Før Justin Bieber, Taylor Swift og Hannah Montana ... før YouTube, iTunes og Spotify ... herjet disse artistene på hitlistene.

Ikke uventet er det kvartetten fra Liverpool som troner øverst over musikere med mest solgte album, men noen overraskelser er det nok også der.

Slik ser listen over verdens mestselgende artister

1. The Beatles

2. Elvis Presley

3. Michael Jackson

4. Madonna

5. Elton John

6. Led Zeppelin

7. Queen

8. ABBA

Slik husker du verdens mestselgende artister

«Slik husker du» serien er levert av www.hjerneklubben.no. Alt som skal til for å huske noe på en effektiv og morsom måte, er å assosiere noe du kjenner med noe nytt. Teknikkene brukes av så vel skuespillere, politikere og verdensmestere i hukommelse.

For å huske rekkefølgen på stjernene velger vi Operataket som mental lokalisering.

Her ser du først Beatles syngende på kanten (1), men disse blir dyttet utover kanten av hoftevrikkingen til Elvis (2), som opplever samme skjebne når Michael Jackson (3) moonwalker ham utfor kanten selv.

Madonna (4) pakker Michael Jackson inn i en yogamatte som ruller bort til pianoet til Elton John (5), hvor Led Zeppelin (6) har plassert en «Stairway to heaven». På en sky i himmelen møter Freddie Mercury i Queen (7) dem og sammen kikker de ned på ABBA (8) som står på Operataket i sine diskoantrekk.

Prøv nå å gjenta denne lille mentale huskefantasien og se om du husker det hele i riktig rekkefølge. For at det virkelig skal sitte, anbefales det at du tilpasser og overdriver visualiseringene slik at det blir naturlig for deg.

Når du neste gang vil huske rekkefølgen er alt du trenger å gjøre å dra tilbake til Operataket (lagringsplassen vi har valgt for musikk), og ganske naturlig vil du se for deg kortfilmen i hodet ditt.

Problemer med å huske det du leser i nettartikler? Slik har du det gøy med å huske det du vil hver dag.