Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Norsk Tipping

Vet ikke at han vant 214 millioner

Svensken vant Nordens største lottopott. Men ingen får tak i ham.

Det finnes små gevinster og det finnes store. I Sverige har man noe man kaller «drömvinst» melder VG . Det betyr en ekstra stor utbetaling hvis man har alle rette i Lotto og to rette Jokertall. I 2008 vant en person 134 millioner kroner, men denne gangen ble det superutbetaling. Denne gangen ble det hele 214 millioner kroner.

- Det slår den gamle rekorden med stor margin, sier Teres Lakso, presseansvarlig for Lotto på Svenska spel, til Aftonbladet.

Problemet er at Svenska Spel, som tilsvarer Norsk Tipping her hjemme, ikke får tak i vinneren og vet dermed ikke om personen er klar over drømmegevinsten. Som i norske kroner er rundt 180 millioner blanke kroner.

Svenska Spel hadde fortsatt ikke fått tak i vinneren mandag formiddag.

- Det kan være at mobilnummeret går til en telefon med kontantkort, og kanskje dette bare er ett av mange nummer vinneren har. Eller kanskje han allerede har dratt på påskeferie, sier Pierre Jonsson i Svenska Spel til Helsingborgs Dagblad.

Blir det norsk drømmegevinst?
På onsdagen mitt i påsken er det duket for drømmegevinst i Viking Lotto hvis en person stikker av med de rette tallene og lykketallspotten. Opp mot 115 millioner norske kroner kan bli dine hvis du er så heldig at du vinner.

Les mer: Lotto-Hilde: – Hold dere fast!

De siste ukene har Viking Lotto-potten bygget seg opp til nye rekordhøyder for hver trekning.

Sist onsdag var det mulig å vinne 95 millioner kroner, men heller ikke denne gangen var lykketallet i vinnerkombinasjonen. Det var faktisk heller ingen som klarte å prikke inn seks rette, noe som innebærer at trekningen endte som.

Vil du vinne 110 mill? Her kan du levere kupongen på nett

- Hold dere fast!

Hva betyr det for førstepremiepotten i påsken?

Vi sier som programleder Hilde da hun avslørte beløpet mot slutten av gårsdagens Viking Lotto-sending:

– Vi snakker om... hold dere fast... 110 millioner kroner!

Ifølge pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping er dette den største potten noensinne i Norge.

– Lykketallet er ikke blitt trukket ut siden uke 43 i 2009 (21. oktober, red. anm.). Statistisk sett blir tallet trukket ut hver tiende uke, men nå har det gått 22 uker uten at potten er blitt utløst, forklarer Vikøren.

Mobilspill i påsken
Om det blir 110 millioner i potten 31. mars er faktisk ikke helt sikkert. Det kan bli mer.

– 110 millioner kroner er det beløpet vi har regnet oss frem til, og da har vi tatt med i beregningene at trekningen er i påsken. Men dersom mange leverer Viking Lotto på mobilen i solveggen eller på nett på hytta, kan beløpet bli større.

Viking Lotto er et samarbeid mellom de statlige spillselskapene i Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark og Estland. Men svenskene og estlenderne kan ikke vinne lykketallspotten og de 110 millionene.

– Disse landene er ikke med på lykketallspotten. Det innebærer at en svenske som får seks rette alene og som har lykketallet på kupongen, bare vinner den ordinære førstepremien. Lykketallspotten vil da øke til neste runde, forteller Vikøren.

Få tips og lottohistorier først: Følg Sportspill.no på Facebook.

Dansk lottofeber
Sportspill.no meldte onsdag om at det er lottofeber i Danmark og at danskene har erklært lottokrig mot Norge.

Les: «I aften tæsker vi Norge i lotto»

– Når har den dansk-norske lottokrigen fått en enda større pengesekk å kjempe om. Dette er den ultimate drømmen for de fleste lottospillere; alle vet det er vanskelig å vinne, men vil likevel ha et lodd i den store hatten, avslutter Vikøren.

Klikk herfor å levere Viking Lotto-kupongen som kan gjøre deg styrtrik.

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Bestill gratis kortleser her

Sportspill.no on Facebook