Gå til sidens hovedinnhold

Ti essensielle reisetips

Pakk lett både i forhold til bagasje og hjerte. Få flere tips til turen her.

(SIDE2): Lonely Planet har gjennom sin «Bluelist» fått god kontakt med sine lesere. Her deler de sine erfaringer gjennom å lage lister over hva de har opplevd. Forumet legger vekt på at alle kan bli en reiseskribent.

Bli kjent med «Bluelist» og lag din egen liste her.

En av de mest populære listene er denne oversikten over ti essensielle reisetips:

Pakk lett

Halve garderoben er som oftest for mye bagasje. I tillegg til litt klær på kroppen er det bare billetter, pass og kredittkort som teller på tur.

Planlegg på forhånd

Ikke planlegg din egen pakketur, men undersøk hvor du skal. Det er ikke alltid like attraktivt å bare få med seg ting kun på den impulsive og spontane måten.

Bli kjent med ditt nye hjem

Ditt hjem mens du reiser er dine lommer, din bagasje eller kanskje et transportmiddel. Gjør det hjemmekoselig og lag litt orden på sakene. På den måten finner du passet ditt igjen etter 15 sekunder, istedenfor å bruke flere dager på finne det.

Alle hotell er like

Med noen få unntak er alle hotell veldig kjedelig. Bed and Breakfast, pensjonat og vandrerhjem har ofte litt mer karakter, men det du til slutt betaler for er en seng og fire vegger. Rennende vann hører også med.

Ikke tro alt du leser

Ting forandrer seg og det du leser i en bok eller på en nettside kan gjøre ferieopplevelsen til en nedtur. Innhent flere kilder og gjør opp din egen mening om hvor du vil dra.

Møt lokalbefolkningen

Husk å snakk med lokalkjente. Det kan være hyggelig å møte andre reisende mens du er på tur, men det er landets innbyggere som gjør vært sted unikt. Om du aldri snakker med dem, er du heller ikke på reise.

Velg ditt reisefølge med omhu

Velg hvor mange og hvilken type mennesker du vil reise sammen med. Om du ikke liker å reise alene kan et partall være bra. En kan lett falle utenfor om dere er tre på samme reise.

Unngå folkemengdene

De fleste med litt reiseerfaring vil anbefale folk å holde seg litt borte fra de travleste gatene og de største attraksjonene. Unike og personlige opplevelser skjer gjerne utenfor allfarvei. Søk ensomheten.

Dra med lett hjerte

Jo mer bagasje du har med deg, jo lengre må du dra for å forlate ditt hjem.

Flere reisesaker finner du her.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken