Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Vil du ha 12 rette på tippekupongen?

Sjekk onsdagens tippetips og lever kupongen her!

Vi henger godt med på både den lille og store bongen (se nederst i artikkelen) etter at de tre første kampene ble spilt onsdag. De ni siste oppgjørene blir spilt torsdag kveld.

Vi skal gjennom en ny runde med Champions- og Europa League kvalifisering på midtukekupongen. Det er returkamper alt sammen, så vi får se nøye an hvilke lag som kan spille på resultat og om noen av de som leder stort fra første kamp sparer sine beste spillere. Vi skal også tippe Adeccoligaoppgjøret Moss - Ranheim og Helsingborg - Djurgården fra Allsvenskan.

Bonuspotten er nå oppe i ca. 2,5 millioner kroner for fulltidsrekka på denne midtukekupongen. Klarer noen å bli alenevinner og stikke av med hele potten, eller vil potten vokse til over 5 millioner og bli fordelt på alle med 12 rette om noen uker? Vi venter i spenning.

Kamp 1, 2 og 3, Champions League-kvailfiseringen, spilles onsdag. Viasat4 viser Rosenborg - AIK klokken 20.45. Kamp 4 - 12 spilles torsdag, og man kan bivåne Stuttgart - Molde på TV2 Zebra klokken 20.30. Innleveringsfristen på denne midtukekupongen er onsdag klokken 20.40.

Rosenborg - AIK
Kvalifisering til Champions League, 3. runde. Returkamp etter 1-0 til Rosenborg i Stockholm. Vi hørte til blant dem som trodde AIK på hjemmebane kunne bli en vel vanskelig oppgave for Rosenborg. Vi tok feil, AIK er så dårlige i år som mange hevdet. Nå må de score mål i Trondheim, og det synes nærmest umulig for et AIK som har slitt denne sesongen, og da spesielt på bortebane.

Rosenborg cruiser videre i Tippeligaen og cupen, og man kan begynne å lure på om dette laget i det hele tatt kommer til å tape en seriekamp denne sesongen. De fikk tre baklengsmål før pause av Haugesund på Lerkendal søndag, og det så en stund ut som Haugesund skulle ta et sjeldent bortepoeng, men litj-Ivers ordnet ganske typisk 4-3 til trønderne.

- Vi forsøker å være offensive i hodet. Jeg håper vi klarer å ta ledelsen og så kjører på. Vi må gjøre vårt beste, sier Rosenborgs svenske kaptein, Mikael Dorsin, til NTB.

Rosenborg skriver på egne nettsider: Rade Prica er tilbake fra start mot AIK onsdag kveld. Trener Nils Arne Eggen sender samme lag på banen som vant 1-0 i Stockholm for en uke siden. Det betyr at tremålsscorer fra søndag, Steffen Iversen, igjen er tilbake i rollen som offensiv midtbanespiller. Prica og Morten Moldskred danner spissduoen på topp, mens Markus Henriksen er tilbake i sin favorittrolle som indreløper.

Laget mot AIK: Daniel Örlund, Mikael Lustig - Kris Stadsgaard - Vadim Demidov - Micke Dorsin, Markus Henriksen - Anthony Annan - Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Morten Moldskred - Rade Prica. Benken: Bråthen, Strand, Olsen, Bakenga, Winsnes, Lago og Traoré.

Hva så med AIK? De skapte fint lite i sin 0-0 bortekamp mot Mjällby på lørdag, og de ligger under streken i Allsvenskan, med noe så svakt som 1-2-6 og målforskjell 4-14 på bortebane. Svenske medier er enige om at det er overraskende stor kvalitetsforskjell på de norske og de svenske serievinnerne fra i fjor.

