Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Vil endre boligsalget i Norge

– En reaksjon på høye meglerhonorarer, sier tidligere eiendomsmegler.

Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie står, sammen med sin nevø Gaute, i spissen for nyskapende tenkning når det kommer til salg av eiendom.

- Jeg har i lang tid gått med disse tankene, også under min karriere som megler, sier Asgeir Strandlie som driver BoligHandel1 sammen med sin nevø Gaute Strandlie.

- Dette er rett og slett en reaksjon på kostnadene du må ut med ved å benytte en tradisjonell eiendomsmegler. Totalkostnaden blir ofte uforholdsmessig høy i forhold til prisen på eiendommen og jobben som utføres for å få solgt den,

Se hvordan du kan tjene kr 1000 lett, nederst i saken!

Sparer deg for meglerpriovisjon
BoligHandel1 er et foretak som tilbyr selgere av eiendom et seriøst alternativ til eiendomsmegler, slik at boligeier selv kan stå for salget av sin eiendom.

- Når man benytter vår tjeneste er det kunden som selv står for kontakten med interessenter, visning og budrunde. Det vi gjør er i korte trekk alt det andre.

- Vi produserer og administrerer all markedsføring av eiendommen, vi innhenter offentlig informasjon, bestiller fotograf og ordner med takstmann. I tillegg får du som selger god og profesjonell service og veiledning gjennom hele prosessen, sier Gaute.

- Og vi har selvfølgelig fastpris, slik at du på den måten sparer deg for den dyre meglerprovisjonen (BoligHandel1 tilbyr pakkeløsninger til godt under 30 000,-), tilføyer han.

- I denne prisen ligger selvfølgelig også kontrakt og oppgjør gjennom samarbeidende advokat og gjennom han har du også muligheten til å tegne eierskifteforsikring, avslutter Asgeir.

Boligeierne vil ta mer styring
- Det er flere og flere som ønsker å ta mer kontroll over salget av egen bolig, sier Asgeir.

- Alternativet er å overlate alt til en megler – hvilket kan være vellykket dersom megleren både er dyktig og har tid til å prioritere deg. I motsatte tilfelle kan du oppleve at det er vanskelig å få tak i megleren din fordi vedkommende isteden har fokus på å hanke inn nye kunder, forteller Asgeir videre.

- Dette kan være både frustrerende og gjøre deg bekymret over å ha overlatt boligsalget i andres hender.

- Dette er en naturlig konsekvens av at de fleste forbrukere i dag er blitt både pris- og kvalitetsbevisste. En viktig faktor er at folk ønsker å ha kontroll når eiendommen deres skal selges. Tidligere hadde man blind tillit til eiendomsmegleren.

Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie har startet opp nettjenesten Bolighandel1.no sammen med nevøen Gaute Strandlie, for å gi folk en mulighet til å selge boligen selv.

Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie har startet opp nettjenesten Bolighandel1.no sammen med nevøen Gaute Strandlie for å gi folk en mulighet til å selge boligen selv.
Tidligere eiendomsmegler Asgeir Strandlie har startet opp nettjenesten Bolighandel1.no sammen med nevøen Gaute Strandlie for å gi folk en mulighet til å selge boligen selv.

Store pengesummer
- I dag blander vi oss mer inn og har meninger om hvordan ting skal foregå, hvilket er fullt forståelig når det gjelder så store verdier som en eiendomstransaksjon innebærer, sier Gaute.

- Når du skal ut med kanskje nærmere 100.000,- til megleren, så blir du irritert hvis dine synspunkter ikke blir hensyntatt, tilføyer han.

Stort læringsutbytte av å stå for salget selv
- Å stå for salget av egen bolig kan også bli en spennende og lærerik prosess, sier Asgeir.

- Mange av BoligHandel1’s kunder sier læringsutbyttet av å ta kontroll over salget selv var enormt stort.

- Flere har vært tydelig begeistret over å mestre dette på egenhånd også – noe de først fryktet skulle bli altfor vanskelig uten å ha en megler å støtte seg til. Det er ikke så uoverkommelig som meglerne gjerne vil ha det til – har du et godt verktøy å lene deg til er du sikret et godt salg likevel, påpeker Gaute med et smil.

- Dette kan man jo trekke mange fordeler av ved et senere kjøp eller salg også, tilføyer Asgeir.

Hjelp hele veien
Tjenesten til BoligHandel1 er lagt opp på en enkel og lettfattelig måte: Så fort du har lagt inn din bestilling, fyller du ut noen skjemaer som gjelder eiendommen samt om du ønsker takstmann og fotograf.

Deretter sørger BoligHandel1 for alt fra nettannonser og salgsoppgaver til innhenting av offentlig informasjon. Dette setter deg fullt ut i stand til å stå for salget på egenhånd, uten noen fordyrende mellomledd. Asgeir Strandlie har 15 års erfaring som tidligere eiendomsmegler og fagansvarlig i landsdekkende kjeder, og alle produkter og tjenester er kvalitetssikret av Asgeir.

- Sammenlignet med å benytte megler er forskjellen at du selv står for visning og budrunde, forteller Asgeir. - Det er ekstremt god timebetaling for å ta en del av salgsjobben selv!

Samarbeide med advokatkontor
- Tjenesten er lagt opp slik at megler blir overflødig. Vi har også samarbeid med et advokatkontor som tar seg av alt som har med kontrakter og andre ting knyttet til eierskiftet, fortsetter Asgeir, som advarer folk mot å selge boligen helt uten profesjonell hjelp.

- Det er ikke bare å legge ut boligen sin på finn.no og tro at alt det andre ordner seg - det er risikosport å selge på egenhånd uten noen form for hjelp underveis. Hele poenget vårt er at du ikke skal betale for mer enn det du faktisk trenger hjelp til.

- Men ingen kjenner din egen bolig så godt som deg selv, og det er nettopp denne delen av salget du ikke trenger hjelp til, visning og kontakt med interessenter. Det er her du sparer meglerprovisjonen, sier Asgeir med et smil.

Mange penger å spare
- Å bruke eiendomsmegler koster deg normalt mellom 50.000 og 100.000 kroner. BoligHandel1.nos Komplett-pakke koster kun 29.650 kroner. Selskapet tilbyr også billigere løsninger.

- BoligHandel1s mål er todelt: Kunden skal spare så mye penger som mulig, og kunden skal bli godt fornøyd. Da er vi også fornøyde, tilføyer han.

Tjen penger på BoligHandel1
- Siden høsten er på veg kjører vi i disse dager i gang en kampanje der du kan tjene penger på BoligHandel1. Dersom du har tips som fører til nye kunder for oss vil du bli premiert med 1000,-, sier Gaute.

- Dette gjelder fra kunden har lagt inn bestilling hos oss. En enkel måte å lyse opp høsten på, avslutter han.

Kontaktinfo til BoligHandel1 finner du her.

Mer info
Les mer her om hva kundene sier om sin opplevelse ved å benytte BoligHandel1 til sitt boligsalg.

Les mer om hva slags veiledning og hjelp du får i salgsprosessen av BoligHandel1 her.

Her kan du lese en artikkel om Liv Sandvik, som solgte leiligheten sin gjennom BoligHandel1.