Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Scanpix/Svein Ove Ekornesvåg

Takler Molde arbeidsmengden?

Vi tar høyde for et sjeldent poengtap i Champions League-byen Molde i lørdagens tippetips.

Sportspills meny lørdag
V75 Sørlandet: Det nærmer seg 30 millioner
Tippetips: Mye jobb for Molde
Oddstips 1: Nye poeng til Lillehammer

Oddstips 2: Follo taper i Halden

Lørdagskupongen er satt sammen av oppgjør fra Tippeligaen, Oddsen-Ligaen og Allsvenskan. Molde - Viking vises på TV 2 klokken 19.00, men husk at leveringsfristen er klokken 15.55, som vanlig.

Bonuspotten er oppe i 3.250.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Det var meget nær at potten gikk på torsdag, da var det kun 2 rekker med 12 rette, men nå har vi fortsatt sjansen til kjempegevinst.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Molde - Viking
Tippeligaen. Molde viser gode takter. Etter sommerpausen har de slått Odd og Vålerenga, mens det ble tap for Rosenborg på Lerkendal. Den svakeste kampen i våre øyne var faktisk seieren over Vålerenga, der lugget det litt, mens man spillemessig var veldig gode på Lerkendal, tross tap. Trener Solskjær sier i et intervju at bortekampen mot Vålerenga var god og profesjonelt gjennomført, de hadde ballen mest og scoret flest. Molde har også innledet kvalifiseringsspillet til Champions League, der de dominerte stort hjemme mot Ventspils og brant adskillige sjanser før de scoret tre ganger i 2. omgang. Et flott utgangspunkt før returkampen på tirsdag, men det kostet krefter, og både Hoseth og Berget måtte av banen med skader. Molde har 7-0-0 på hjemmebane i Tippeligaen.

Solskjær sier at det blir endringer i startellever og at 2-3 spillere som vanligvis ikke starter vil få sjansen nå. Hoseth og Berget er ikke definitivt ute, men betegnes som høyst usikre i skrivende stund.

Viking scoret to mål på hjemmebane for første gang denne sesong da lillebror Berisha ble matchvinner på overtid mot Hønefoss sist søndag. 2-1-seieren smakte meget godt, det var trener Jonevrets første for Viking, og Viking er oppe på 11. plass. 1-3-4 på bortebane, seieren kom i Sogndal. Molde har intervjuet Viking-trener og tidligere Molde-trener Jonevret: "Vi vant på søndag, og kan dermed dra til Molde med lave skuldre, sier Jonevret. Taper vi mot fjorårets seriemester er det dessuten ingen som blir sure. Tvert imot er det bonus om vi tar poeng. Men vi skal selvsagt prøve. Vi har imidlertid kamper foran oss som er viktigere å vinne enn denne."

Gyan (m) var tilbake sist. Danielsen var ikke å se, men er trolig tilbake her.

Molde har hatt store problemer med Viking de siste sesongene og vi må tilbake til 2006 for å finne forrige Molde-seier. 4-4-0 fordel Viking på de åtte siste innbyrdes.

Når får Solskjær testet bredden i troppen. For en klubb som Molde koster det å delta både i Champions League og hjemlig liga. På hjemmebane og med den formen de viser, skal de uansett ha gode sjanser til seier. Men Jonevret er kjent her, og Viking har tatt poeng fra Molde i de åtte siste innbyrdes. Vi tar høyde for et overraskende poeng til bortelaget. HU i kamp 1.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Birkebeineren - Raufoss
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Birkebeineren var gode før sommerferien og fulgte opp på best tenkelige vis med en sterk borteseier i Tønsberg forrige helg. Nok en gang scoret Birkebeineren i sluttminuttene og tok poeng, denne gangen alle tre. Forrige hjemmekamp ga 2-2 mot Lillehammer, her var Birkebeineren ikke helt fornøyd med egen innsats, men det er glemt nå og opprykkeren er oppe på 6. plass. 2-3-1 hjemme på Krogstadelva.

