Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Kin Cheung (Ap)

Vi tror på Drogba

Drogba og Elfenbenskysten møter Mali, et lag de normalt slår. Her er dagens oddstips.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Det skjer lite i de store fotballigaene og det er pause for mye av ishockeyen, men i stedet finner vi flere privatlandskamper i fotball, vintersport og fotball fra lavere divisjoner på langoddsen.

Det er ikke alltid like trygt å spille på cup og privatlandskamper, men i dag finner vi grunnlag for å foreslå en dobbel basert på dette.

Huddersfield - Carlisle
Semifinale Johnstone's Paint Trophy (cup), kamp 2 av 2. Huddersfield tapte den første kampen i Carlisle 0-4. Sammenlagtvinneren møter Brentford på Wembley søndag 3. april.

Huddersfield spiller til daglig i League One, der de er med i kampen om opprykk. De er sterke på hjemmebane (9-3-3 totalt) og ligger på 3. plass, bak Bournemouth og Brighton. De hadde en rekke på fire strake seire i serien da de som lyn fra klar himmel røk 0-4 i denne turneringen 18. januar. Det er ytterst sjelden Huddersfield taper med så klare sifre, spesielt når de er i god form ellers. Stilte de veldig redusert i det omvendte oppgjøret? Nei, egentlig ikke, 7 av de samme spillerne som tapte 0-4 i Carlisle var med å vinne 4-1 i Exeter på lørdag. Mange lag nedprioriterer denne turneringen, men når man er kommet så langt som dette, ett skritt unna Wembley og en potensiell økonomisk gevinst, tar man dette på alvor. Huddersfield er i god form for tiden, og med unntak av tapet i denne turneringen og 1-2 mot Arsenal i FA-Cupen, har de 6-2-0 i år.

Huddersfield skal hente opp 0-4 på hjemmebane, og mener selv at dette skal man klare. Fem ganger denne sesongen har Huddersfield scoret 4 eller flere mål i samme kamp. For en uke siden slo de dagens mostander 2-0 på dagens bane, i serien. De stiller likt i dag, det er ingen nye skader i laget, skrives det på klubbens nettside. Fra før er målvakt Smithies, forsvarsspillere Kadar og Ridehalgh, midtbanespillere Tom Clarke og Johnson, og angriperne Rhodes og Afobe ute. Et par av disse har vært ute en god stund nå.

Carlisle er nede på 13. plass i League One. De har 3-3-5 på bortebane. Carlisle-manager Greg Abbott har fire mål å gå på i dag, men formen ser ikke til å være like god nå som da man vant det omvendte oppgjøret. På lørdag tape man 1-3 på hjemmebane for bunnlaget Walsall. Her var man uten Dudgeon, kapteinen Thirlwell og Cooper. Fra før er backen McDaid ute, og disse står trolig over igjen.

Huddersfield vant som sagt 2-0 over dagens motstander i serien så sent som for én uke siden. I dag må de vinne mer. Det kan ligge an til en kamp med mye offensivt spill fra hjemmelagets side, mens bortelaget kanskje kan tenkes å legge seg bakpå og forsvare inn en sammenlagtseier. Det er utvilsomt noen argumenter for hjemmeseier her: Huddersfield er et sterkt hjemmelag som normalt slår Carlisle, det står 4-1-1 på innbyrdes på dagens bane på 2000-tallet. Huddersfield er i god form, mens bortelaget har tapt to på rad. Huddersfield har ikke lov til å gi blaffen i denne kampen når de spiller foran egen fans og er ett skritt unna Wembley, og ikke minst: Carlisle kan tillate seg å tape med opptil tre mål og likevel gå til finalen. Vi prøver H til 1,55. Objektet må kombineres.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Elfenbenskysten - Mali
Treningskamp, spilles på nøytral bane i Frankrike. Elfenbenskysten er nummer 26 på FIFA-rankingen, Mali er til sammenligning nummer 84, bare for å gi en idé om styrkeforholdet. Elfenbenskysten regnes som et av Afrikas sterkeste landslag og de deltok i fotball-VM i fjor sommer.

Côte d'Ivoire-trener Francois Zahoui har kalt inn blant annet lagets kaptein Didier Drogba til denne kampen. Det er flere sterke navn i laget, og flere spillere, som Gervinho og Tiote har vist god form den siste tiden:

Målvakter: Boubacar Barry (Lokeren), Gerard Gnanhouan (Vannes).
Forsvar: Kolo Toure (Manchester City), Souleman Bamba (Leicester), Didier Zokora (Sevilla), Arthur Boka (VfB Stuttgart), Siaka Tiene (Paris SG), Benjamin Angouan Brou (Valenciennes), Guy Demel (Hamburg), Steve Gohouri (Wigan), Emmanuel Eboue (Arsenal).
Midtbane: Yaya Toure (Manchester City), Cheik Tiote (Newcastle), Romaric Ndri Koffi (Sevilla), Emerse Fae (Nice), Didier Ya Konan (Hanover), Kafoumba Coulibaly (Nice).
Angrep: Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea), Gervinho (Lille), Seydou Doumbia (CSKA Moskva), Wilfried Bony (Vitesse Arnhem).

Elfenbenskystens fem siste kamper:

18-Nov-2010 Polen - Elfenbenskysten 3-1 (Vennskapskamp)
11-Aug-2010 Elfenbenskysten - Italia 1-0 (Vennskapskamp)
25-Jun-2010 Nord-Korea - Elfenbenskysten 0-3 (VM)
21-Jun-2010 Brasil - Elfenbenskysten 3-1 (VM)
15-Jun-2010 Elfenbenskysten - Portugal 0-0 (VM)

Mali er et mer ubeskrevet blad for oss. De har aldri nådd VM og i Afrikamesterskapet har de en 4. plass fra 2004 som beste plassering. Rundt halve laget spiller i fransk Ligue 1 og Ligue 2 til daglig, vi drar kjensel på navn som Abdou Traoré (Nice), Mahamane El Hadji Traoré (Nice), Seydou Keita (Barcelona) og Mahamadou Diarra (Monaco, tidligere Real Madrid). Vi har ikke sett noen tropp fra Mali til denne kampen.

Malis fem siste kamper:

18-Jan-2010 Mali - Malawi 2-0 (Afrikamesterskapet)
14-Jan-2010 Mali - Algeria 0-1 (Afrikamesterskapet)
11-Jan-2010 Angola - Mali 4-4 (Afrikamesterskapet)
02-Jan-2010 Nord-Korea - Mali 0-0 (Vennskapskamp)
15-Nov-2009 Ghana - Mali 2-2 (VM-kvalik)

Innbyrdes oppgjør, Afrikamesterskapet 2008:

29-Jan-2008 Elfenbenskysten - Mali 3-0

Siden fotballens morgen har Elfenbenskysten 13 seire på 20 forsøk mot Mali. Elfenbenskysten er et klart bedre lag, og spørsmålet blir om de har planer om, og ork til, å bevise det i denne treningskampen. Vi synes troppen til Elfenbenskysten ser sterk ut, og Norsk Tippings 1,80 på at de vinner ser ut som et ganske godt tilbud i skrivende stund. Det er ikke så lenge siden Elfenbenskysten slo Italia i en treningskamp, og med spisser som bøtter inn mål for europeiske toppklubber til daglig, tror vi det går mot hjemmeseier i objekt nummer ni. Vi får en dobbel til 2,79 og setter 100 kroner på den. Spilefristen er klokken 18.55.

9. Elfenbenskysten - Mali 1,80 3,15 3,30
25. Huddersfield - Carlisle 1,55 2,95 3,80

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook