Enten du har kastet øyne på en interessant person på byen, på nett, i vennekretsen eller på jobb så er det ikke alltid like enkelt å finne ut hvordan man skal få vedkommende til å se deg.

For noen er nemlig flørting en helt naturlig del av oppførselen, mens det for andre kan være en virkelig utfordring.

Her er noen tips fra datingmagasinet happenmag.com som vil føre til at din utvalgte får øynene opp for nettopp deg.

Ingen i kikkerten? Klikk her for å finne drømmepartneren! (Gratis innmelding)

1. Flørting = en holdning
En som er flink til å flørte er selvsikker og ikke redd for å ta sjanser. Vis deg selv fra din beste side og utstrål styrke og stolthet.

2. Ta initiativ
Det er ingen grunn til å vente på at partneren skal invitere på date. Hva om han eller hun tenker på det samme? Har du sett deg ut en du har lyst på en date med, så våg å spørre.

Tenk etter - hva er det verste som kan skje? At du får et avslag etter et realt forsøk får være greit nok. Da har du to valg. Søt masing om å få en sjanse eller å kapitulere. Du har ihvertfall forsøkt.

3. Øyekontakt
Er du ute på byen, i en hotellbar e.l. og har fått øye på en du gjerne vil bli bedre kjent med, så kan du flørte med blikk. Se på vedkommende og forsøk å oppnå øyekontakt.

Prøv å bruke et mykt blikk, men ikke hold blikket i mer enn 4-5 sek. Og ikke stirr - det er «turn off».

4. Start en konversasjon
Det beste du kan starte med å si er «Hei!». Enkelt og greit. Deretter kan du snakke om omgivelsene, snakke om været eller spørre om hun kan hjelpe deg med en mening om noe.

Treffes dere fysisk kan det være greit å ha forberedt noen spørsmål. På nett har du jo litt lengre betenkningstid.

5. Ha det moro
Vær leken, lystig og spontan. Husk at hun eller han skal ha en god opplevelse av å være sammen med deg. Ingen vil være sammen med en sutrekopp.

Samtidig er det viktig å vise at man også er sårbar. Det er vanskelig å få tillitt til deg om du er blid og superpositiv hele tiden - livet består av både oppturer og nedturer for alle, og det vet også alle.

Single? Møt andre single på Match og book en date i dag!

6. Rekvisitter
Forlat aldri hjemmet uten rekvisitter - de er naturlige konversasjonsstartere i tillegg til at de gir deg personlighet. Har dere avtalt å møtes i en park kan en rekvisitt være et barn du passer for noen i familien, eller en hund.

Andre rekvisitter er et spesielt smykke, en caps, en kul t-skjorte som avslører din lidenskap, en duft, et interessant slips, en hatt, en spennende bok eller en avis.

7. Ta vertsrollen
Endre din oppførsel fra å være en gjest til å være en vert. Du er ikke en person som sitter å venter på at ting skal skje, men heller den som får ting til å skje.

Opptre som en velkomstkomite når dere møtes, så vil han eller hun ønske å treffe deg oftere.

8. Gi kompliment
Dersom du er i gang med å flørte med en person, så husk på at du kan vinne mye på å gi et fint kompliment. Det vil understreke at du er interessert, om dere bare har hatt øyekontakt til nå.

Det er dog viktig at komplimentet er oppriktig, ærlig og personlig. Du kan også bruke det som en måte å få kontakt og oppmerksomhet på.

Når du mottar et kompliment så er det beste du kan gjøre å smile og si «takk».

9. Lytt
Er du oppdratt riktig vet du at høflighet er folkeskikk. Det er en grunn til at du er født med en munn og to ører. Lytt mer enn du snakker om partneren din har masse på hjertet.

Din tur kommer den også, men på denne første daten er det viktig at din utvalgte føler at hun eller han kan snakke med deg, og at du virkelig lytter. Glem ikke å virke interessert ved å stille relevante spørsmål underveis.

10. Smil
Uansett om dere møtes for første gang eller femte, så ser alle mer attraktive ut når de smiler. Det lyser opp ansiktet og gjør at du ser mer imøtekommende ut for andre.

I tillegg til er det smittsomt. Smiler du så får du garantert et smil tilbake, og det kan være starten på en lang kjærlighetshistorie.

Har du lyst til å møte noen i dag?

På Match finner du single nordmenn, samt single fra resten av verden. Klikk for å søke blant singel!

(Gratis innmelding og søk)

Vi matcher deg!

Trenger du hjelp til å finne den rette? Ta testen og se hvem som passer for deg.