Toppscorer Bajram Ajeti sto over sist grunnet sykdom i familien. Tom André Sjølie også ute sist grunnet skade, men begge er trolig tilbake her.

Raufoss var i fint driv før sommerpausen, men tapte 1-2 i Groruddalen og røk 0-1 hjemme for Elverum i de to siste. Har dermed falt ned til 5. plass. Ikke bedre enn 1-3-2 på bortebane. Bortetapet mot Grorud var årsverste. Hjemmetapet mot Elverum var meget bittert, da man dominerte kampen fra start til slutt og hadde en mengde gode målsjanser. Et ran, vil mange si, men slik er fotballen og Elverum er gode til å rane med seg poeng. Raufoss er ganske sikkert revansjelystne nå.

Rickard Claesson (k) manglet sist, skadet, og ble erstattet av en god Hauger Enger. Greve Monsen og Rexhaj returnerer fra suspensjoner her.

Raufoss har mye å bevise nå, og vi tror ikke de taper sin tredje strake. Birkebeineren er gode, men ikke uslåelige. UB i kamp 2.

3. Elverum - Gjøvik FF
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Elverum viser meget gode evner til å ta poeng uansett motstander. Borteseier i Raufoss-bobla forrige helg var et profesjonelt gjennomført tyveri, mens 4-0 hjemme mot Tønsberg før sommerpausen var overkjøring av motstander. Formen er god, Elverum er ubeseirede hjemme (3-3-0) og med 6-5-1 totalt er de med i kampen om opprykk, tre poeng bak Sundet i øyeblikket. Elverums spiss Mendy er toppscorer i avdelingen.

Elverum med skadefritt mannskap forrige helg, bortsett fra Stian Lund.

Gjøvik FF er høyt oppe på formtabellen med 3-2-0 på de fem siste. Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Grorud, der de ikke var oppe i toppfart før et stykke ut i 2. omgang, første omgang var heller svak. På bortebane har de ikke tatt så voldsomt med poeng, de står med 1-3-2 totalt.

Gjøvik FF nevner ingen ting om skader i sin forhåndsomtale denne gangen. Men den nye spissen Piotr Gawecki er ikke spilleklar før 1. august, og Fremo (a) var ute sist. Det er mulig Fremo er tilbake nå, ellers kan vi få se Wilhelm Iversen på topp igjen. Krastev (m) er suspendert.

Elverum har kapasiteten, men spiller en del uavgjort. Vi går for poeng til hjemmelaget i Mjøs-derbyet, men våger ikke ren hjemmeseier. HU i kamp 3.

4. Grorud - Nybergsund IL-Trysil
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Gorud har fått opp dampen, og opprykkeren er nå på høyde med de aller fleste i avdelingen spillemessig. 1-3-1 på de fem siste, der seieren kom hjemme mot habile Raufoss i den siste før ferien. Sist helg ble det 1-1 på Gjøvik, i en kamp man fikk spille sitt eget spill i 1. omgang, men ble presset hardt bakover etter pause. Grorud står med 3-2-1 på egen bane og scorer mange mål. De er nummer 9 på tabellen, to poeng over nedrykk.

El Hafedi (a) er suspendert og toppscorer Jonas Tekle er antagelig tilbake fra start på spissplassen. Rocky Lekaj (m) returnerer fra bryllupsreise. Grorud-kaptein Jens Andersen Grønhaug har ikke deltatt på trening denne uken grunnet sykdom, melder Groruddalen.no, som har tatt en prat med kapteinen. "Er vi på vårt beste, kan Nybergsund få slite, sier Andersen Grønhaug, og minner om at Nybergsund slet med å komme seg videre i NM da de gjestet Rommensletta og Oslo City tidligere i vår," Les hele intervjuet her.

