Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Sang Tan/AP

VM-tips: Paraguay fester grepet

To uavgjorte i åpningsrunden i gruppe H i fotball-VM. Søndag skilles klinten fra hveten. Sjekk våre VM-tips!

MERK TIDLIG SPILLESTOPP PÅ DENNE KAMPEN: KL 13.25

Paraguay kom til VM med gode rapporter i ryggen etter å ha gjennomført en solid kvalifisering i Sør-Amerika. Åpningskampen mot Italia viste at forhåndsrapportene var korrekte. Paraguay var bunnsolide defensivt og viste vilje til angrep når anledningen bød seg. Toppspissene Santa Cruz og Cardozo startet begge på benken i den kampen pga mindre skadeproblemer, mens Dortmund-spissene Lucas Barrios og Nelson Valdez spilte fra start. Både Santa Cruz og Cardozo er friskmeldte og det er ventet at minst en av dem figurerer i startoppstillingen søndag. Utover en eventuell endring i angrepet, ser det ut til at Paraguay stiller med samme lag som sist.

Slovakia var gjort til tunge favoritter i sin åpningskamp mot svake New Zealand. Slovakene var muligens preget av stundens alvor, de leverte en meget slett forestilling, og selv om det må føles bittert å miste tre poeng på overtid, var det ikke veldig urettferdig at New Zealand fikk med seg poeng. Stjernespillerne Sestak, Hamsik og Vittek var kun i korte glimt i nærheten av å prege kampen, og disse nøkkelspillerne må heve seg mange hakk dersom Slovakia skal få noe ut av de to siste gruppespillkampene.

Her kan du lese om vår jakt på tolv rette på søndagskupongen

Det er alltid farlig å bygge for tunge analyser og vurderinger basert ut fra en kamp (ref Tyskland), men slik vi ser denne kampen må det være en topp mulighet for Paraguay til å hente tre poeng. Paraguay så sterkere ut defensivt og offensivt, har flere alternativer på topp, og må ha spilt påseg selvtiillt gjennom den solide forestillingen mot Italia.

Det er et usikkerhetsmoment knyttet til hvor stor risiko Paraguay vil ta i denne kampen, all den tid de møter New Zealand i siste matchen i gruppespillet. Derfor kan muligens Paraguay leve greit med en U her, men vi tror sør-amerikanerne fortsetter den gode trenden som alle sør-.amerikanske lagene har vist hittil i VM og vinner denne kampen.

Norsk Tipping tilbyr 1,80 på seier til Paraguay, skulle gjerne hatt oddsen et knepp eller to høyere, Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi tar med formsterke Vidar på en dobbel her (se omtale lenger ned artikkelen).

Dobbelen kan du spille her . Vår innsats blir kr 200. Totalodds 2,88.

Øvrige søndagsobjekter ettermiddag:
Det må være en topp sjanse for Vidar hjemme mot et Stavanger-lag i fritt fall i kamp 25. 1,60 på hjemmeseier på et Vidar-lag som tok en råsterk seier borte mot Vindbjart sist. Stavanger har gått på noen stygge smeller den siste tiden og formkurven peker rakt nedover.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

I kamp 18 møtes Os og Stord til en meget viktig kamp i 2.divisjon avdeling 1. Dette er å regne som et lokaloppgjør. Os holder til helt sør i Bergen, mens Stord kun er en ferjetur unna. Det var stilt visse forhåpninger til dette Os-laget etter opprykket, men sesonginnledningen har vært godt under middels. Kun tre poeng er spilt inn på ni matcher, og foreløpig er ingen seire bokført. Hjemme står osingene oppført med 0-2-2, borte er det skrale 0-1-4. Imidlertid har Os bitt godt fra seg på hjemmebane, bortsett fra i 0-3 tapet mot Kjelsås. Os-trener Frank Hellevik melder om fortsatt god stemning i troppen og lite skadebekymringer.Motstander Stord har mistrivdes voldsomt på reise, 0-0-4 til nå og fæle 2-18 i målforskjell. Men en svært god hjemmestatistikk holder stordabuene foreløpig over streken. Stord var på forhånd regnet som den største nedrykkskandidaten fra denne avdelingen. Vi tror Os tar en meget etterlengtet og viktig seier og H i kamp 18 kan spilles.