Det går mot sommeren og treningssentrene er fulle av mennesker som jobber hardt for å få drømmekroppen innen sommeren er her.

Men for mange går det ikke like raskt som forventet, selv om man både spiser sunt og trener normalt.

Ned i vekt med kaloritelling?
Vekt handler om kosthold som igjen handler om måtehold, men noen ganger kan det være vanskelig å vite

når man skal stoppe.

På den norske kostholdstjenesten Somebody får du vite hva ditt kalorinivå er, hva du ligger på av inntak i dag samt få forslag til hvordan du kan spise riktigere for å oppnå idealvekt.
Klikk her for å se demo samt lære mer

Ekstra fart på prosessen
Ifølge Nick Tumminello, eieren av Performance University i Fort Lauderdale, USA er det et triks som skal til for å få forbrenningen til å øke ytterligere.

Trikset består i å gjøre en av de understående øvelsene på slutten av hver treningsøkt, i tillegg til ordinær trening. Her er øvelsene som gir deg ekstra fart på forbrenningen:

1. Kropp-vekt utfordring
Gjør hver av de følgende øvelsene i 20 sekunder, hvil i 10 sekunder og fortsett med neste.

1. Knebøy (Gjøres med rak rygg og føttene litt fra hverandre)

2. Knebøy m/bakoverhopp
Bøy deg ned på huk og legg håndflatene slik at du kan løfte kroppen din i et hopp bakover til en «pushup» - posisjon. Reis deg igjen til utgangspunktet og repeter.

3. Fjellklatrer
Stå i «pushup»-posisjon og trekk vekselvis høyre og venstre kne hurtig inn mot brystet.

4. Marsjere
Stå rett og skift på å heve høyre og venstre kne opp mot brystet.

Bonusen er at du også får flotte muskler i armer, rygg, skuldre og legger.

2. Bondens spasertur
Sett opp to kjegler med ca. 10 meters mellomrom. Hold et par passe tunge vekter og gjør øvelsene under etter hverandre en til tre ganger før du hviler i 2-4 minutter.

a) Stå ved den ene kjeglen og bøy deg fremover til du står i en 90 graders posisjon, med armene hengende mot gulvet. Hev armene ut til siden slik at du får 90 grader i albuen og senk dem igjen. Reis deg opp og la armene henge rett ned igjen.

b) Gå til den andre kjeglen. Stå rett og løft vektene slik at albuene bøyes og håndflatene peker ut. Repeter ti ganger.

c) Gå tilbake til den første kjeglen og gjør ti knebøy, samtidig som du holder vektene i skulderhøyde med albuene er bøyd.

d) Gå til den andre kjeglen og gjør ti knebøy med vektene i skulderhøyde, samtidig som du hever vektene på strake armer hver gang du reiser deg opp.

Bonus: Ekstra kondisjonstrening uten å gå på tredemølla.


3. Speedstep

Stå på en boks eller kasse som er ca. 15 cm høy. Step ned først til høyre og så til venstre. Gjør så mange repetisjoner som du bare klarer på 60 sekunder. Hvil i maks 5 minutter og repeter en eller to ganger. Vær avslappet i øvre del av kroppen, men stram midjen.

Bonus: Forbedrer din evne til å bevege deg hurtig.

4. Sprint
Plasser de to kjeglene med 25 meters mellomrom. Løp så fort du kan frem og tilbake tolv ganger, totalt seks runder. Forsøk å klare det på under et minutt. Hvil så i maks fem minutter og repeter en eller to ganger.

Alternativt kan du spurte i 60 sekunder på en tredemølle, hvile i noen minutter og så spurte i 60 sekunder igjen. Repeter 2-3 ganger ettersom hva du klarer.

5. Platedytt
Legg en plate ned på gulvet, oppå et håndkle slik at den sklir. Platen bør veie fra 12 til 16 kg. Legg deg ned i «pushup» -posisjon og skyv platen foran deg over gulvet mens du «løper» etter.

Albuene skal være rette, og hoftene så nærme gulvet som mulig.

Lengden bør være ca. 25 - 40 meter for at det skal gi ønsket effekt, og jo lengre jo bedre selvfølgelig. Hvil deg så i 60 sekunder og repeter 2 - 5 ganger.

Trening + Kosthold = Sant
Ønsker du å legge om til et bedre kosthold? Et kosthold som hjelper deg med å holde din idealvekt? Det er lettere enn du tror.

Somebody er en norsk kostholdstjeneste Nettavisen har valgt å samarbeide med. Ernæringsfysiolog Camilla Andersen står bak tjenesten, og har laget tjenesten fordi hun ønsker at alle enkelt skal kunne lære seg å spise riktig.

På Somebody kan du selv lett finne ut av hva maten du spiser inneholder av kalorier, karbohydrater og fett, om du spiser for mye i forhold til ditt behov samt hva ditt totale kaloriinntak bør ligge på mht. din kropp og ditt aktivitetsnivå.

Spiser du for mye kan du selv se hvilke matvarer du bør bytte ut, samt få forslag til sunnere alternativer vha. verktøy for sammenligning og rangering av matvarer.

Lyst til å vite mer?

Få en demonstrasjon på Somebody her.

(Kilde: Womenshealthmag.com)