Sundet topper avdelingen med 8-2-2 totalt. Men flere poeng trengs for å sikre opprykket, da Elverum, Fram Larvik og Valdres jakter like bak. Sundet slo Valdres 1-0 hjemme i oppstarten etter sommerpausen. En fortjent seier og formen ser ut til å være god. Forrige bortekamp ble man sjokkskadet da Ørn Horten scoret tre mål det første kvarteret og Sundet røk til slutt 1-5 i Horten. Sundets 17 år gamle midtbanetalent Semming Nygård startet og scoret da Norge U17 slo Romania 4-0 på torsdag.

Bortelaget er hakket sterke og vinner på en normal dag, men det er ikke mye som skiller lagene hvis Grorud har en god dag. Sundets 1-5 tap i Horten er ikke betryggende, men markeringen blir UB i kamp 4.

5. Lillehammer - FK Tønsberg
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Lillehammer har slitt i begynnelsen av sesongen, men ser etter hvert ut til å ha hevet seg noe og nå begynner det å gi resultater. De fem siste har gitt 2-3-0 og er vi riktig informert så var man nær seieren i 2-2-kampen borte mot Birkebeineren. Sterk borteseier 2-1 i Brumunddal i den ene spilte etter ferien, Stig Løkken scoret begge. Nå er Lillehammer tredje sist og det er kort vei til trygg plass. Men bare 1-2-2 på hjemmebane så langt, dog kom seieren i forrige hjemmekamp mot sterke Elverum.

Ingen nye skader hos hjemmelaget oss bekjent.

Pilen peker nedover for FK Tønsberg. 0-4 på Elverum før ferien ble fulgt med tap 1-2 hjemme for Birkebeineren forrige helg. 1-1-3 på de fem siste og man er avdelingens svakeste bortelag med sine 1-0-5 borte. Tapet mot Birkebeineren omtales på egen nettside som flaut, men fortjent, og spillernes innsats beskrives som gjennomgående lav.

Lillehammer viser det motsatte av FK Tønsberg, nemlig stor arbeidsmoral, og her tror vi de har gode muligheter til hanke inn 3 nye poeng på Stampesletta. H i kamp 5.

6. Valdres FK - Fram Larvik
Oddsen-Ligaen avdeling 1. Dette må betgnes som en toppkamp, mellom to lag i variabel form. Valdres fikk en pangstart på sesongen, men har falt litt av inn mot sommerpausen. De står fortsatt med sterke 4-1-1 på eget gress, men formen viser 1-2-4 på de syv siste. Skader utover på vårparten må ta en del av skylden, men selv med de aller fleste tilbake over sommerferien ble det tap 0-1 borte mot Sundet forrige helg. De skapte lite i 2. omgang, ikke all verdens i 1. omgang heller.

Valdres medlte om skadefri tropp forrige helg, for første gang på lenge. "Pachu" Gutierrez fikk en halvtime på banen, men er et stykke unna toppform. Henrik Fossholt fikk sin debut etter at Joakim Wiik (f) ble skadet på trening. Wiik er ute igjen her, Mesût Can er bortreist og Shkodran Rexhaj (f) har gitt seg i klubben.

Fram holder 3. plassen og står med 7-2-3 etter 12 spilte. Dette er mer enn godkjent, og formen er grei. Dog var man svært ineffektive hjemme mot naborivalene Ørn fra Horten forrige helg, og røk 1-2 selv om man spilte 11 mot 10 i en hel time. 3-1-2 på bortebane.

Fram har hentet inn Øystein Sanden fra Skarphedin, som en mulig erstatter for Tollefsen. Paul Berglund er hentet fra Moldes ungdomslag, og spissen Wik er også ny i laget. Sistnevnte fikk sjansen mot Ørn forrige helg. Haakenstad og Bergan har forlenget utlånsavtalen fra Sandefjord ut sesongen. Begge er sentrale spillere så dette var viktig.

Dette er to av de bedre lagene i avdelingen og kampen kan fort bli jevn. Vi holder en knapp på Valdres, som har spillere tilbake fra skade og fikk varmet opp med en vrien bortekamp i Nybergsund sist. Nå bør Grubisic og kompani score. H i kamp 6.

7. Kvik Halden FK - Follo
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Kvik Halden har rukket å spille to kamper etter sommerpausen. En heller sløv forestilling på Lørenskog som de tapte 0-4, og en langt bedre hjemmekamp mot Mjølner på onsdag som de vant 3-0. Kvik seiler opp som et sterkt hjemmelag med 4-1-1 i sørøst, og denne avdelingen er så jevn at de vil kjempe helt i toppen med seier her.

Markus Grønstad (f/m) er kommet på overgang fra Moss FK og skal nå være klarert for spill. Lite skader, men som vi nevnte sist helg så er det mulig man mister en spiller eller to i månedsskiftet august. Men det trenger ikke påvirke innsatsen her.

Follo topper tabellen, de har 7-2-3 totalt og det er best i denne jevne avdelingen. Formen viser 4-0-1 på de fem siste, og de slo til med 2-0 hjemme mot Tromsø 2 sist mandag, til tross for all den negative fokusen rundt påstått kampfiksing. Noe mer beskjedne 2-1-3 på bortebane og tap 3-4 mot Østsiden i forrige hjemmekamp. Svakt forsvarsspill da, og nå etterforsker politiet om dette svake forsvarsspillet skjedde med hensikt.

Klubben har bestemt at trioen som er mistenkt for kampfiksingen er velkommen på trening igjen, men ikke vil delta i kamper inntil videre. Således er Drin Shala, Pape Formose Mendy og Saif Haydar ikke med til Halden. Også trener Hans-Erik Eriksen er dratt inn i kampfiksingssaken på grunn av noe gammelt gørr, og laget ledes av Michael Frank for tiden. Noe dårlig dekket også på keeperplassen, men så lenge debutanten sist, Helstad, holder seg skadefri, er det greit.

Follo klarte fint å slo TIL2 mens beskyldningene haglet rundt dem, så kampfiksing-saken tror vi ikke hemmer dem i veldig stor grad. Likevel blir det tøft å vinne i Halden med en del fravær, for Kvik er et godt hjemmelag. Kvik var sterke på dødball og gjorde en god jobb sist, og vi tror de vinner toppoppgjøret på Halden Stadion. H i kamp 7.

8. Nesodden - Lørenskog
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Nesodden er sterke hjemme på Berger der de har 3-3-0 på seks spilte. De har så langt spilt hjemmekamper mot Moss, Finnsnes, Mo IL, Tromsø 2, Mjølner og Senja, ikke de aller sterkeste bortelagene, med unntak av Senja, som fikk med seg 1-1 her før sommerpausen. Nesodden tapte 1-2 borte mot Stabæk 2 så nylig som på onsdag. Stabæk var best på Nadderud, stilte med fire fra A-laget og Franck Boli avgjorde på overtid.

Det er lite skader hos Nesodden, men lite gunstig at de bare har to dagers hvile siden forrige kamp.

Lørenskog slo til med 4-0 hjemme mot Kvik Halden i sin første etter ferien. Det trengte de, for de hadde fire strake tap før ferien. Lørenskog er et utpreget hjemmelag, de står med svake 1-1-4 på bortebane.

Vrien kamp. Selv om Lørenskog har vist lite på bortebane, var de gode hjemme sist, og Nesodden har bare to dagers hvile. Her kan alt skje. HUB i kamp 8.

9. Østsiden - Asker
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Østsiden tapte Østfold-derbyet mot Moss 1-3 sist helg. Dette kom etter en fin periode før ferien med 9 poeng mot Stabæk 2, Lørenskog og Follo. Det har vært enten eller for Østsiden, som står med 6-0-6 totalt, 4-0-2 hjemme. Nesodden og Frigg har vunnet her.

Ole Jørgen Karstensen sto over med sykdom sist, men bør være tilbake her. Ellers få skadefravær for trener Glenn Rostad. Klubben mister muligens tre spillere til studier utenbys, men det er først i august.