Vi kan trolig forvente et AIK ganske likt laget som spilte 0-0 mot Mjällby. Vi ser at Öskan fikk spilletid igjen, han har vært ute med skade: 2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström (K), 11 Antônio Flávio (73), 14 Kenny Pavey, 20 Mohamed Bangura (80), 26 Pontus Engblom (57), 27 Ivan Turina. Avbytare: 28 Viktor Lundberg (57), 29 Gabriel Özkan (73), 24 Daniel Gustavsson (80), 15 Kevin Walker, 30 Dulee Johnson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv).

Det er ventet mange AIK-fans på Lerkendal. Det spørs om det er nok, det ble tap på hjemmebane tross massiv støtte fra den beryktede AIK-fansen. Borte mot ursvake Jeunesse Esch i forrige runde klarte AIK bare 0-0. Rosenborg kommer til å gå for seieren, de stiller et toppet lag og virker svært fokusert foran det Nils Arne Eggen beskriver som årets klart viktigste kamp. Da blir det gjerne seier på Lerkendal. H i kamp 1.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

PAOK Thessaloniki - Ajax
Kvalifisering til Champions League, 3. runde. PAOK sto for ett av få overraskende resultatet forrige uke, da de klarte 1-1 borte mot Ajax. Nå har de gode muligheter til å avansere på bekostning av det nederlandske storlaget.

Ajax startet meget bra i den første kampen, da en av Uruguays VM-helter, Luis Suarez, scorer nydelig på brassespark. Ajax fortsetter å presse og har mange sjanser til å få både 2-0 og 3-0. 18 minutter før full tid scorer grekerne i stedet 1-1 på en sjelden visitt på Ajax banehaldel, etter en lei forsvarstabbe. Resultatet var ikke spesielt rettferdig, men nå skal Ajax få slite mot et av Hellas beste hjemmelag i fjor.

PAOKs katpein og målvakt Konstantinos Chalkias ble skadet i den første kampen. Contreras og Muslimovic er tilbake på laget. Ajaxs Sulejmani ble også byttet ut med en liten skade, men han er trolig bra igjen nå. Enoh er ute med skade.

Vi holder Ajax som svake favoritter, men dette kan ende med hva som helst i den greske varmen. Vi helgarderer denne. HUB i kamp 2.

Celtic - Sporting Braga
Kvalifisering til Champions League, 3. runde. Portugisiske Braga vant hele 3-0 over Celtic i den første kampen, og kunne fort vunnet mer. Celtic har en stor oppgave foran seg, men ingenting er umulig på hjemmebane foran titusenvis av fans. Det knyttes igjen store håp til den nye spissen Gary Hooper, som er hentet inn fra Scunthorpe nylig.

Braga debuterer i Champions League-sammenheng denne sesongen, og det ser ut til å kunne gå veien. Scorer de ett mål på Celtic Park, må Celtic score fem. Sesongen i Portugal starter ikke før om snaue to uker, men Braga virket å være i god form da de vant 3-0 sist. Ingen skader i laget.

Aiden McGeady var på plass for Celtic for første gang siden mai, da de spilte 2-2 mot Lyon i en treningskamp (Emirates Cup) på lørdag. Nevnte Gary Hooper og Georgios Samaras scoret Celtics to mål helt på slutten av kampen. Celtic starter sesongen i Skottland med bortekamp mot Inverness 14. august. Før det må de slå Braga på hjemmebane, og det skal være en overkommelig oppgave når nesten alle de beste er på plass. Om det blir med de nødvendige 3-0 er en helt annen sak, men vi markerer H i kamp 3.

Motherwell - Aalesund
Europa League kvalifisering, runde 3, returkamp etter 1-1 i Aalesund. Det var ingen direkte imponerende kamp Aalesund gjorde da de reddet inn et 1-1 resultat forrige uke. Motherwell la seg bakpå og Aalesund fikk spille ball som de ville rundt midtbanen, men mål klarte de ikke å lage før de fikk straffespark helt mot slutten. Da hadde allerede skottene kontret inn det ene målet de ønsket seg.

Motherwell var blant de bedre skotske lagene bak Celtic og Rangers i fjor, og hadde 8-5-5 på hjemmebane totalt. De holdt Rangers til uavgjort to ganger, men tapte også enkelte hjemmekamper for bunnlagene.

Aalesund var ikke spesielt gode i Drammen i helgen, da det ble tap for et skaderammet Godset. Aalesund stilte med disse: Lindegaard, Jääger, Jalasto, Arnefjord, Parr, Mathisen, Larsen, Arneng, Carlsen, Phillips, Aarøy. Innbyttere: Grytebust, Tollås Nation, Fredriksen, Fuhre, Herrera, Sylling Olsen.

Motherwells Craig Brown uttaler seg om torsdagens kamp: We’ll try to win the game. It is only fair to our fans.” Brown insisted. “They want to see us play and to see us attack. That is the way we will look to play; but we have to bear in mind that the formula to success in two-legged European football, with away goals counting double, is to score away from home and not concede in your home game. We want to entertain; we want to win; but we will not take unnecessary chances at the back.”

Det er litt interessant at Brown også sier “I expect the Norwegians to play the exact same way they have every time I have seen them. They will almost certainly play a 4-3-3, with Aarøy up front and two spritely wingers either side." I Aalesund snakker man om at Rekdal muligens stokker om på startelleveren denne gangen, kanskje med Aarøy på benken fra start, som et overraskelsesmoment. Men dette er bare spekulasjoner.

Motherwell har noe erfaring fra dette nivået av internasjonal fotball, selv om de aldri har gjort det helt store i Europa. Aalesund er førstegangsreisende. Det er litt synd at hjemmelaget er videre med 0-0 her, for vi mistenker at de vil spille på resultatet så lenge som mulig, antagelig helt til Aalesund må gå desperat i angrep, og da kan alt skje.

Vårt tips blir lite mål, 0-0 eller 1-0 er ikke utenkelig, og kanskje kan et spill på under 2,5 mål til 1,55 på langoddsen være noe. Markering på tippekupongen blir HU i kamp 4.

Stuttgart - Molde
Stuttgart vant 3-2 i en underholdende kamp i Molde. Siden den gang har Molde styrket laget med en ny målvakt, Espen Bugge Pettersen, han kom som kjent fra Sandefjord, der han har reddet poeng for Tippeligaens bunnlag flere ganger.

Molde klarte 1-1 mot Brann i Bergen i en brukbar kamp av moldenserne. Men fortsatt står Molde uten borteseier i Tippeligaen, og de er i ferd med å bli tatt igjen av Hønefoss på kvalikplassen.

Mot Brann var Knut Olav Rindarøy ikke med på grunn av sykdom, men det var visstnok bare en lett halsbetennelse eller noe slikt, så han burde være disponibel i dag. Christian Steen er skadet, mens Vegard Forren er usikker.

Stuttgarts VM-deltakende spillere Khalid Boulahrouz, Cacau og Serdar Tasci er ferdige med sin post-VM ferie og tilbake i trening med Stuttgart. Om de spiller mot Molde på torsdag er slett ikke sikkert.

Vi skulle så gjerne ønsket at Molde var like gode som i fjor, men det er dessverre et stykke igjen dit. B-laget til Stuttgart skal kunne klare en komfortabel seier hjemme på Mercedes-Benz Arena i dag. Stuttgart trenger som kjent ikke vinne kampen, men det tror vi ikke de klarer å unngå, for Molde har ikke vært det helt store bortelaget i år. H i kamp 5.

Liverpool - FK Rabotnicki
Liverpool vant greit 2-0 i Makedonia. Rabotnickis trener mente før kampen at det var 99 prosent sjanse for at Liverpool skulle vinne, og så skjedde.

Roy Hodgsons komponerer årets Liverpool-lag, og Joe Cole er på plass og fikk sin debut i treningskampen mot Borussia Mönchengladbach (det ble 1-0 til tyskerne). Fernando Torres og Steven Gerrard blir i klubben, tydeligvis.

