Gå til sidens hovedinnhold

Topp ti sexmyter

Er det sant at menn vil ha mer sex enn kvinner? Finn ut her.

Det kan kanskje virke som om menn vil ha mer sex enn kvinner, men stemmer det egentlig? Og hva med utroskap - skyldes det at han ikke lengre har følelser kvinnen som venter hjemme?

Myter om sex kan få oss til å føle oss ille til mote, men de fleste stemmer faktisk ikke overens med virkeligheten. Tracy Cox gir oss svarene her - les og lær.

Prøv lykken med nettdating på Norges største datingtjeneste!

Menn vil ha mer sex enn kvinner?

Svaret er: Galt.

«Det kan nok virke som om menn oftere vil ha sex enn kvinner, men det har egentlig ikke noe med lyst å gjøre», sier Cox. «For en kvinne medvirker hormonforandringer til at sex passer bedre i utvalgte perioder av måneden fremfor hele måneden.»

«En annen ting er at kvinner oftere er mer slitne, fordi de i tillegg til å ha en fulltidsjobb, også gjør en hel del andre småting, som menn rett og slett ikke legger merke til. Det være seg klesvask, rydding, skifte sengeklær, vanne blomster, tørke støv osv.»

«Til sist vil jeg ta med at kvinner ofte legger mer følelser i hyrdestunden, enn det menn gjør. Med andre ord så er vi ikke like «keene» på sex, når du av en eller annen grunn, har gjort oss irriterte.»

Ta personlighetstesten og se hvem som passer for deg!

Er du en virkelig god elsker, så kan du tilfredsstille de fleste.

Svaret er: Rett

«Det er jo selvfølgelig slik at en erfaren og kunnskapsrik elsker vil være et bedre parti i senga, enn en som er helt uerfaren», samtykker Cox. «Men da snakker vi om rent teknisk sett.»

«Har du allikevel falt for en som er helt nybegynner på området, så betyr ikke det at denne sexen nødvendigvis kommer til å være dårlig. Mange lærer fort, og er det en du har brennhete følelser for, vil det jo uansett føles bedre å ha sex med han, enn en mester på området.»

««God sex» har mer å gjøre med din egen innstilling, enn selve teknikken.»

Afroamerikanske menn har større peniser

Svaret er: Rett

«Ok, det er kanskje litt på kanten, men tro det eller ei, så stemmer faktisk dette», avslører Cox. «Afroamerikanske menn har både lengre og tykkere peniser.»

«En studie av henholdsvis asiatiske, hvite og afroamerikanske menn viser at de asiatiske er minst, hvite menn er middels store og afroamerikanske menn er størst. De respektive størrelsene skal være 10-12 cm for menn av asiatisk opprinnelse, 15,2 cm for hvite menn og 17-20 cm for afroamerikanske menn.»

Fornøyde par har stort sett bra sex

Svaret er: Galt

«Vis meg et fornøyd par som har fantastisk, vill og lystig sex hver kveld etter å ha vært sammen i fem år og, og jeg skal vise deg en gris som kan fly», sier Tracy Cox til denne påstanden. «For livets strabaser og hverdagsutfordringer påvirker oss alle, og gjør dette umulig.»

«Dersom din venninne påstår dette så kan det faktisk hende at hun lyver, eller kanskje er det bare noe hun sier fordi hun ikke vil være deg underlegen, når du forteller om dine «stunts». Det kan jo også hende at hun har en helt annen oppfatning av hva fantastisk sex faktisk er.»

«Eller så har hun faktisk fantastisk, vill og hemningsløs sex, sånn en til to ganger pr. måned. Det handler om subjektiv oppfatning og forståelse», sier Cox.

Planlagt sex betyr at noe er galt

Svaret er: Galt

«Om du tror på dette, så synes jeg synd på partneren din», sier Cox. «Selv om det finnes begjær i alle forholdet, så avtar hormonene som fører til kribling i magen, og spontan sex, etter ca. 18 måneder.»

«I mange tilfeller tar det ikke mer enn ni måneder, før man har mistet denne spesielle følelsen, og dermed også gjør det mindre sannsynlig med spontan sex.»

«Men det betyr altså ikke at du ikke har lyst på partneren din lengre», poengterer Cox. «Det betyr bare at du må minne deg selv, og kroppen din på hvor godt du faktisk liker å ha sex.»

«Spontan sex er bra sex, men planlagt sex er noe du kan se fram til og glede deg til. Det gjør planlangt sex til ganske bra sex det også.»

Menn er «lettere på tråden» enn jenter

Svaret er: Galt

«Selv om resultatet av mange undersøkelser viser dette, så er det ikke så sikkert at det stemmer allikevel», påpeker Cox. «På grunn av forventninger i samfunnet, så overdriver menn når de blir spurt om sine sexvaner, mens kvinner underdriver.»

«Det har jo også mye å gjøre med hvor attraktiv den aktuelle personen er. En kjekk mann vil jo alltid ha hatt mer sex enn en kvinnelig, hjemmekjær bokorm, så det er naturlig at målingene ikke blir riktige.»

Har han vært utro, elsker han deg ikke

Svaret er: Galt

«Det betyr ikke nødvendigvis at han ikke elsker deg, men dersom dere har blitt enige om å leve i et monogamt forhold, så har han mistet respekten for deg», sier Cox.

Det betyr altså at dere kan få en framtid sammen, men da må du for det første være villig til å tilgi ham, og deretter må du stille noen krav. Sist men ikke minst må du spørre deg selv om du vil klare å stole på ham.

Kvinner liker ikke porno

Svaret er: Galt

«Hvis du bare hadde visst hvor mange mail jeg har mottatt, fra kvinner som vil ha tips på gode erotiske filmen, så ville du aldri stilt det spørsmålet», sier Cox.

«Når det er sagt så er alle kvinner forskjellige, og mens én drømmen om sex i en blomstereng, så kan en annen tenne på en cowboyrumpe. Men å tro at du er den eneste som har fantasier om andre på T-banen, er bare dumt.»


De fleste kvinner får orgasme ved samleie

Svaret er: Galt

«Stiller du dette spørsmålet har du ikke lest noe av det jeg har skrevet», sier Cox. «Det er jo en kjensgjerning at kvinner trenger å bli stimulert på klitoris, i tillegg til selve penetreringen. Det kan jo skje med en hånd, eller med en vibrator, men mannens penis er altså ikke nok.»

«Det er ingens feil akkurat at klitorisen er utenfor, og penisen ikke er formet til å tilfredsstille den - det bare er slik det er. Sant nok hevder noen kvinner at de kan få orgasme samtidig som man har samleie, f.eks. dersom de står mot en vegg, men den gode, gamle klitorisstimulerende varianter er allikevel å anbefale.

Menn er alltid klare for å ha sex

Svaret er: Galt

«Selvfølgelig kan det hende at han er klar for sex hele døgnet, dersom du tenker på en 17-åring, som akkurat har fått seg kjæreste», sier Cox. «Men for de fleste menn så minsker dette ekstreme fokuset på sex, så snart de har passert midten av 20-årene.»

«Dette skyldes både at de finner mange andre aspekter i livet, som de anser for like viktig som sex, og fordi livets utfordringer og bekymringer gir de litt å tenke på. Det kan være seg alt fra økonomi, jobb og forpliktelser til svigerforeldre og giftermål.»

Vi vet hvem som passer for deg! Klikk her hvis du også vil vite det

(Kilde: iVillage.com)