Asker tok en meget viktig seier med 5-2 hjemme mot Mo IL sist helg. 3 poeng var viktig fordi Asker går for opprykk men de har ikke levert som forventet, og seier var viktig for å vise at laget står sammen og kan fokusere på fotball samtidig som en av lagets spillere er under etterforskning mistenkt for kampfiksing, eller heleri, som politiet kaller det. Asker er nå på 8. plass med 5-2-4 totalt, og greie 2-2-2 på bortebane.

Kaptein Ulrik Arneberg startet kampen sist, men var ikke helt bra etter en skade og klarte bare 20 minutter. Dette var fryktet, kapteinen startet kampen for å skape ro og trygghet i laget, ble det sagt. Vajebah Sakor, målscorer mot Mo og tidenes yngste spiller i norsk toppfotball, har trent med FC København denne uken, men er klar til kamp mot Østsiden. Mads Lyngen (f), Jørgen Hoel Strandberg (f) og nevnte Arneberg (f) er ute med skader og det er tynt med midtstoppere hos Asker i flere uker fremover. Nå må enten Linstad eller Nicol flyttes ned som stopper-makker til Ingebrigtsen. Alban Shipshani (a) spiller ikke kamper for Asker før politiet er ferdige med kampfiksing-saken.

Før sesongen hadde vi nok tenkt klar borteseier i dette oppgjøret, men ting har ikke utviklet seg som forventet i denne avdelingen. Likevel viste Asker mye positivt sist og bør ha sjanser her, selv med en vikar i midtforsvaret. Vi satser på at Asker tar kommandoen fra start og scorer det første målet. B i kamp 9.

10. Mo IL - Finnsnes
Oddsen-Ligaen avdeling 4. Mo IL viste en del bra borte mot Asker og scoret to ganger, men ble parkert mot slutten og tapte 2-5, uten at det var noen skam i det. Dette var deres andre bortetap på rad, før ferien ble det 1-2 i Follo. På hjemmebane har Mo slått Moss 2-0 og Lørenskog 3-0 i de to siste. Mo har 4-0-2 på hjemmebane og er faktisk med i kampen om opprykket, de er bare fire poeng bak Follo på topp.

Ali Karan returnerer fra suspensjon. Zetterlund Nilsen (f) var tilbake fra skade sist, mens Ekroll Hauknes og Falch Meidell var ute med sykdom. Vi kjenner ikke status på disse to per i dag.

Finnsnes ligger på nedrykk med 4-0-8 totalt. De har vunnet to bortekamper og to hjemmekamper, men hittil har de scoret færrest (11) av alle. Etter tre strake seire før sommerpausen ble det tap 0-1 hjemme for Frigg sist søndag.

Finnsnes har et par sterke resultater å vise til, men Mo IL er sterke hjemme på Sagbakken og vi tror på H i kamp 10.

11. Syrianska FC - Helsingborg IF
Allsvenskan. Syrianska holder hodet over vannet, til tross for at de svært ofte har spillere skadet, ofte defensive spillere, og folk ute grunnet mange kort. 17 poeng gir fjerde-sisteplass og fire poeng ned til kvalikplass for nedrykk. 3-1-3 på hjemmebane, men etter sommerpausen har det gått trått: Tap 0-3 borte for Kalmar og 0-1 på overtid mot et noe alternativt Helsingborg, og 1-1 hjemme mot Djurgården. Nå har serien snudd og Helsingborg er motstander denne helgen også.

Det var nykomponert forsvarsfirer sist, grunnet skader og suspensjoner. Omar Jawo (f) og Haris Skenderovic (f) er imidlertid tilbake her, mens Anders Bååth-Sjöblom (f) er suspendert nå. Sleyman (a) var tilbake sist og fikk spille 25 minutter, etter langt skadefravær. Johan Arneng er dessverre syk, man fryktet hjernehinnebetennelse, men det var heldigvis ikke så alvorlig. Den tidligere Vålerenga- og Aalesund-spilleren er meldt ute på ubestemt tid, men det er ikke helt utenkelig at han er tilbake allerede her.

