Selv om vi nordmenn kanskje er skuffet over vår 20. plass, var det hyggelig at søte Lena med sin svingende låt «Satelite» vant slagerfestivalen i år.

Takker Norge
I tyske aviser kan den språkmektige lese at Tyskland takker de landene som bidro til seieren ved å gi Tyskland 12 poeng, deriblant Norge. Det blir med andre ord hyggelig å være norsk i Tyskland i sommer.

Les også: Slik lærer du spansk på rekordtid
Les også: Slik blir du en geografimester

Å være språkmektig er alltid en fordel når man besøker et annet land, i jobb eller fritidssammenheng. Man får sjansen til å bli kjent med lokalbefolkningen (kanskje treffer du Lena..), få noen gode råd om hva man bør se, kunne lese aviser, blader, skilt og annet, gjøre seg forstått på restauranter, hos lege osv. I tillegg er det både tid og penger å spare på å kunne forklare seg.

Man kan også få god nytte av språk i jobbsamenheng. Tenk bare på programlederne i Grand Pix.

Klikk her for å lære tysk med ny metode!

Enkel metode
Enten du har du tenkt deg til Tyskland i ferien, til neste års Grand Prix-feiring eller trenger å lære tysk i jobb- eller skolesammenheng, så lanserer nå Hjerneklubben.no tysk på sine nettsider. Med ny og enkel metode kalt «SpråkSprint» kan du nå lære deg tysk på 1 - 2 - 3.

Programmet «SpråkSprint» med spanskopplæring ble lansert på Hjerneklubben i august 2009, og nå kommer altså tysk. «Om ikke lenge lanserer vi også fransk, og flere språk står på listen», avslører gründer av Hjerneklubben, Frank Wedde. «Husk også å besøke oss mandag 7. juni. Da feirer Hjerneklubben 1 år, så da kommer flere nyheter og overraskelser.»

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben lære å forbedre sin hukommelse, sin læringshastighet, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevnene ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

(Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste. )