Nettavisen.no

Tjenester
(Shutterstock.com)

Vent med å gifte deg

Stresser du med å finne en livsledsager? Ifølge statistikken er det ingen god grunn til det.

Enten du er i ferd med å nærme deg de tretti, eller du allerede har fylt, så merker du kanskje at presset på både partner og giftermål melder seg.

Ta personlighetstesten - finn rett partner!

Familie og venner spør oftere og oftere om det blir noe, og du har ingen svar å gi. Kanskje har du ikke truffet den rette, eller kanskje er ikke din utkårede klar for å gifte seg ennå. Grunnene kan være mange.

Lengre og lykkeligere forhold
Men ifølge Shannon Fox og Celeste Liversidge, forfatterne av boken «The Last One Down the Aisle Wins», så er det smart å vente med å gifte seg til etter fylte 30 år.

Statistikk viser nemlig at sjansene for å få et langt og lykkelig forhold mer enn dobles, for dem som gifter seg rett før eller etter fylte 30 år, kontra de som smis i hymens lenker tidligere.

«Istedenfor å jakte på den perfekte partneren i 20-årene, bør man bruke energien på å utvikle seg selv mest mulig,» anbefaler Fox og Liversidge. «Når man så blir 30 år, vil man være mer klar for å finne den rette.»

Vil du treffe en spesiell? Prøv Norges største datingsted på nett.

Stressfaktorer
Fox og Liversidge mener det er tre faktorer som ligger til grunn for at folk føler de må finne seg en partner:

1. Venner finner en partner og gifter seg

2. Frykten for å bli for gammel til å få barn

3. Gifter seg tidlig for å slippe forsørgeransvar for seg selv.

«Forhold inngått på bakgrunn av en av disse faktorene, er dømt til å mislykkes,» forteller Fox og Liversidge videre. «Dette er fordi du gifter deg med en som skal hjelpe deg med å løse et problem, istedenfor en du virkelig elsker.»

Utnytt 20-årene
«Mens man er i tjueårene har man god tid til å vokse, til å bli kjent med seg selv, sine egne ønsker og hva man ønsker ut av et forhold. Derfor er det en fin tid til å gjøre nettopp dette,» foreslår Fox and Liversidge.

Men selve giftermålet, det bør man altså drøye med.

Trenger du hjelp til å finne en partner? Klikk her for personlig veiledning.

(Kilde: Happemag.com)