Trener Hareide gamblet litt med å hvile enkelte spillere til Champions League-kvalifiseringen i forrige kamp mot Syrianska, og det kunne fort kostet Helsingborg to poeng. Men på overtid var Walid Atta frempå og ordnet 1-0. Dermed er Helsingborg oppe på 4. plass i Allsvenskan, de har 6-7-2 totalt. Formen er rimelig god og bortestatistikken lyder 2-3-2. Men mange uavgjorte kamper koster poeng, og uavgjort ble det også i CL-kvaliken borte mot The New Saints, der Helsingborg var favoritter. Ser man oppsummeringen fra kampen er det tydelig at waliserne var nærmest scoring, mens Helsingborg fikk et mål annulert. Dette fikser Hareide og Helsingborg på hjemmebane til uka, men det koster krefter å delta i to ligaer samtidig.

Helsingborg har for første gang denne sesongen skadefri tropp.

Syrianska har det med å gå for 0-0 når de spiller i Helsingborg, mens her i Södertälje regner man med at de er mer offensive og går for seieren. Helsingborg har hatt flaks med sene scoringer mot Syrianska de siste gangene. Denne gangen er vi ikke så sikre på at lykken står dem bi. UB i kamp 11.

12. Gefle - IFK Göteborg
Allsvenskan. 1-3-1 på de fem siste for Gefle, blant annet 1-1 borte mot dagens motstander forrige helg. 0-0 hjemme mot GAIS før det. Gefle vinner sjelden kamper denne sesongen og ligger på nedrykk med 2-7-6 totalt. De har scoret færrest i Allsvenskan hittil. Nå snur spilleskjemaet og Gefle får en ny sjanse mot IFK. Med seier kryper de helt opp i ryggen på dagens motstander.

Lundevall sto over forrige kamp, men det er generelt lite skader hos Gefle og de kan stille bortimot likt som sist.

IFK skulle kjempe om gullet, men har hatt tungt for å vinne kampene sine hittil. 3-8-4 totalt gir en skuffende 11. plass. 0-4-1 på de fem sist, og man har kjørt seg fast i et spor der man mister to poeng i nesten hver eneste kamp. Kun én borteseier hittil.

Det var litt sykdom og skader sist, men her er Dyrestam tilbake fra et lengre skadefravær og Farnerud, Selakovic, Salomonsson, Sana og Haglund er friske og klare for spill. Söder og Wæhler (f) er fortsatt ute. Tropp:

John Alvbåge, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Jonathan Azulay, Hampus Zachrisson, Philip Haglund, Mikael Dyrestam, Jakob Johansson, Tobias Bratt, Logi Valgardsson, Joel Allansson, Tobias Sana, Pontus Farnerud, Stefan Selakovic, Nordin Gerzic, Tobias Hysén, Hannes Stiller, David Moberg Karlsson, Daniel Sobralense.

Det var jevnt forrige helg og vi tror det blir jevnt igjen. Når begge lag er inne på uavgjort-sporet, blir markeringen U i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion , et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 21.07.2012 15:55
1. Molde - Viking H U
2. Birkebeineren - Raufoss U B
3. Elverum - Gjøvik FF H U
4. Grorud - Nybergsund IL-T U B
5. Lillehammer - FK Tønsberg H
6. Valdres FK - Fram Larvik H
7. Kvik Halden FK - Follo H
8. Nesodden - Lørenskog H U B
9. Østsiden - Asker B
10. Mo IL - Finnsnes H
11. Syrianska FC - Helsingborg IF U B
12. Gefle - IFK Göteborg U

-

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 21.07.2012 15:55
1. Molde - Viking H U
2. Birkebeineren - Raufoss U B
3. Elverum - Gjøvik FF H U
4. Grorud - Nybergsund IL-T U B
5. Lillehammer - FK Tønsberg H
6. Valdres FK - Fram Larvik H
7. Kvik Halden FK - Follo H
8. Nesodden - Lørenskog H U B
9. Østsiden - Asker B
10. Mo IL - Finnsnes H
11. Syrianska FC - Helsingborg IF H U B
12. Gefle - IFK Göteborg H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill