Nettavisen.no

Tjenester

Lara Sokolova, visepresident brand i Mivai, viser frem taxiappen som på kort tid er blitt lastet ned av over 70.000 nordmenn. Foto Ronja Slar.
Lara Sokolova, visepresident brand i Mivai, viser frem taxiappen som på kort tid er blitt lastet ned av over 70.000 nordmenn. Foto Ronja Slar.

Uber trekker seg ut - nå trenger du taxiappen Mivai

Her er appen som gjør det enklere og billigere å kjøre taxi i Norge.

I oktober ble det kjent at Uber legger ned hovedtjenesten i Norge på ubestemt tid. Nå er en norskutviklet taxiapp i ferd med å fylle tomrommet etter den omstridte aktøren.

På kort tid har over 70.000 nordmenn lastet ned Mivai, en applikasjon som samler alle taxiselskaper i Norge og sammenlikner priser. Appen har integrerte funksjoner som gjør at du enkelt kan bestille og forhåndsbetale tur fra selskapet du ønsker å kjøre med, slik at du slipper å stå ute på gaten og fryse i drosjekø.

- Appen er først og fremt fantastisk forbrukervennlig. Den forenkler taxikundenes hverdag, forteller Lara Sokolova, visepresident brand i Mivai entusiastisk

Mivai har samlet alle de norske taxiselskapene i én applikasjon.

Last ned Mivai-appen gratis her!

Finner de billigste selskapene
Etter at bestillingen er gjort, kan du følge med på hvor den bestilte bilen befinner seg på kartet, og når ventet ankomst er. Kvitteringene blir lagret på appen og kan sendes til mailen din dersom du skal få dem refundert av arbeidsgiver eller trenger dem for å kunne trekke fra taxiturene på skatten.

Sokolova trekker frem prissammenlikningstjenesten som den kanskje viktigste funksjonen i appen. Prisene hos de ulike selskapene endrer seg gjennom dagen, men med Mivai kan du til enhver tid sjekke hvem som kjører billigst dit du skal - uansett om det er dag, kveld eller helg.

- Jeg har sett prisforskjeller på over 100 prosent på strekningen Gardermoen – Oslo. Hvis du reiser til og fra Gardermoen annenhver måned i jobbsammenheng, er det veldig mye å spare på å sjekke taxipriser, sier Sokolova, og legger til:

- Men Mivai passer ikke bare for forretningsfolk som reiser mye med taxi. Alle som kjører taxi i løpet av et år, bør ha appen. Den gjør det enkelt å finne de billigste selskapene, og det er en kjensgjerning at forhåndsbetalte turer ofte får prioritet hos sentralene.

Med Mivai blir du også informert når taxiselskaper tilknyttet appen kjører kampanjer og tilbud.

En annen fordel med Mivai er at du kan velge fastpris og betale turen på forhånd. Dette er som regel den billigste løsningen ettersom du slipper å punge ut ekstra dersom det skulle være kø og omkjøringer, eller hvis taxien skulle kjøre feil.

Uavhengig og innovativ tjeneste
Mivai er en uavhengig plattform som ikke er eid av noen av taxiselskapene. Derfor er tjenesten rettferdig både overfor forbrukerne og taxinæringen. Selskapene gir det beste tilbudet de kan, og kundene står fritt til å velge hvilket tilbud de ønsker å benytte seg av.

Drosjenæringen har tidvis fått kritikk for å være en gammeldags bransje med høye priser og lite nyvinning. Et av målene til Mivai er å gjøre taxibransjen mer konkurransedyktig og innovativ.

Fakta: Slik fungerer Mivai

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Kunden registrerer hentested og destinasjon i appen. Deretter får man opp en liste over alle taxiselskaper i området.
  • Kunden kan sammenlikne selskapene på pris, rating og kortest ventetid.
  • Kunden velger ønsket taxiselskap, og bestillingen sendes umiddelbart til den nærmeste sentralen.
  • Så fort en taxi er sendt ut, får kunden informasjon om beregnet ankomsttid. Det er også mulig å følge taxien live på et kart i appen.
  • En del selskaper har åpnet for betaling i Mivai-appen. Da kan betalingen skje allerede ved bestilling.
  • Når turen er over, får kunden mulighet til å gi reisen, servicen og selskapet en rating, noe som er viktig for alle brukere av appen.
  • Alle kvitteringer blir lagret på en historikkside i appen. Genialt hvis du er typen som ofte glemmer å få kvitteringer eller roter dem vekk.

- Vi har investert store beløp i appen for å prøve å løse noen av utfordringene taxinæringen står overfor. Jeg vil påstå at Mivai er den aktøren som for tiden gjør mest for å fornye transportbransjen og for å skape positivitet. Vi ønsker å være en medspiller for taxinæringen, ikke en motstpiller, understreker Sokolova.

Turer og selskaper får rating
En spennende funksjon i Mivai-appen er muligheten for å gi turen og drosjeselskapet en vurdering.

- Historikken blir større og større jo flere som bruker appen, og denne ratingen kan spille en nyttig rolle når kunden skal velge mellom to selskaper som ellers fremstår som likeverdige på henting og pris, forklarer Sokolova.

Les mer om Mivai her!


Skal satse stort i Norden
Det Kristiansand-baserte teknologiselskapet Go Mobile, som står bak Mivai, har så langt brukt 20 millioner kroner på å utvikle appen. De neste ukene kommer Mivai til å satse stort på reklamefilmer på TV, og Sokolova har som mål at 100.000 nordmenn skal ha appen innen nyttår.

- Vi har solide investorer i ryggen, og vi har planer om rulle ut Mivai i Danmark og Sverige om kort tid. Senere står de andre nordiske landene for tur. Målet er å ta 25 prosent av det nordiske taximarkedet innen fire-fem år, avslutter Sokolova.

Funksjonene i Mivai kan variere, alt etter hvilke avtaler vi har inngått med de lokale taxiselskapene. Dersom du ikke kan bestille direkte i appen, men må ringe, er det fordi vi foreløpig ikke har avtale med selskapet. Noen selskaper ønsker ikke å synliggjøre sine priser, oppgi estimert ventetid og/eller opplyse om andres brukererfaringer.

For taxiselskaper uten avtale har vi brukt deres veiledende priser for å beregne et estimat. Til disse taxiselskapene må man ringe for å bestille, og prisen blir som regel bestemt av taksameteret i bilen. Det kan likevel forekomme kampanjer, rabatter og spesialpriser som Mivai ikke kjenner til.

Last ned Mivai-appen gratis her!