene av Hjerneklubben har anledning til å lære seg alt fra verdens hovedsteder og land, til et nytt språk på rekordtid. I tillegg finnes teknikker for hurtigere læring, økt hukommelse, bedre fokus, økt IQ og mer.

Besøk Hjerneklubben.no for mer informasjon. Der finner du også et demonstrasjonsspill for hukommelsestrening.