Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Afp/Scanpix

Vi går etter fransk seier igjen

Og tror også på hjemmeseier i Nederland.

Les også dagens travtips: Spurtsterk dame slår til

En usedvanlig innholdsrik liste på Langoddsen denne torsdagen med kamper fra gruppespillet i Europa League som den soleklare hovedretten, og i tillegg ruller den svenske ishockeyen igjen.

Europa League-kampene er en utfordrende affære, da mange lag roterer på lagene sine, og det er ikke lett å vite hvilke lag som helhjertet satser på turneringen. Og ikke minst er det vanskelig å finne ut hvilken startoppstilling som sendes utpå. Vi har naturligvis lett med lupe etter aktuelle spilleobjekter og vil vurdere de mest aktuelle kampene i denne artikkelen.

Fransk igjen
Vi trodde på franske Lyon tirsdag, og også i dag er det et fransk lag som får vår tillit. Som flere av de andre antatte favorittene har Lille hatt en middels start på den hjemlige sesongen med 1-4-0 på de fem første kampene. Hadde Champions-League billetten nesten i lomma i vår, men endte til slutt som nummer fire i den svært jevne franske toppdivisjonen.

Har knallsterke 26-8-4 hjemme på sine to foregående sesonger i Lique 1 og er i tillegg ubeseiret på sine åtte siste hjemmekamper i Europa. En av undertegnedes yndlingsspillere, Gervinho, frister tilværelsen i Lille. Gervinho scoret to av målene i helgens 4-1-seier borte mot Lens, og har dermed åpnet målkontoen for sesongen. Det er litt uvisst hvilket lag som sendes på banen i kveld, men troppen er fulltallig, og hjemmebane naturligvis en kjempefordel.

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Svakeste på 10 år
Portugisiske Sporting Lisboa gjorde sin dårligste sesong i dette tiåret da de endte som nummer fire i serien i sist sesong. Sporting har aldri vært dårligere enn nummer tre tidligere på 2000-tallet, og når de i tillegg havnet 28 poeng bak ligavinner Benfica i den svært ujevne portugisiske serien, var det en svært skuffende sesong for Sporting. Tapte sensasjonelt 0-2 hjemme for Brøndby i play-off, men reiste seg borte og slo danskene 3-0 i Københvan.

En serieåpning veldig på det jevne i Portugal med 2-1-1 på de fire første kampene, men motstanden har vært svak (Pacos Ferreira, Naval, Olhanense og Maritimo). Den vekjente spissen Liedson (kom inn for Portugal på Ullevaal) og løpsmaskinen Machine er ikke med i troppen i dag. Det tyder på at søndagens byderby mot Benfica allerede er i tankene. Vi tror veldig sterkt på hjemmeseier på Stadium Lille-Metropole i aften og 1,80 er godkjent betaling.

Strålende hjemmestatistikk
PSV Eindhoven får også vår tillitt. Perfekt start hjemme i Eredivisie med 4-1-0 på de fem første seriekampene. I Europa-sammenheng har PSV sju strake seire på hjemlig grunn, så det et hjemmelag med tro på egne ferdigheter som stiller på banen i kveld. Svenske Ola Toivonen (som var ettertraktet i overgangsvinduet nå) og den nederlanske landslagsspilleren Ibrahim Affaley er begge i super scoringsform.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Lunefulle i Europa
Det er fortsatt helt uvisst hvilket lag Sampdoria sender på banen, men det er bekreftet at ikke Pazzini spiller. Veldig frem og tilbake om Cassano starter i følge italienske medier, men det vil overraske veldig om ikke Sampdoria roterer en god del på laget. Italienske lag er svært lunefulle i Europa og det er ikke uvanlig at kamper i Europa blir nedprioritert.

Røk altså på overtid mot Werder Bremen i CL-kvaliken. Flott start i Serie A med 2-0 hjemme mot Lazio og sterkt bortepoeng mot Juventus i helgen (3-3). Uansett så tror vi sterkt på hjemmeseier på Phillips stadium og i kveld og selv om 1,75 på H var minst to knepp for lavt, så kombinerer vi PSV med Lille.

Vårt spilleforslag torsdag blir da:
Kamp 74 Lille - Sporting Lisboa 1,80 3,05 3,40
Kamp 107 PSV - Sampdoria 1,75 3,10 3,55
Totaloddsen blir 3,15 og vår innsats kr 100
Her kan du spille denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Her finner du dagens langoddsprogram: