Gå til sidens hovedinnhold

Vi spiller svensk hockey

Og satser på de sterke hjemmelagene i Elitserien. Her er dagens oddstips.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Langoddsen byr på en fin miks av ishockey og fotball. Store lag som Manchester United og Leeds skal i aksjon, men vi lar oss likevel friste av objekter fra svensk ishockey.

Med treff på våre spilleforslag også mandag, har Sportspill-redaksjonen truffet hver dag i det nye året. Vi satser på at suksessen fortsetter tirsdag.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Linköpings HC - Brynäs IF
Linköping fortsetter å vinne på hjemmeis og har nå fem strake hjemmeseire. På søndag ble det tap borte mot MODO. Linköping har slått samme MODO, AIK og Timrå med klare sifre i de tre siste hjemme, i dag møter de et Brynäs i grei form og dette blir antagelig hakket tøffere. Innbyrdes oppgjør viser at Linköping ikke har noe spesielt bra tak på dagens motstander. Målvakten Fredrik Norrena er en nøkkelspiller for hjemmelaget, og vi setter aldri penger på Linköping uten at han er med. Det er han. Eneste fravær ser ut til å være Dahlbeck som spiller junior-VM og Håkanson som er ute med skade.

Fem siste innbyrdes oppgjør:

Brynäs - Linköping 6 - 3
Linköping - Brynäs 2 - 4
Brynäs - Linköping 3 - 1
Linköping - Brynäs 2 - 0
Brynäs - Linköping 3 - 2 OT

Brynäs gjorde i følge rapportene en god match hjemme mot Luleå på søndag. De vant 2-0 etter solid forsvarsspill, meget god innsats av målvakt Svedberg og kjemping av alle i tre strake perioder. Null feil, rett og slett. Før denne matchen hadde man tre strake tap, mot MODO, Frölunda og Södertälje, og alle tapene kom med ett mål. Brynäs er Elitseriens nest svakeste bortelag, de har vunnet 4 og tapt 11 (inkludert eventuell spilleforlengelse). Natt til tirsdag leser vi at Nordquist og Kahnberg etter all sannsynlighet ikke blir med Linköping, de er rammet av et smittsomt magevirus.

Linköping skal nå spille tre matcher på rad hjemme i Cloetta Center. De tapte borte på søndag, og gleder seg nok til å spille på egen is der de har kontroll og har vært meget gode i lengre tid. Vi tror dette blir jevnt, og vi var en stund inne på tanken å spille hjemmeseier med nøyaktig ett mål til 5,85 i odds. Etter at vi fikk vite om magesjuke hos to i Brynäs-troppen, spiller vi heller hjemmeseier til 1,55. Dette objektet må kombineres.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!

Skellefteå AIK - Timrå IK
Skellefteå kjemper i toppen og er en sterk kandidat til å vinne serien denne sesongen. De ligger på 3. plass, kun poenget bak Färjestad og a poeng med HV71. Søndag tapte de bortematchen mot Färjestad på straffer. Det var utvisninger begge veier nesten konstant og det hele ble litt stakkato. I dag møter de Timrå, et lag de har slått på hjemmeis fire ganger på rad. Ser vi på Skellefteås hjemmestatistikk er tallene 11-3-3 etter tre perioder. Det ser ikke ut til å være skader eller sykdom i troppen, men nå som sist er Lindberg, Larsson og Tim Erixon borte på grunn av junior-VM.

Timrå er ille ute, de har slitt med skader hele desember og tapt det meste. Her er lagets fem siste:

AIK - Timrå 3-1
Timrå - Frölunda 5-2
Timrå - Färjestad 0-4
Linköping - Timrå 3-1
AIK - Timrå 7-2

Timrå ligger nå tredje sist i Elitserien. På søndag fikk de sitt fjerde strake tap mot nyopprykker AIK, et lag man strengt tatt bør slå for å overleve. "Vi starter matchen bra, men fra midtveis i 2. periode henger vi ikke med, vi skaper ingenting og vi er sjanseløse" sa trener Clas Eriksson etter 1-3 tapet. Han frykter Skellefteå og sier de er et lag som straffer personlige feil ekstremt effektivt.

Bortelaget stiller like skadepreget som mot AIK sist. Åkerlund, Axelsson, Hynning, Halonen, Hallin og Sebastian Erixon ser ut til å være ute. Erixon var sengeliggende med sykdom søndag, og bare en rask rekonvalisens kan gjøre at han eventuelt rekker dagens match, men han er faktisk med til Skellefteå. Resten er definitivt ute, og vi leser også at Thorell, som er innlånt fra Sundsvall, ikke er med i dag fordi han skal spille match for Sundsvall. Et underlig valg, som reiser noen spørsmål om bortelagets tro på egne vinnersjanser, men vi kjenner ikke bakgrunnen for avgjørelsen.

Timrå har tapt bortematchene med klare marginer over tid, og skader har skylden. Vi ser ikke at situasjonen kan bedre seg før laget er fulltallig. I Kraft Arena har Timrå tradisjon for å tape selv med fullt lag, og vi tror det går mot tap igjen. Vi tror hjemmeseieren kommer med minst to mål, oddsen for det er 1,87 og den passerer hos oss i dag. Vi får en dobbel til 2,90 og setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 18.55.

10. Linköpings HC - Brynäs IF 1,55 4,20 3,40
13. Skellefteå AIK - Timrå IK (0-1) 1,87 5,90 2,12

Total odds 2,90

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED