Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Armando Franca (Ap)

VM-tips: Svennis har draget

Godbit til kvelds når Brasil møter Elfenbenskysten søndag kveld. Hvem vinner?

Det verserer mange ulike oppfatninger av årets utgave av Brasil og prestasjonen til laget i åpningskampen mot Nord-Korea. Eimen av 82-årgangen henger igjen hos en rekke nostalgikere og ønsket om sambafotball gjør vuderingene av Brasil veldig unyanserte og tildels uriktige.

Les også: Paraguay fester grepet

Brasil leverte en solid prestasjon i åpningskampen. Denne Brasil-utgaven blir ikke lett å slå. Bunnsolid defensivt, Felipe Melo og Gilberto Silva som grovarbeidere foran forsvarsfireren og kreative Elano foran dem igjen. Og frontlinjen med Kaka. Fabiano og Robinho kan by på litt av hvert. Men Kaka var meget skuffende i første kampen og heller ikke Fabiano innfridde. Og det er muligens den største svakehten med dette Brasil-mannskapet, det er litt få strenger å spille på offensivt. Brasil møtte et ultradefensivt Nord-Korea som gjorde jobben svært vanskelig for brassene, med det løsnet etterhvert. Vi har sett ballsikre lag som Brasil, Nederland og Spania har hatt visse problemer offensivt til nå i mesterskapet, men det er slik man må forvente i gruppespillet. Og således er det lett å skuffet for oss som elsker den kreative og skapende fotballen. Det kommer til å bedre utover i mesterskapet.

Svennis har gjort hjemmeleksa
Det er tydelig at Svennis har satt sitt preg på Elfenbenskysten. Meget velorganisert, lite risiko og Elfenbenskysten fremstod meget robust i sin åpningskamp mot Portugal. Det var en kamp preget av to lag som ikke ville tape, og således fikk vi sett lite av hvilke kvaliteter Elfenbenskysten har offensivt. Kanskje Elfenbenskysten var det laget om imponerte oss mest i første kamp, med tanke på variable resultater i forkant? Det kryr av klassespillere i dette afrikanske laget, og midtbaneankeret Yaya Toure var smellgod i første kampen. Bror Kolo Toure var glitrende som forsvarssjef, og i dag entrer en av verdens beste spisser, Didier Drogba, VM for fullt og starter kampen.

Her kan du lese om vår jakt på tolv rette på søndagskupongen

Brasil avslutter gruppespillet mot Portugal, det er ingen ønskemotstander, og vil nok går for tre poeng i kveld. Elfenbenskysten vil garantert spille for uavgjort, da de avslutter mot Nord-Korea, og kan sikre avansement dersom de vinner den kampen (målforskjell kan avgjøre) og får med seg ett poeng i kveld. Det er sannsynlig at Elfenbenskysten vil ligge lavt og at Brasil fører kampen, men så lenge Drogba starter må Brasil ta større hensyn defensivt enn de gjorde mot Nord-Korea. Det er ikke sikkert de knallsterke backene Maicon og Bastos slippes like mye frem på banen da, elller for den saks skyld får like gode arbeidsvilkår som sist. Dette har nok Svennis analysert og vi tror dette blir en målfattig og tett kamp. Brasil-trener Dunga er ikke viden kjent for å ta høy risiko heller og da kan det bli lite målsjanser og en tett og jevn kamp.

Les også: Italia vinner knepent

Vi heiser fanen, og tror uavgjort i kveldskampen er søndagens beste spill, da begge lag lever greit med det. Jo lenger kampen skrider frem, jo mindre risiko kommer til å bli tatt. 0-0 er ikke et utenkelig utfall.

Hjemmeseier betales med håpløse 1,45, og da blir uavgjortoddsen så fin som 3,60 i odds og vi minner om at ni av 26 spilte oppgjør i VM har endt uavgjort til nå (inkluderer ikke søndagskampene).

Vi spiller 200 kroner singel uavgjort.
Singelen spiller du her

Mandag er det tre nye VM-matcher på kupongen og tid for at VM-favoritt Spania revansjerer seg. Sportspill-redaksjonen ønsker lykke til med dagens innsatser.