Nettavisen.no

Tjenester

Vi løper til lukene!

Vi har en hyperspennende banker å by på i en omgang hvor 22 millioner kroner venter en alenevinner på Sørlandet på lørdag!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Ipswich mot stupet
Oddstips 2: Lillestrøm må levere

Tippetips: Liverpool taper ikke
Premier League: Skader og karantener

Det har vært flott flyt på travtipsene de siste ukene, men denne uken har det vært stang ut. Inntil fredagens V65 på Biri. Det mellomste forslaget ga to femmere hver verd kr 508, mens det største V65-forslaget inneholdt en sekser og nitten femmere og storfine 37 595 kroner tilbake. Slik så kupongen ut:

Avdeling Markeringer Antall markeringer
1 2 1
2 2, 4, 5, 6 4
3 1, 2, 3, 5, 8, 9, 10 7
4 1, 2, 3, 8 4
5 6, 8, 11 3
6 3, 4, 7, 9, 10, 11 6

Også i V5-spillet på Biri ble det fullklaff. Det største forslaget som var samlebong som ble spilt ti ganger ga tilbake flotte 17 910 kroner. Dermed ble det totalt 56 521 kroner innspilt på Biri fredag.

V75-sirkuset forflytter seg til vår sørligste arena denne lørdagen, og vi har mange sportslige godbiter å se frem til. Hovedoppslaget denne gangen er Miss Arabellas Æresløp for noen av våre beste varmblodshopper med 100 000 kroner til vinneren, og to høyt doterte løp med 75 000 kroner til vinneren er også begge eliteløpene med hhv Joker Elden og Mysterious som klare favoritter.

Har du ikke Sportspill-konto? Registrer en gratis konto og les om fordelene du får!

Vi har en sjeldent spennende omgang å se frem til spillemessig, og når vår frekke banker for dagen har havnet helt feil ut på folkeranken til NR (fordi hun ikke står med noen seier i raden) er trolig Lyntoto-spillerne over det ganske land satt sjakk matt! Vi må nemlig nesten gni oss i øynene når 10 Becky i V75-6 er nede som et tiendevalg i spillet i debuten for Åke Svanstedt, og hun er kun markert på snaue 8 % av de innleverte kupongene fredag kl. 10.00!

Blir selvsagt spilt opp frem mot spillestopp, men i et ellers vidåpent løp synes vi dette er snakk om et superspennende bankerspill! Da må vi løpe til lukene, og vi får nesten si som en av undertegnedes tidligere sjefer uttalte om hester han hadde god tro på før start, -Denne må trolig de øvrige konkurrentene se langt etter på lørdag! Vi ser oss således nødt til å høyne innsatsen på vårt store system denne gangen med en så spennende banker, og vårt abc-system på 3 024 kroner som er fyllt ut på fire kuponger finner du nederst i denne artikkelen! Vi synes hesten er fryktelig spillbar denne gangen, og veldig ofte vinner hester som dukker opp i regi Åke Svanstedt første gangen ut (som regel kraftig forbedret)!

Vi snakker da om en hoppe som har gjort det meget skarpt i hele sin karriere, og i år har 6-årshoppa tjent 430 000 kroner. Gunslinger Spur-datteren har kun vunnet to løp i år, men så har hun da også blitt matchet i tøffe omgivelser hele veien. Eier Anette Stene har puslet og stelt med sin øyensten hele tiden, og det er ingen tvil om at hun har gjort en god jobb. Nå er det dog slik at Åke Svanstedt i Sverige er en av verdens beste trenere, og der har en av omgangens mest spennende hester fått sine treningsdoser de to siste månedene. Hesten er veldig kvikk i vei på voltestart, og med løpesnor for hestene fra 20 meter tillegg er hun rett i ryggen på strekhestene mer eller mindre direkte!

Undertegnde hadde en hyggelig prat med eieren på torsdag ettermiddag, og hun kunne fortelle om en hest som så strålende ut i trening forut for lørdagens dyst. Hoppa kommer ut skoløs rundt om for første gang (kun gått uten sko fremme tidligere), og kusk Lars A. Kolle skulle få beskjed om å gå offensivt til verks. Hoppa har slått de fleste av dagens konkurrenter før, og i NM for hoppene i den siste starten var hun fjerde på 17.4 over dagens distanse på en litt klinete bane. To V75-triumfer på tre starter har det blitt på dagens arena tidligere for hoppa, og vi tror den tredje kan komme på lørdag.

