Nettavisen.no

Tjenester
(Privat)

Ville ned 15 kg - gikk ned 30 kg

Aina Berntsen forteller gjerne sin historie, om det kan hjelpe andre til å forstå hemmeligheten.

Det finnes mange historier om folk som går ned mange kilo i vekt med vidunderpiller og slankekurer. Men en slik historie kan ofte virke litt «for god til å være sann».

Derfor er det ekstra hyggelig når noen forteller hvordan de har mistet 30 kg kun ved å legge om kostholdet, noe Aina Berntsen (34 år) opplevde.

Les om den kraftige fettforbrenneren Myo burn

- En hemmelig drøm
- Jeg hadde et mål om å gå ned 15 kg, og en drøm om 20kg. I tillegg hadde jeg en hemmelig drøm om å kunne bruke bunaden min i en konfirmasjon som er i september i år.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle gå ned så mye da jeg meldte meg inn i Somebody.no. Men det har jeg altså gjort. Jeg har fått en BMI som ligger innefor normalen (21,4) og kommer faktisk inn i bunaden min til 17. mai!

Les om proteinbaren du kan spise med god samvittighet

Kosthold fremfor trening
- Mange begynner jo å trene når de skal ned i vekt. Hvordan kom du på at du skulle bruke en kostholdstjeneste, og akkurat Somebody til formålet?  

-Jeg fant kostholdstjenesten Sombody.no på internett - husker ikke helt om det var en annonse eller om jeg leste en «før/etter» historie. Det var først og fremt for å gå ned i vekt at jeg ville melde meg inn i Sombody, men nå i ettertid ser jeg jo alle de andre fordelene også.

- Jeg trener ikke noe i det hele tatt egentlig, og synes heller ikke det er så lett å finne tid til det i en hektisk hverdag med små barn. Ikke er jeg noe utpreget «treningsmenneske» heller. Så det blir med hverdagsmosjon. Derfor passet det bedre å prøve å gjøre noe med kostholdet.

«Trylleformelen» til ernæringsfysiologen
Sombody er en norsk kostholdstjeneste startet opp av ernæringsfysiolog Camilla Andersen, med mastergrad fra universitetet i Oslo. Hun ønsket å lære folk at kosthold er enkelt, og at alt handler om mengde og hyppighet.

Camilla Andersen har tidligere sagt til Nettavisen at hun ikke har noen tro på pulver og slankekurer.

«Med en slankekur går de aller fleste opp igjen når kuren er over», påpekte Andersen, som er fast bestemt på at det er hva du putter inn av kalorier minus det som går ut som er «trylleformelen» alle bør ha i minnet. Og det ser ut til å virke.

Les om den kraftige fettforbrenneren Myo burn

Mange fornøyde venner
- Det er faktiske flere jeg kjenner som har meldt seg inn etter anbefalinger fra meg, og de er alle kjempefornøyd! Jeg vil absolutt anbefale Somebody til andre, absolutt!, sier Aina Berntsen.

- Selv har jeg egentlig endret kostholdet mitt totalt takket være Somebody. Jeg spiser mindre enn før og sunnere enn før. Og jeg tenker mye mer over hva som er i maten. Før kunne jeg spise masse godteri og sjokolade, det gjør jeg ikke lenger.

Les om proteinbaren du kan spise med god samvittighet

Logging gir kontroll
- Men for å vite hvor mange kalorier du kan spise og hva matvarer inneholder av kalorier, så må man kanskje føre en kostholdsdagbok?

- Ja, jeg bruker Somebody til å logge all maten jeg spiser, og også til å sjekke ut hva maten inneholder før jeg lager/spiser den. Somebody har liggende inne utrolig mange matvarer, og hvis det skulle være noe jeg ikke finner sender jeg en e-post også legger de det inn! Fantastisk!!!!

- Til selve loggingen bruker jeg stort sett kalkulatoren og sammenlignings/rangerings funksjonen. Jeg bruker også statistikken for å kunne ha kontroll på at jeg ligger innenfor det kaloriinntaket Somebody har regnet ut at jeg skal ha pr. uke.

- Ofte «prøvelogger» jeg f.eks. middagen før jeg spiser, slik at jeg vet hvor mye jeg kan spise og ikke spiser for mye. I den perioden jeg gikk ned mest holdt jeg meg 1000 kalorier under behovet hver dag.

Les om Vital Nutrients - mikronæringstoffer i en velsmakende drikk som sikrer at du dekker 5 om dagen.

- Utfordringen begynner nå
- Hvor lenge må du holde på med å logge det du spiser?

- Nå holder jeg på å skal stabilisere vekten, for jeg har jo tenkt til å bli her og ikke gå opp igjen alle de kiloene. Jeg føler at den store utfordringen begynner nå, for nå skal jeg holde vekten. Så jeg kommer til å være medlem av Somebody.no leeeeeenge slik at jeg kan ha kontroll på matinntaket og forhåpentligvis ikke gå opp igjen.

- På sikt tenker jeg jo at jeg skal kunne kose meg litt innimellom. Men til nå som jeg har jobbet med å få inn nye vaner har det vært lettere å holde seg helt unna. Jeg synes det er mye verre å ikke ta sjokoladebit nr 2, 3, 4 og 5 enn å bare ikke spise det i det hele tatt.

Ned i vekt med rett kosthold!
Har du også lyst til å få kontroll over inntaket?

Somebody kan du lære mer om hvordan du kan spise riktig og miste vekt ved å forholde deg til ditt eget kaloribehov.

Få vite hva ditt kaloribehov er, sjekk kalorisynderne i ditt kosthold, sammenlign og bytt ut matvarer, før dagbok og få tips til hvordan du kan spise annerledes.

Her finner du den beste slankekosten