Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Norsk Tipping

To nordmenn vant 36,5 millioner

To nordmenn og en finne delte gigantpotten på 109 millioner kroner!

Potensialet for en gigantutbetaling uten sidestykke i norsk Lotto-historie var til stede onsdag, da ikke mindre enn 109 millioner kroner lå i førstepremiepotten i Viking Lotto.

Ingen norgesrekord
Men det ble ikke én person som stakk av med hele potten. I stedet delte to nordmenn og en finne potten - 36.479.623 norske kroner hver.

Gigantpotten har bygget seg større og større siden 21. oktober i fjor, og toppet altså med nærmest uvirkelige 109 millioner kroner.

Trekningen ble som følger:

Vinnertall: 03 - 04 - 13 - 33 - 40 - 43

Tilleggstall: 34 - 35

Lykketallet: 33

Den ene vinneren skal være en 70-åring fra Nordreise, den andre var en 60-åring fra Lindås.

Få tips og lottohistorier først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Bergenser vanskelig å overbevise
- Han hadde ikke fått med seg trekningen på TV og hadde vasnkelig for å tro at jeg snakket sant. Men når jeg hadde både spillerkortnummeret hans og oversikt over når han hadde spilt, fikk jeg overtalt ham, forteller kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Pål Enger, til BA.no.

Det tok et par timer for Norsk Tipping å få tak i 60-åringen.

- Han syns dette er helt fantastisk, men trenger tid til å fordøye det.

Ifølge hjemmesidene til Norsk Tipping ønsker mannen å kjøpe en ny bil.

- Det som er viktig er at hele familien får nyte godt av det. Ellers så er det ikke tvil om at en ny bil står høyt på ønskelista, og kanskje en fritidsbolig etter hvert, sier mannen.

Han er derimot klar på at han ønsker å holde en lav profil, og at bare den nærmeste familien skal få vite om gigantpremien.

- Føler meg bortreist
70-åringen fra Troms har heller ingen planer om å fortelle verden at han har blitt rik.

- Nå må jeg først la det faktum at jeg faktisk vant denne vanvittige summen synke inn. Så får jeg begynne å tenke på hva pengene skal brukes til, sier 70-åringen til Nordlys.

Mannen i 70-årene er bosatt i Nordreisa, og fant fort fram kupongen sin. Da kunne han ved selvsyn se at han satt med gullrekka. Det viste seg at vinnerkupongen er en fast kupong han har levert i mange år. Kupongen ble levert inn hos Coop Nord Sørkjosen.

- Veldig moro at denne endelig gikk inn. Og med en sånn premie, da, forteller mannen fornøyd, ifølge Norsk Tippings hjemmesider.

- Du, akkurat nå føler jeg meg helt bortreist, altså. Jeg svever rett og slett, utbrøt mannen da Norsk Tipping ringte med det glade budskap.

Tekniske problemer
Sendingen på NRK1 hadde tekniske problemer, noe som førte til at trekningen ikke ble vist, og pågangen til nettsidene til Norsk Tipping er onsdag svært høy.

PS! Omsetningen denne runden var på 55,1 millioner kroner, noe som på grunn av lykketallspotten er betydelig mindre enn utbetalingene.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Bestill gratis kortleser her