Nettavisen.no

Tjenester
Foto: NRK/Marius Gulliksrud/Gullik Media

Tidenes ride-oppgjør uten hest?

Profilerte hestepersonligheter i ny realityserie på NRK.

Hestekrefter skal gå i forbindelse med travsendingen på NRK2 fra 5.november, med finale 17.desember. Totalt er det åtte episoder.

Programleder er Camilla Wold Knudsen. Travsendingene går på lørdager klokken 18.00 og onsdager klokken 19.00. Du kan også se travsendingene på nett-tv. Her finner du oversikten hos NRK.

Åtte personligheter fra hestesporten måler hestekrefter på Farris Bad i Larvik. Lagene måtte gjennom 7 øvelser. Blant annet sumobryting, aquagymnastikk og «hvem klarer seg best som stuepike»

- Denne gangen lot vi hestene være i fred. I stedet ble det kokkekamp, «stuepikekamp», sumobryting og quiz, forteller programleder for NRK-serien, Camilla Wold Knudsen, til Østlands-Posten .

Deltakerne i konkurransene, der to lag, «varmblods» og «kaldblods», kjemper mot hverandre, består av kjente profiler fra norsk hestemiljø. De fleste kusker, men også hesteeiere er representert.

Team Varmblods:

Nils Petter Gill. Siv Emilie Løvvold. Herman Tvedt. Frode Hamre

Team Kaldblods:

Jan Martin Bjerring. Thor Borg. Malin Berås. Per Oleg Midtfjeld.

Les også: Norges mest sexy kusker?

Frode Hamre fornøyd med Larvik
Frode Hamre synes det er morsomt at Larvik igjen kommer på kartet:

- Virkelig flott ar Larvik ble valgt, sier Hamre, som til daglig jobber med hester på Ulleberg gård.

- Vi har jo flotte fasiliteter å by på her, og det er flott at vi kan vise oss litt fram på denne måten. Folk ser oss jo ellers bare med hjelm og bak en hest på en bane, så nå er det godt å kunne vise at vi kan noe annet også. Ikke minst i Larvik, sier han.

Hvem vinneren ble må også vi vente til i november med å få vite, men Camilla Wold Knudsen lover NRK-seerne både morsomme og spennende episoder.

- Denne gjengen skal dere få se hestefolket i rollen som stuepiker og som kokker, og ikke minst som sumobrytere. I tillegg er blant en quiz på moloen, der tapende deltakere måtte kaste seg ut i en kald Larviksfjord, en del av konkurransen, forteller hun.

På spørsmål om hvorfor Larvik ble valgt som opptakssted, har hun svaret klart.

- Det er jo så fantastisk vakkert her. Alle fasiliteter er på plass, og akkurat det valget var enkelt, sier hun.

Du finner travtips og muligheter for å spille på trav hver dag på sportspill.no

Du kan spille på nett på både Lyntoto og lage din egen kupong her