Vår rangering V75-6: A: 10 B: 11-1-7-3-4-6-15 C: 5-13-14-12-9-8-2

Innleveringsfrister Sørlandet lørdag!
V5 kl. 14.20
V75 kl. 15.00
V4 kl. 16.05
DD kl. 16.45

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-1, 2140 meter voltestart
Et eliteløp for kaldblodshestene innleder denne rebusen, og vi synes det ligner en skreddersydd oppgave for 6 Joker Elden. Vi tror kuskene bak hhv 5 Stjernelyn og 7 Torpa Glad er interessert i å ha en rygg å gå i (helt sikre på sistnevnte er vi dog ikke), og da kan veien til tet ligge åpen for Lome Elden-sønnen.

Fra spiss tror vi han i så fall gjør som sist han gjestet dagens arena, og da vant han NM sprettlett på 25.6 over 2609 meter. Ble sjenert til galopp i den siste svingen under Unionstravet på Färjestad i den siste starten, og han gikk da trolig glipp av sølv og en lav 23-tid full vei. Løp i kroppen etter en mindre pause bør ha gjort godt, og Haakenstad-traveren står ugardert på vårt minste spilleforslag.

På våre tre største spilleforslag krysser vi også av for duoen 1 Voje Faks og 7 Torpa Glad, men da tror vi også at vinneren av dette løpet er nevnt. Førstnevnte kommer tilbake etter skadeavbrekk og lang pause, og selv om 9-åringen rapporteres å være litt tung i kroppen, tør vi ikke å avskrive ham av den grunn. Vunnet etter lange pauser tidliere, og i flere løp forrige vinter var han voldsomt god.

Sistnevnte er i strålende form, og i den siste starten ble det helt feil i ryggen på en stoppende Neslands Loke til slutt. Helpigg i mål, og det er ikke helt utenkelig at kusk Kristian Malmin prøver oppkomlingen i tet denne gangen. Da ser vi således ikke helt bort i fra at Johnsen-traveren leder rundt om, og da snakker vi om en 15-prosenter i spillet!

Vår rangering V75-1/V5-3: A: 6 B: 7-1 C: 3-8-12-11-9-10-4-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

V75-2/V5-4, 2140 meter voltestart
Et herlig varmblodsløp venter oss i den andre avdelingen, og vi synes det kryr av vinnerkandidater i dette løpet. Vi garderer således bredt, men fremst setter vi kraftig underspilte 6 Conchnito med sine 8 %! 6-åringen er blitt litt herdet i tøffe omgivelser nå på slutten, og i den siste starten avsluttet han flott mellom hester til femte på 16.7 i et langløp på Bjerke.

Vi kan aldri tenke oss at Tjomsland har kjørt skoløs i de tre siste løpene på stayerdistanse, men på lørdag blir det trolig optimal balanse med skoløs rundt om. Slo til med et pangløp på 14.4 full vei ved seieren i mars på dagens arena tidligere i år, og vi tror ny kusk Lars A. Kolle kan prikke teten! Da kan sjokket være et faktum, og Tjomsland-traveren blir vår spenstige utgang på våre store system.

Annonse: Grø/Lerum byr på en stjernesmell i lukene i V75-2 og tror på en smellfrekk bankermulighet

Best på kapasitet er nok duoen 2 Taran og 4 Thai Broadway, men begge har kinkige startspor å knives med (begge duger dog godt i feilfrie utgaver). Førstnevnte synes vi også skuffet en smule ved å ikke holde unna fra tet ved andreplassen på 15.0 full vei i den siste starten, men Wiig-traveren kan bedre enn det. Sistnevnte hoppet seg vekk fra start i Kriteriet i den siste starten, men 3-åringen har stort sett gått strålende løp i hele år.

Vi gir oss ikke på 9 Shanti`s Lorentz K., og med litt tempo på løpet stiger sjansene for den alltid godt avsluttende 6-åringen. Det ble et strevsomt opplegg fra køen med dårlig tempo i front på førsterunden i den siste starten, og da kunne ikke Buer-traveren bli bedre enn fjerde på 15.1 full vei. Gikk strålende løp hele veien forut for den starten, og vi synes han er litt for lite spilt med sine 12 % denne gangen.

