Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Hesteguiden.com

Toppkusk: - Jeg tror jeg vinner

Klar beskjed til travspillerne.

Meget interessant V5-meny på Forus tirsdag kveld og vi spiller vekk flere overspilte favoritter. Men hesten som ligger an til å bli kveldens største favoritt blir vårt bankervalg. Vi fikk endelig tak på Åsbjørn Tengsareid tirsdag ettermiddag og han hadde flere svært interessante opplysninger til Sportspill.

- Jeg tror jeg vinner, er Åsbjørns klokkeklare beskjed vedrørende Odins Tira i den andre avdelingen.

Klikk her for å se våre V5-forslag
Momarken-tips tirsdag: Håkon tror på Marit

- Hoppa har sett dunderfin ut i to strake seiersløp, og kveldens oppgave er ikke noe tøffere enn de foregående. Min hest er bedre enn Vinnivinn, og på speed er min hest helt overlegen, sier en svært optimistisk Åsbjørn Tengsareid.

Med så klare meldinger fra kusken, blir Odins Tiara vår soleklare banker på Forus tirsdag.

Favoritt i fare
Foruschampion Åsbjørn Tengsareid kjører også en stor favoritt i V5-1, i form av 7 Digital Program. Vallaken har stått noen måneder i trening hos Kåre Refsland, og treningsrapportene er gode. Men et vanskelig fjerdespor i volta, gjør kusken skeptisk. Vår soleklare utgangshest blir 1 Delphis Jag. Vallaken var meget godtgående da han galopperte utvendig for lederen sist og så kraftig forbedret ut. Det er slett ikke utenkelig at Gunleif Tollefsen og Delphis Jag leder V5-innledningen fra start til mål. 9 Yankee Showboat var helt under båten sist, men fra et perfekt springspor kan "Yankeen" sitte tidlig i tet, all den tid 1 Delphis Jag ikke er spesielt rask på startsiden. For øvrig er det svært åpent løp og vi garderer bredt.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen).

V5-3 er et såkalt rekruttløp med svært urutinerte kusker. Det er ingen tvil om at 11 Rex Palema er beste hesten. Gjorde et strålende comeback i V75 nest sist og spurtet frenetisk sist etter veldig sen luke. Kusk Renate Lea er flink og blant de mest rutinerte kuskene her. 4 Cantabharmony får flinke Stine Birkeland som makker og er den trolige tethesten i løpet. Og kan vinne derfra. 2 I Want Muscles, 3 Super Harald og 7 Ongeman holder alle uforandret fin form.

Annonse: Varmet som en varmblods, men er en kaldblods. Grøstad/Lerum byr på et kanonobjekt på Forus.

Geir Stangeland har en flott treåring i 1 Piece of Heaven i V5-4. Hoppa gjorde en flott debut på Forus 3.august og kommer nå tilbake etter halvannen måneds pause. Kan muligens ikke forsvare innersporet, men er uansett sikret et fint løp. 10 Passphoto B.R. har gjort et flott inntrykk i to strake seiersløp på Sørlandet, men motstanden har ikke vært av det skarpeste slaget. Det er mange fine hester i dette løpet, og både 6 Black Credit, 8 Habana Girl og 11 Sir Valley C.B. har vist fine takter.

Klikk her for å se våre V5-forslag

Ny tung favoritt i V5-finalen i form av vinnerhesten 5 Horgen Yx. Tretten seire på nitten starter er fasiten de to siste årene. Sist tok Horgen Yx sin fjerde strake seier, en svært omstridt sådan. Horgen Yx galopperte to ganger i underveis og satt stengt nedover oppløpet. Kusk Gunleif Tollefsen fant luken hundre meter fra mål, men burde trolig vært disket for trang kjøring. Uansett så var ikke Horgen Yx like fin sist som i de foregående seiersløpene, og vi må spekulere i kveld. 4 Stuve Vinn har klart oppadgående form, og uten galopp er Lome Elden-vallaken meget seiersaktuell. 7 Tøffe Toft er også på vei opp i forom, og både 6 Kjenner Tor og 9 Eng Støvern kan speede godt med gode rygger underveis.