Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Reuters/Scanpix

Vi går for Fulham-seier

I kveld skal Brede Hangeland og Ardian Gashi gange innsatsen vår med 3,90.

Langoddsprogrammet i dag domineres av norsk 3. divisjon, Allsvenskan og de to returoppgjørene i Europa Leagues semifinaler. Blir det to engelske lag i finalen? Vi har plukket ut det vi mener er de to beste spillene i dag.

Få scoringsvarsel for ditt lag!
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Fulham - Hamburger SV
Fulham klarte et 0-0 resultat i Hamburg, og overrasket atter en gang med en sterkt prestasjon i Europa League. Hjemme i Premier League er sesongen snart over og resultatene bærer litt preg av at det er Europa League som teller nå. På hjemmebane i Europa League har Fulham vunnet det meste, det ble 2-1 mot Wolfsburg, 4-1 mot Juventus, 2-1 mot Shakhtar Donetsk og 1-0 mot CSKA Sofia.

HSV gjør det dårlig i Bundesliga for tiden, de to siste er tapt for Mainz og Hoffenheim. Medaljer sluttet man å snakke om for en stund siden, og nå ser det tungt ut med tanke på plasser som gir spill i Europa neste år også. På bortebane i Europa League har HSV vunnet 3-1 i Liege, tapt 3-4 for Anderlecht, tapt 2-3 for PSV og tapt 0-1 for Tel-Aviv på de fire siste.

Fulham mangler som vanlig Johnson. Fra laget som spilte 0-0 i Hamburg er det bare Baird som ikke kan være med nå, han er suspendert. Fulhams lag fra sist: Schwarzer, Konchesky, Hangeland, Baird, Hughes, Gera, Murphy, Duff, Etuhu, Davies, Zamora (Dempsey 52).

HSV har sagt opp trener Bruno Labbadia etter 1-5 smellen mot middelmådige og ferdigspilte Hoffenheim i helgen. Ricardo Moniz har styrt HSV fra og med tirsdag, og man kan ikke akkurat si han har fått lang tid til å sette seg inn i sin nye jobb, selv om han er tidligere co-trener. Det må være en liten fordel for Fulham og rutinerte Hodgson.

HSV må unnvære Trochowski han står over med karantene. Marcell Jansen, Tunay Torun Eljero Elia og Romeo Castelen er på langtidsskadelisten. Collin Benjamin er heller ikke disponibel. Dennis Aogo kan miste kampen på grunn av sykdom, det er 50/50 uttalte Moniz tirsdag.

HSV forrige kamp: Rost, Mathijsen, Boateng, Demel (Rincon 82), Aogo, Ze Roberto, Jarolim, Trochowski, Pitroipa, Guerrero (Petric 72), Van Nistelrooy.

Fulham har vært underdog i denne turneringen en god stund. Etter en rekke mer eller mindre overraskende resultater står de nå som favoritter til å nå finalen. Takler de presset? Vi tror det. Vil den nye treneren til HSV gi laget et umiddelbart løft? Vi tror ikke det, men faren er der. Det vi vet sikkert er at Fulham er et meget sterkt hjemmelag som satser alt på denne turneringen. Det gjør også HSV, men de er inne i en mindre god periode, de har skader i laget og har ikke vært veldig sterke på bortebane i Europa League. H til 2,00 kjøpes hos Norsk Tipping. Kampen kan spilles som single, men vi bruker den i en dobbel.

Helsingborg - AIK over 2,5 mål
Helsingborg har tatt en klar ledelse på tabellen allerede etter åtte runder. Den fenomenale innledning har gitt 7-1-0 totalt, 4 strake seire på hjemmebane 12-2 i målforskjell totalt.

AIK har innledet labert, men nå har de tatt fire poeng på de to siste kampene og krisen er vel avblåst for denne gang. 6 poeng holder til en plass rett over nedrykk, og på bortebane har man 1-1-2 etter en solid borteseier 3-0 over Kalmar sist.

Helsingborg stilte uten Marcus Lantz på midtbanen sist. AIK stilte uten skadde Walid Atta, og hans erstatter Niklas Backman gjorde sine saker meget bra. Kapteinen Nils-Eric Johansson måtte ut i pausen da han ikke var som frisk som man håpet etter magesykdom.

AIK har en ny, midlertidig trener på plass i Björn Wesström, etter at den forrige treneren Mikael Stahres kom klubben i forkjøpet og sa opp jobben etter den elendige sesongstarten.

Helsingborg har et bra tak på AIK innbyrdes. Det ble 3-2 her i fjor, og Helsingborg vant bortekampen også, 3-0 ble det.

De fem siste innbyrdes har gitt 5 ,3, 4, 3, og 5 mål. De siste 20 innbyrdes har gitt 14 kamper over 2,5 mål og bare 6 kamper under. Vi må spørre oss hvorfor under 2,5 mål er så klar favoritt hos Norsk Tipping. Oddsen er nok satt mye på bakgrunn av det lagene har prestert i serien hittil i år. Helsingborg 3 over og 5 under, AIK har så langt 2 over og 6 under.

Vi kan tvære litt videre på tallene, og nevne at Helsingborgs to siste hjemmekamper har gått over 2,5 mål. AIK sine to over har kommet på bortebane.

Visst blir det hard kamp om poengene i dag. Men dette er to offensive lag, de har tradisjoner for å underholde med mål og flott spill når de møtes. At det bare ble én scoring sist da Helsingborg slet seg til en 1-0 seier borte over Mjällby med en mann mindre på banen i 60 minutter, klarer vi ikke la telle som et argument mot et overspill i dag. Dette er en helt annen kamp, og vi tror det blir nok en underholdende kamp, med mer enn tre mål. 1,95 er høyt nok til at det får plass på kupongen i dag.

Vi får en dobbel til 3,90 i odds, innsatsen blir 100 kroner og spillefristen er klokken 18.55.

84. Helsingborg - AIK - over/under 2,5 mål 1,95 1,50
102. Fulham - Hamburger SV 2,00 3,05 3,10

Total odds 3,90.

Klikk her for å spille denne dobbelen.

Ellers venter vi i spenning på å se oddsen på Fjellhamar, Eik-Tønsberg og Stathelle, som alle skal ha gode sjanser til å vinne mot antatt svakere motstand i dag. Får vi 1,60 på Fjellhamar, spiller vi.

Sportspill.no on Facebook