Det er vel ikke feil å si at 10 Strong Forte er fryktelig variabel, men på sitt beste er 7-åringen mer enn god nok for seier. Vi synes det er opp en klasse for både 1 Real Cosmic og 7 Chip Line (formen og sporene er dog fine på dem begge), og da får den duoen først en plass på vårt store system som C-hester, sammen med hestene 8 Gann Stone (uviss form etter litt pause, men kan mye på sitt beste) og 11 Lumiere De Nuit (toppform der i gården, men han står vanskelig til).

Vår rangering V75-2/V5-4: A: 6 B: 2-4-9-10 C: 1-7-11-8-5-3-12

Øk moroa og spenningen til dagens løp ved også å kjøpe en lyntotokupong i spillboksen under til et av dagens spill.

V75-3/V5-5, 2140 meter voltestart
Et flott kaldblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi finner fem vinnerkandidater. Vi synes 8 Gylden Balder fortjener å være favoritt, og denne gangen slipper han for en gang skyld å møte verden beste kaldblodshest. 4-åringen var helt enorm til sølv på meget sterke 24.8 over 2600 meter i Derby bak fenomenet Tekno Odin i den siste starten, og vi kan aldri tenke oss annet enn at Sem-traveren duger i grunnlaget sitt også (avsluttet i 21-fart i den nest siste starten). Gikk råsterke 23.8 full vei til sølv i den fjerde siste starten, og vi tror på en topp vinnersjanse på lørdag.

Et eventyr har 7 Ulsrud Tea vært i regi Ove K. Karlsen, og på lørdag jakter den flotte 5-årshoppa årets fjerde triumf. Strålende innsats til tredje i et langløp på Derby-dagen, og i den påfølgende starten fulgte Åsajerven-datteren opp med en overlegen V75-triumf på fine 25.5 full vei. Topp vinnersjanse på ny, men hun støter på noen skarpskodde konkurrenter denne gangen (uansett alt for lite spilt med sine 20 %). Veldig god er også 2 Lome Brage (vant et langløp på 27.4 i den siste starten), og Krogh-traveren står unektelig veldig spennende til denne gangen. Det kan ligge an til tet fra start til mål denne gangen, og 5-åringen må krysses på alle bonger.

Stålform er det også på 12 Art Kjarvald (knepent tap på 26.2 full vei i den siste starten), men 5-åringen er ingen kløpper fra start. Da kan det fort bli en drøy tur rundt for Johansen-traveren denne gangen, og på dagens raske arena kan det da bli tøft å gå helt til topps. Vi krysser således først på vårt store system, og der får vi også plass til 5 Dragon. Sistnevnte viser en stadig stigende formkurve (sølv på fine 25.4 full vei i den siste starten), men Romtveit-traveren virker ikke til å være helt enkel å vinne med i den klassen han befinner seg i nå.

Vår rangering V75-3/V5-5: A: 8 B: 7-12-2-5 C: 4-3-6-12-14-15-13-1 D: 11-9

V75-4/V5-5, 1640 meter autostart
Et flott sprintløp for varmblodshester har vi å se frem til i den fjerde avdelingen, og vi synes tre hester hever seg klart over mengden. Det har klaffet veldig bra for 4 Cherry Va Bene nå på slutten, og i den siste starten ble det en sterk seier på fine 12.9 over aktuell distanse. Avsluttet strålende ved den anledningen i et løp det var høyt oppdrevet tempo på i front, og på ny må 4-åringen tilmåles solide vinnnersjanser.Vi føler dog at Rite On Line-sønnen fortsatt ikke er helt stø på beina, og det finnes også et par meget sterke motbud.

Vi tenker da i første rekke på 10 Urban Barsk, og vi krysser av for ham på samtlige spilleforslag. Hesten strakk ikke helt til i et kvalifiseringsløp til Derby i den nest siste starten, men utenom den starten har 4-åringen ikke gjort mye feil i regi svært dyktige Kåre Refsland. Fire triumfer har det blitt på de fem siste startene, og i den siste starten var Love You-sønnen helt overlegen ved triumfen på 13.7 over aktuell distanse. Tung å stå i mot til slutt, og han vil profitere på tøft tempo (det blir det garantert i dette løpet).