Laget mot Rabotnicki i den første kampen så slik ut: Cavalieri, Kelly, Kyrgiakos, Skrtel, Agger, Jovanovic, Spearing, Lucas, Amoo, Aquilani, N'Gog. Benyttede innbyttere var Dalla Valle, Eccleston og Darby. David N'Gog scoret begge målene.

Hvis Rabotnickis egne mente det var 99 prosent sjanse for at Liverpool skulle vinne bortekampen, kan det ikke være særlig mye mindre denne gangen, og selv et Liverpool uten noen A-lagsspillere og uten noe annet krav enn å ikke tape mer enn 0-1 skal klare å vinne på Anfield. For makedonerne er det et høydepunkt i karrieren bare å spille på Anfield. For Liverpool er dette for treningskamp å regne. H i kamp 6.

Juventus - Shamrock Rovers
Et Juventus utenfor sesong, og med bare et par ukers felles treninger etter ferien, vant 2-0 på Tallaght Stadium i Dublin. Trener Luigi Del Neri uttaler på klubbens nettsider: "We must make a step at a time, one match at a time without alluding ourselves. At this moment we must improve above all the physical condition that, in less then a month of preparation cannot be perfect. Amauri? He scored two goals, hit the post and gave the team depth. I am happy for him and for the team. Chiellini and Bonucci also did well having faced physically strong and aggressive attacks. The group is motivated and is leaving behind what happened last year."

Juventus har tatt ut 20 mann til denne kampen: Motta, Chiellini, Sissoko, Marchisio, Del Piero, Amauri, Manninger, Trezeguet, Bonucci, Lanzafame, Grygera, Pepe, Pasquato, Ekdal, Diego, De Ceglie, Costantino, Storari, Legrottaglie, Ferrero.

Irske Shamrock Rovers viste styrke da de vant 2-1 sammenlagt over israelske Bnei Yehuda. De gjør det også bra hjemme i Irland, der det bare er målforskjellen som holder dem bak St. Patricks i toppen av tabellen. De har ikke tapt en seriekamp siden tidlig mai, og på søndag ble det 3-3 i bortekampen mot Sporting Fingal. En ny spiss er signert, Neale Fenn, men han blir neppe klar til i dag.

Kampen spilles ikke i Torino, men går på Stadio Alberto Braglia i Modena. Selv uten hjemmebanefordelen og selv om de ikke behøver, skal Juventus gode tropp klare å vinne denne kampen. H i kamp 7.

IFK Göteborg - AZ Alkmaar
IFK Göteborg tapte 0-2 i Alkmaar, og har et vanskelig utgangspunkt i dag. De er svake på bortebanei Allsvanskan og at de tapte borte mot AZ var ingen overraskelse, men på hjemmebane kan de få til noe, spesielt nå som AZ er storfornøyd med uavgjort. IFK har brukbare 4-3-2 på hjemmebane i Allsvenskan. Søndag ble det 3-1 seier over Kalmar, før det ble Halmstad slått 3-0.

AZ ble nummer fem i Nederland i fjor, og mens de var meget gode på hjemmebane, hadde de 8-3-6 på bortebane, noe som er vel og bra, men man vant altså ikke mer enn rundt halvparten av bortekampene. I dag trenger man ikke vinnne, man kan faktisk tape med ett mål og gå videre likevel. AZ nærmer seg sesong i Nederland, de åpenr borte mot Breda på søndag.

IFK har ikke tatt ut troppen når dette skrives, men det meldes at troppen er bortimot skadefri, og at Sebastian Eriksson, som var ute med skade sist, kan være tilbake i denne.

AZ har Stijn Schaars tilbake på plass, etter en velfortjent ferie etter VM-deltagelse for Nederland. Det samme gjelder målvakten Sergio Romero og de andre som deltok i VM. Likevel er det ikke sikkert alle disse spiller denne kampen heller, laget er ikke tatt ut i skrivende stund. Den notoriske målscoreren Mounir El Hamdaoui har forlatt AZ til fordel for Ajax.

Vi tror AZ drar til Sverige for å ro i land en uavgjort og et trygt avansement, men laget er godt nok til å score mål her også. Hvis det står 0-0 et stykke ut i 2. omgang må IFK begynne å presse høyt, noe som kan åpne for en kontring i mot. Denne kampen er åpen, og vi har størst tro på uavgjort, men garderer med en B da AZ har stor kapasitet. Selv om de leder 2-0 fra første kampen kan de ikke ta lett på denne oppgaven, og de må stille et godt lag for ikke å ryke 0-2 i Göteborg. Vi tror nederlenderne innser alvoret. UB i kamp 8.

Lausanne - Randers FC
Randers skuffet voldsomt da de tapte 2-3 i sin hjemmekamp. Nå ser det vanskelig ut med tanke på avansement, men ikke umulig. Lausanne-Sport spiller på nest høyeste nivå i Sveits, der de gjør det meget godt. Challenge League er to runder gammel og Lausanne har 2-0-0 og 6-0 i målforskjell så langt.

Randers FC reddet plassen i Superligaen med et nødskrik forrige sesong etter tidenes innspurt, og mange tror det skal gå bedre i år. Det er spilt tre runder i Danmark og Randers har 3-2 hjemme over Brøndby, 1-1 borte mot OB og 0-2 hjemme mot Nordsjælland hittil. Det siste betegnes som en stor skuffelse.

Trener Ove Christensen uttaler på klubbens nettside: "Selv om vi får en drømmestart, giver vi i første halvleg Lausanne en idé om, at de kan være med i kampen. Vi spiller dårligt, kommunikationen er dårlig og spillet fungerer ikke, hverken defensivt eller offensivt. Nu skal vi revanchere den dårlige indsats mod FCN på søndag og så tage til Schweiz med det erklærede mål at vinde returkampen med to mål, lød Ove Christensens afsluttende bemærkninger." Dette ble sagt før kampen mot Nordsjælland, som man dessverre tapte.

Randers må gå meget offensivt til verks hvis de skal klare 2-0 i Sveits. Vi tror danskene har for mye rusk i spillet til å klare det, vi tror like godt de kan få en baklengs i sitt jag etter storseier. HU i kamp 9.

Levski Sofia - Kalmar FF
Returkamp etter 1-1 i Kalmar. Bulgarerne er nok godt fornøyd med at de scoret i den tøffe bataljen i Sverige. Nå har de et godt utgangspunkt, og på hjemmebane er de vanskelige å slå. De hadde 10-2-3 totalt på hjemmebane i fjor. På søndag sesongåpnet de i hjemlig serie med å slå erkerivalen CSKA Sofia 1-0 på bortebane. Levski slo Dundalk 6-0 på hjemmebane i runde 2.

Kalmar ligger på sjetteplass i Allsvenskan. På bortebane har de blitt de nye uavgjortkongene med 2-6-1 hittil. Etter en periode på åtte kamper uten tap har man nå røket 0-1 hjemme for Djugården, et lag som ellers får til fint lite, og 1-3 borte for IFK Götebrog. Det kan virke som om formen er litt ustabil om dagen.

Levski er så gode på hjemmebane at de ikke lar denne sjansen glippe. Vi tror Kalmar maksimalt klarer et nytt 1-1 resultat og ekstraomganger. Vi markerer HU i kamp 10.

Moss - Ranheim
Adeccoliga, spilles torsdag. Alle som så Moss spille bortekamp mot Østfold-rivalen Fredrikstad må ha blitt imponert over kråkene og hvordan de aldri ga seg, selv om Fredrikstad hadde mye av spill og sjanser. 1-0 drømmetreffet til Thomas Klaussen går rett inn i årskavalkaden over lekre mål i Østfold. En god Arnold Origi i mål og bra kjemping holdt i 85 minutter, da Fredrikstad fastsatte resultatet til 1-1 på straffespark. Et bra resultat for Moss alt i alt, da Fredrikstad lett kunne satt et par av alle målsjansene de spilte seg til.

