Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Jürgen Schwartz (AFP/Scanpix)

VM-jentene som skal gi oss gevinst

Norsk Tipping trår til med 15 dueller på VM-sprinten. Sjekk vår dobbel og spill her!

Torsdag starter moroa i Holmenkollen med VM-sprint for både kvinner og herrer og det er store forventninger til norske medaljer i begge øvelsene. Norge stiller med fire utøvere for kvinnene (Marit Bjørgen, Maiken Caspersen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Celine Brun-Lie) og fem utøvere for gutta (Petter Northug, Ola Vigen Hattestad, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal og Øystein Pettersen).

Guide til hvordan du spiller på ski-VM

Både Marit Bjørgen og Maiken Caspersen er klare medaljehåp hos jentene, mens Celine Brun-Lie er en outsider til. Hos gutta er det faktisk slik at fire av dem har reelle medaljesjanser, kun en Øystein Pettersen som ikke har vist særlig til form denne sesongen, må sies å være utenfor medaljediskusjonen.

Sjekk alle tidligere resultater fra verdenscupen, VM og OL her

Dette er duellene til Norsk Tipping torsdag:

Kvinner:
41. Marit Bjørgen - tar gull (Ja/Nei) 2,65 - 1,25
42. Marit Bjørgen - Kikkan Randall 1,55 - 1,90
43. Marit Bjørgen - Arianna Follis 1,40 - 2,15
44. Maiken Caspersen Fall - Kikkan Randall 2,05 - 1,45
45. Celine Brun-Lie - Ida Ingemarsdotter 1,65 - 1,75
46. Astrid U. Jacobsen - Magda Genuin 2,30 - 1,35
47. Petra Majdic - Charlotte Kalla 1,50 - 1,95

Menn
48. Ola Vigen Hattesta - tar gull (Ja/Nei) 3,75 - 1,10
49. Petter Northug - tar gull (Ja/Nei) 4,00 - 1,08
50. Ola Vigen Hattestad - Petter Northug 1,65 - 1,75
51. Ola Vigen Hattestad - Alexey Petukhov 1,90 - 1,55
52. Petter Northug - Emil Jönsson 1,80 - 1,60
53. Anders Gløersen - Eirik Brandsdal 1,65 - 1,75
54. Øystein Pettersen - Jesper Modin 2,05 - 1,45
55. Nikolaj Morilov - Marcus Hellner 1,80 - 1,60

Herreduellene ser på forhånd svært vriene ut, og dermed har oddssetterne på Hamar gjort en solid jobb. Etter å ha gransket hver eneste herreduell svært grundig og sjekket dem nærmere ut med Nettavisens vintersportekspert Anders Skjerdingstad, klarte vi ikke å komme opp med en eneste spillbar duell.

Emil Jönsson har riktignok dominert voldsomt i sprint i verdenscuprennene i vinter (tatt tre seire), men Jönsson har foreløpig sviktet i mesterskapene. Og en sulten og tilsynelatende formsterk Petter Northug er tungt å spille imot. Det nærmeste vi kom var Marcus Hellner i sin duell mot russeren Nikolaj Morilov, men russeren var god på sprinten i Rybinsk og vi droppet denne også.

Dermed ender vi opp med en dobbel blant jentene. Vi starter med Celine Brun-Lie mot Ida Ingemarsdotter. Vi har svært god tro på den norske jenta som mer eller mindre går helt på hjemmebane torsdag. Det står riktignok 2-1 i favør den svenske jenta i verdenscupsprintene i fri denne sesongen, men på Konnerud i helga var det så jevnt som det kunne bli. Ingemarsdotter kom seg til finalen og endte sist der. Ble da nummer seks i rennet. Celine Brun-Lie var første utenom finale og endte som nummer sju.

Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Celine Brun-Lie har en pallplass denne sesongen, fra verdenscuprennene i Liberec i januar, der hun ble nummer tre. Hun ble i tillegg nummer fire i Düsseldorf og har nok hatt siktet innstilt på VM hele veien.

Ida Ingemarsdotter har kun vært i den finalen hun var i sist helg, det var altså sesongbeste. Elllers har hun plasseringene 16 og 19. Vi tror Celine har høyest kapasitet og tror således på norsk duellseier og spiller Celine Brun-Lie til 1,65 i odds.

Svensk opptur
Vi kombinerer med svenskenes yndling, Charlotte Kalla. Som har hatt en tung sesong, etter en svært lovende verdenscupåpning i Gällivare. Slet fryktelig tungt under hele Tour de Ski, men under helgens verdenscupsstevne på Konnerud så det bedre ut igjen. Ble riktignok bare nummer ni på den individuelle ti-kilomteren, men det var i klassisk (Kalla er klart best i fristil). På sprinten søndag var det endelig snert i frasparkene igjen, og Kalla gikk inn til en sterk og litt uventet tredjeplass.

Charlotte Kalla har gått lite sprint denne sesongen, men ble faktisk nummer fire i verdenscupåpningen i Kuusamo. Ble henholdsvis nummer elleve og nummer tretten under sprintøvelsene i Tour de Ski, men var på det tidspunktet helt ute av form.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Torsdag skal hun slå Petra Majdic for at dette spillet skal gå inn. Det kan synes tøft, men Petra Majdic viste ikke tegn til form under helgens verdenscup på Konnerud. Havnet helt nede på syttende plass på 10-kilometeren og femtende plass på sprinten. Har riktignok vunnet tre sprintløp denne sesongen (to av dem under Tour de Ski), men har også variert voldsomt i prestasjonsnivået.

Vi synes Charlotte Kalla ga så klar formbeskjed i helgen at vi må prøve Kalla i denne duellen, all den tid oddsen på Kalla er forlokkende 1,95. Da får vi altså en dobbel der vi spiller Celine Brun-Lie og Charlotte Kalla til å vinne sine respektive dueller. Totaloddsen på denne dobbelen er 3,22, og vår innsats er hundre kroner.

Spilleforslag ski-VM torsdag:
45 Celine Brun-Lie - Ida Ingemarsdotter 1,65 1,75
47 Petra Majdic - Charlotte Kalla 1,50 1,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)