På vårt store system får vi også plass til 9 Mc Dreamy, og den hesten gikk en rekke sterke løp i sommer. Vi synes Krogh-traveren er litt spennende etter litt pause i fra et perfekt spor på lørdag, og ny kusk Kai Johansen er en rev på slike førstegangsoppsitt. Gikk to solide langløp i de to siste startene, og 5-åringen utstyres trolig med modified sulky for første gang på lørdag (spennende nok det!). Hesten har tidligere gått solide 14.6 full vei ved en seier, og vi tror han kan flytte på beina på en kjapp sprint også (han står også i en nydelig i fra start).

Vår rangering V75-4: A: 4 B: 10-9 C: 5-2-3-1-7-11-6-8-12

Annonse: Grø/Lerum setter to 20-oddsere først i A-gruppen i et vidåpent treårsløp i V75-5

V75-5, 2140 meter voltestart
Et flott 3-årsløp for kaldblodshester støter vi på i den femte avdelingen, og løpet inneholder mange lovende ungdommer. Vi synes vinnerkandidatene er mange, men på dokumentert kapasitet synes vi fem hester hever seg litt over mengden. Vi kan ikke skjønne annet enn at 10 Skaane Jo er kraftig underspilt med sine 12 %, og vi tror 3-åringen sitter i teten ut av den første svingen, fra sitt sprinspor i fra 20 meter tillegg med champion Eirik Høitomt ved spakene.

Fulgte lenge godt med i Sørlandets 3-årscup i den siste starten, men fikk det litt tungt siste 150 når de andre avsluttet i 27-fart på en litt sugen bane, men innsatsene til sjette på fine 30.1 var klart godkjent. Klart enklere i mot på lørdag, og fra spiss tror vi på en topp vinnersjanse. Vi tror Håkon Jo-sønnen har utviklet seg en del siden den gangen (virket til å være en type med et enormt potensiale), og femtvalget i spillet blir vår friske utgang på vårt store system.

8 Art Haaken var ute i finalen i Kriteriet i den siste starten, men 3-åringen ble for lett i det selskapet (syvende i mål på 29.8 full vei). Således klart enklere i mot ved denne anledningen, men Moe Odin-sønnen virker ikke til å være av den tøffeste sorten. Tett i halsen i den siste starten var 12 Super Gullet, men forut for den starten fikk 3-åringen sølv i Sørlandets 3-årscup på fine 29.5 full vei. Klokket til 26.7 en tusenmeter midt i løpet forut for den starten, og Tjomsland-traveren skal krysses tidlig.

Under utvikling er både 6 Hirvonen og 7 Friggtor, og begge er krysset av på samtlige av våre spilleforslag. Begge går litt i rykk og napp foreløpig, men fartsressursene på dem begge er fine. Førstnevnte vant på fine 30.1 full vei i den nest siste starten, mens sistnvnte ble tredje i det samme løpet på 30.5 full vei (slike tider rekker langt på lørdag). Favorittskapet til 5 Kapten Scott forstår vi lite av, og Romtveit-traveren får først en plass på vårt store system. Sikkert forbedret med løp i kroppen etter litt pause, men vi synes dette er snakk om en litt tung type.

Vår rangering V75-5: A: 10 B: 8-12-6-7 C: 11-5-2-9-4-3-1

V75-7, 1640 meter autostart
Eliten for varmblodshestene avslutter denne rebusen, og når hester som Gigant Nico og Yankee Showboat får plass i et løp som dette, ja så forteller det det meste om hvordan ståa er i toppen i norsk travsport. Vel, nok om det, og stor favoritt til å vinne blir 4 Mysterious, og på lørdag jakter den flotte 7-åringen årets sjette triumf.

Lekt med den hjemmelige eliten tre ganger på rad forut for den siste starten, og normalt skal det dreie seg om en topp vinnersjanse på ny. Dog ikke helt som best ved fjerdeplassen på 11.8 under Unionstravet på Färjestad i den siste starten (slet med farten hele veien), og storfavoritten har vært i form lenge nå. Muligens er formen litt på retur, og da tyr vi til noen garderinger på samtlige spilleforslag.

Vi synes 1 John Paul`s Legacy er superspennende på lørdag, og 7-åringen er nede som et sjettevalg, kun markert på snaue 7 % av de innleverte kupongene! Credit Winner-sønnne så lekker ut ved sprinttriumfen på 13.6 i den siste starten, men det var riktignok i billig lag. Dog god til tredje på 14.2 full vei bak Mysterious & Co i den tredje siste starten, og ved denne anledningen blir hesten med respekt å melde kraftig kuskeforsterket med Åsbjørn Tengsareid (superspennende det)!

Uforandret fin form holder 2 Acolyte Hanover (hhv tredje og sølv på hhv 12.9 og 13.0 full vei i de to siste løpene), og sporet er fint for Hamre-traveren denne gangen. Det kan ligge an til litt tøff kjøring innledningsvis i dette løpet, og dersom 5 Priority Photo får ligge på rulle i fine rygger i det lengste, kan Tjomsland-traveren speede inn til seier denne gangen. Solid innsats til sølv på 12.8 over aktuell distanse i den siste starten, og i den tredje siste starten var han ikke langt bak storfavoritten i mål (sølv på på fine 12.1 den gangen).

Vår rangering V75-7: A: 4 B: 1-5-2 C: 7-9-10-3-8-11-12-6

V5-1, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester innleder denne V5-rebusen, og vi synes løpet ser veldig åpent ut. Favoritt blir 7 Ultimate Lindy, men vi synes kanskje Hamre-traveren er mer snakk om en outsider denne gangen. Tvilsomme innsatser før litt pause, og sporet er alt annet en gull på en kjapp sprint på dagens arena. Dog ingen tvil om at 4-åringen er best på kapasitet, og med en tilsvarende innsats som ved seieren på fine 12.9 over aktuell distanse i den tredje siste starten, er han seiersaktuell.

En spennende start gjør nykommeren 6 Nonstop As i regi hjemmetrener Øystein Tjomsland, og den fartsfyllte 5-åringen har som best gått sterke 11.8 over aktuell distanse, som toer i et løp i fjor sommer. Flott form er det på 5 Fabian As (tredje på fine 13.4 over aktuell distanse i den siste starten), og 6-åringen er veldig kvikk i vei (men det står noen på innsiden som også kan flytte på beina).

4 Southern Gentleman vant på 13.7 på en sprint i den nest siste starten, og på en god dag er den litt variable 4-åringen seiersaktuell også på lørdag. Kapable 3 Eck Sensational er vel heller ikke helt borte i en feilfri utgave, og 9 Conclude bør vel heller ikke regnes helt bort (hoppet seg vekk i debuten for Sigbjørn Kolnes). Da har vi nevnt de hestene vi har krysset av for på våre to minste spilleforslag, mens vi på det største forslaget helgarderer.

Vår rangering V5-1: A: 7 B: 6-5-4-3-9 C: 11-12-10-2-8-1

V5-2, 1609 meter autostart
Et sprintløp for kaldblodhester støter vi på i den andre avdelingen i V5-spillet, og her får vi se en av høstens slagere i aksjon. Vi snakker da om seiersmaskinen 6 Torpa Jan, og på lørdag jakter han årets sjette triumf. Vant på sterke 25.0 over aktuell distanse med voltestart i den siste starten, og ved denne anledningen sitter Johnsen-traveren i teten ut av den første svingen.

Da skal i så fall løpet være kjørt, og vi ser ingen grunn til å spekulere i mot H.G. Balder-sønnen før han viser svakhetstegn (og det har han ikke gjort så langt). Var riktignok sliten i mål i den siste starten, men det var det ikke noe å si på. Går trolig en lav 24-tid på lørdag, og det skal ikke dagens konkurrenter kunne matche.

Vår rangering V5-2: A: 6 B: 3-11-1-4 C: 7-5-2-9-12-8 D: 10

Stort abc-system i V75-spillet!
Innleveringspris, kr. 3024.- (over fire bonger)
Stamme 12960 rekker (3*9*5*3*8*1*4)
1-6-7
A: 6 B: 2-4-9-10 C: 1-7-8-11
A: 8 B: 2-7 C: 5-12
4-9-10
A: 10 B: 6-7-8-12 C: 2-5-11
10 Becky
1-2-4-5

Hvis vinnerne er å finne på stammen må vi ha inn Enten minst En A-hest eller at vinnerne er å finne på B-hestene for å få V75!

Utfylling:

Bong 1, kr. 720.- (a*abc*abc)

Bong 2, kr. 1152.- (bc*a*abc)

Bong 3, kr. 576.- (bc*bc*a)

Bong 4, kr. 576.- (b*b*b)

Lykke til!