Ellers i år har Moss vært opp og ned, mest ned dessverre. De hadde tre strake tap før poenget i Fredrikstad. 4-3-7 totalt holder akkurat ikke til en plass på riktig side av streken. Vi kan ikke si at formen er god heller, til tross for innsatsen sist, for det gjelder egne regler i lokalderbys.

Ranheims Robert Stene scoret et mål og brant en straffe da Ranheim spilte 1-1 borte mot Sandnes Ulf på søndag. Ranheim er fortsatt med i toppen, og de har 2-1-3 på bortebane etter at seieren mot Lyn forsvant.

Moss Jan Are Klaussen, bror av toppscorer Thomas Klaussen, debuterte mot Fredrikstad sist, og i dag spiller han sin første A-lags kamp på Melløs.

Dette ser helt åpent ut. Ranheim har vist seg litt mindre uslåelige i det siste, mens Moss beholdt konsentrasjonen hele kampen ut mot FFK sist. Hvis Moss holder innsatsen på samme nivå i dag, kan de fort vinne. Faller de tilbake til gamle synder, vinner Ranheim. Vi tror på en enten-eller affære og garderer HB i kamp 11.

Helsingborg - Djurgården
Helsingborg er i ferd med å gjøre en stor sesong i Allsvenskan. De tapte bortekampene mot Kalmar og Häcken, men var tilbake på vinnersporet borte mot hjemmesterke Brommapojkarna sist. På hjemmebane er Helsingborg suverene med 8-0-0 hittil.

Djurgården presterer ujevnt i år. 2-1-5 på bortebane er svakt. De tok en fin borteseier mot Kalmar sist, men fulgte opp med å tape 0-3 på hjemmebane for Häcken. Det er fare for nedrykk hvis man ikke snart kommer i bedre form.

Helsingborg har kjøpt inn Gefles toppscorer Alexander Gerndt nylig, men enn så lenge fortsetter den målfarlige duoen Rasmus Jönsson og Erik Sundin på topp, de spiller på torsdag.

Innbyrdes oppgjør viser at dagens motstandere alltid har vært jevne. Helsingborg tapte 0-2 i tilsvrende kamp i fjor, men vant 2-0 året før. På 81 kamper siden 1927 står det 35-17-29 fordel Djurgården, målscore 153-151.

Helsingborg er i kjempeform og Djurgården er trolig for ustabile til å få til noe borte mot serielederen. H i kamp 12.

Lever vårt 96-kroners spillforslag her

Lever vårt store 486-kroners spillforslag her

Lever det store forslaget til redusert pris og nesten like store vinnersjanser med TippSt@tion her.

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.08.2010 20:40
1.Rosenborg - AIKH
2.PAOK Thessaloni - AjaxHUB
3.Celtic - Sporting BragaH
4.Motherwell - AalesundHU
5.Stuttgart - MoldeH
6.Liverpool - FK Rabotnicki SH
7.Juventus - Shamrock RoversH
8.IFK Göteborg - AZ AlkmaarUB
9.Lausanne - Randers FCHU
10.Levski Sofia - Kalmar FFHU
11.Moss - RanheimHB
12.Helsingborg IF - DjurgårdenH

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.08.2010 20:40
1.Rosenborg - AIKH
2.PAOK Thessaloni - AjaxHUB
3.Celtic - Sporting BragaH
4.Motherwell - AalesundHU
5.Stuttgart - MoldeH
6.Liverpool - FK Rabotnicki SH
7.Juventus - Shamrock RoversH
8.IFK Göteborg - AZ AlkmaarHUB
9.Lausanne - Randers FCHUB
10.Levski Sofia - Kalmar FFHUB
11.Moss - RanheimHUB
12.Helsingborg IF - DjurgårdenH

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook