Nettavisen.no

Tjenester
(AFP/Scanpix)

Wales truer ikke England

Lillebror mot storebror og Norge mot Danmark er lørdagskupongens godbiter. Sjekk våre tippetips.

Lørdagskupongen er i sin helhet viet kvalifiseringskamper til neste års EM-sluttspill med Norge - Danmark som det soleklare høydepunktet for oss nordmenn. Men også prestisjeoppgjøret mellom Wales og England er spennende.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Siste sjanse for Lørenskog
Oddstips 2: Ingen vinner på Ullevål
V75 Bergen: 42 millioner til alenevinner

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

1. Norge – Danmark
Ekstremt viktig kamp i gruppe H. Norge leder puljen med full pott på de tre første kampene (seier over Kypros (B), Portugal (H) og Island (B). Danmark ligger på tredjeplass etter å ha slått Kypros og Island og tapt borte for Portugal. Begge lagene har spilt to privatkamper etter den siste runden i fjor høst. Norge spilte 1-1 borte mot Irland i november og tapte 0-1 for Polen på nøytral grunn 9. februar. Norge var klart best i den kampen, men klarte ikke å score mål. Danmark har spilt 0-0 hjemme mot Tsjekkia og tapte 1-2 hjemme for England i februar.

John Carew, Jon Knudsen og Tom Høgli er ute for Norge. Søren Kjær er ute for Danmark. Det kan ikke bli mye vanskeligere enn dette å vurdere en fotballkamp og vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

2. Kypros – Island
Begge lagene har fått en meget tung start i EM-kvaliken og ligger henholdsvis nest sist og sist i Norges gruppe. Kypros overrasket riktignok med 4-4 borte mot Portugal, men etter det er det blitt 0-2 borte mo Danmark og 1-2 hjemme mot Norge. Island har tapt alle sine kamper (Portugal, Norge og Danmark). Lagene møttes sist i en privatkamp for ca et år siden. Da endte det 0-0 på Kypros.

Midtbanespilleren Marinos Satsias er suspendert for hjemmelaget, og spissene Okkas, Konstantinou og Aloneftis er alle usikre for hjemmelaget. Island har tatt med 10 spillere fra U-21 troppen og gode Gretar Steinsson (Bolton) og Eidur gudjohnsen er ikke med.

Normalt bra sjanse for hjemmelaget dette, men viktige fravær forstyrrer her. Island har møtt de tre beste lagene i gruppen og møter mer overkommelig motstand i dag, men vi tror ikke de vinner. HU.

3. Wales - England
Wales har fått en skrekkelig start i gruppe G og står med null poeng og 1-6 i målforskjell etter tre kamper. England har tatt sju poeng på sine første tre kamper (0-0 mot Montenegro (H), 3-1 mot Sveits (B) og 4-0 over Bulgaria (H). Montenegro leder puljen tre poeng foran England, men har én kamp mer spilt. I treningskamp i begynnelsen av februar tapte Wales 0-3 borte mot Irland, mens England vant 2-1 borte mot Danmark.

Svært viktige Gareth Bale har meldt forfall, mens Nottingham Forest-spissen Robert Earnshaw også er uaktuell. Arsenal-spilleren Aaron Ramsey er imidlertid tilbake og Craig Bellamy er blant dem som er med.

For England er Rio Ferdinand, Steven Gerrard og Theo Walcott blant dem som er uaktuelle, men det skal jo finnes rikelig med kvalitetsspillere igjen.

Lagene møttes i gruppespill i forkant av EM-kvalifiseringen til 2006, England vant begge oppgjørene den gang. Det er nesten umulig å se at Wales kan sjokkere storebroren. B.

4. Armenia – Russland
Begge landene henger godt med etter at samtlige seks lag i gruppe B har spilt fire kamper. Armenia står med sju poeng på tredjeplass, mens Russland leder med ni poeng. Armenia har vunnet to av tre hjemmekamper (seier mot Slovakia og Andorra, tap for Irland), mens bortekampen mot Makedonia endte 2-2.

Russland har vunnet tre av tre bortekamper (Makedonia, Irland og Andorra), men tapte hjemmekampen mot Slovakia. Begge lagene tapte treningskampen de spilte i begynnelsen av februar (Armenia 1-2 hjemme mot Georgia og Russland 0-1 borte for Iran).

Ubeskrevne Armenia har full pott etter sine to hjemmekamper, og spesielt 3-1 seier hjemme mot VM-finalist Slovakia var sterkt. Har et mannskap som i all hovedsak spiller i hjemlig liga.

Russland sjarmerte fotballverden i EM-sluttspillet i 2008, men misset overraskende nok å kvalifisere seg til VM-sluttspillet i 2010. Spesielt hjemmetapet for Slovakia i playoff-kampen var svært skuffende. Gode Yuri Zhirkov er tilbake. Lagene har ikke møtt hverandre siden EM-kvalifiseringen i 1999, da vant Russland begge matchene.

Russland har ikke imponert i det siste, er best på kvalitet og kapasitet, og nå er det på tide å vise seg fram igjen mot en av lillebrødrene. B.

5. Bulgaria – Sveits
Da var vi tilbake i gruppe G. Begge lagene har kun tatt tre poeng og scoret ett mål på de tre første kampene; Bulgaria vant borte mot Wales og tapte borte for England og hjemme for Montenegro, mens Sveits har slått Wales hjemme og tapt borte mot Montenegro og hjemme for England. I treningskamprunden i februar spilte Bulgaria 2-2 hjemme mot Estland, mens Sveits’ bortekamp mot Malta endte 0-0. Landene møttes sist for drøyt to år siden. Da ble det 1-1 i Sveits.

Dimitar Berbatov har gitt seg med landslagsspill og gode Martin Petrov er heller ikke med. Vanskelig å plassere Bulgaria nå, borteseieren mot Wales ga om ikke annet litt optimisme.

Også Sveits har hatt en middels åpning og tap her vil være kritisk for videre avansement. Velkjente Alexander Frei (Basel) har fått konkurranse i angrepet nå, der både Gavranovic (Schalke) og Derdioyk (Bayer Leverkusen) har hatt gode sesonger for sine respektive klubblag. Vi klarer ikke å skille lagene. HUB.

6. Georgia – Kroatia
Georgia ligger på tredjeplass i gruppe F med seks poeng på fire kamper, mens Kroatia leder med ti poeng og 8-1 i målforskjell. Georgia har spilt uavgjort mot Hellas (B), Israel (H) og Latvia (B) og slått Malta (H). Kroatia har vunnet bortekampene mot Israel og Latvia, og hjemme er det blitt 3-0 over Malta og 0-0 mot Hellas. I februar vant Georgia 2-1 borte mot Armenia i en treningskamp, mens Kroatia slo Tsjekkia 4-2 borte.

Oppsiktsvekkende nok har ikke Georgia tapt på sine ni siste landskamper (inkludert privatkamper). 1-1 borte mot Hellas i kvaliken var bra, men nøyde seg med 1-0 hjemme mot Malta og kan ikke beskrives som spesielt giftige foran mål.

Godtgående Kroatia står med 6-4-0 på sine ti siste landskamper, og produserer som kjent nye fotballstjerne på løpende bånd. 0-0 hjemme mot Hellas var dog ikke imponerende.

Ingen spesielle mannskapsproblemer for hjemmelaget, hos Kroatia er Mario Mandzukic er eneste fravær av betydning. Modric, Rakitic, Krancjar, Kalinic og Petric er noen av mange gode navn.

Et hjemmelag som ikke har tapt på en evighet mot et bortelag som ikke har tapt på en evighet. Ingen tvil om at kapasiteten er størst hos Kroatia, men Georgia på hjemmebane kan bli seige å slå. UB.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

7. Israel – Latvia
Begge lagene står med fire poeng på fire kamper i gruppe F og er derfor nødt til å vinne i kveld for å henge med i kampen om EM-spill. Israel åpnet med hjemmeseier over Malta, men etter det er det blitt uavgjort (B) mot Georgia og tapt for Kroatia (H) og Hellas (B). I en treningskamp i februar ble det 0-2 hjemme mot Serbia. Latvia åpnet et stygt 0-3-tap hjemme mot Kroatia, men vant 2-0 borte mot Malta i neste. Etter det er det blitt bortetap for Kroatia og uavgjort hjemme mot Georgia. Lagene møttes i 2008 (1-1 i Latvia) og 2009 1-0 til Latvia i Israel.

To lag som ikke er knallform om dagen i desperat poengnød, ikke overraskende hvis dette ender med poengdeling. HU.

8. Bosnia – Romania
I gruppe D ligger Bosnia på fjerdeplass med fire poeng på tre kamper, mens Romania ligger på femte med to poeng på de første tre kampene. De andre lagene i puljen har spilt én kamp mer. Bosnia startet med 3-0 borte mot Luxembourg og fortsatte med 0-2 hjemme mot Frankrike og 1-1 borte mot Albania. I en treningskamp mot Mexico i februar ble det 0-2-tap.

Romania åpnet med 1-1 hjemme mot Albania og 0-0 borte mot Hviterussland, før det ble 0-2 borte mot Frankrike. I februar ble det 2-2 i privatkamp mot Ukrania på hjemmebane.

Uten tvil to lag som burde prestere bedre dette, med tanke på de klassespillerne de besitter. Bosnia skuffet en god del i fjor, men har alle sine klassespillere tilgjengelig her.

Hos Romania er det evige vidunderbarnet Adrian Mutu tilbake (har vært veldig bra for Fiorentina i comebacket). Goain (forsvarsspiller i Palermo) er et nytt stjerneemne og ellers er det et sterkere Romania-lag enn på lenge som stiller i kveld. Bosnia har ikke lignet seg selv den siste tiden, vi utelukker ingenting her. HUB.

9. Tyskland – Kasakhstan
Tyskland har full pott og 13-1 i målforskjell på de første fire kampene i gruppe A, mens Kasakhstan står med katastrofale null poeng og 0-10 i målforskjell på like mange kamper. Da lagene møtte hverandre i puljespillet i november, vant Tyskland 3-0 borte. Tyskland har spilt uavgjort i de to privatkampene i vinterpausen, 1-1 hjemme mot Italia og 0-0 borte mot Sverige. Kasakhstan har spilt én kamp i denne perioden, 1-1 borte mot Hviterussland.

Kupongens klart sikreste kamp og her er det ikke nødvendig å si mer. H

10. Albania – Hviterussland
Albania ligger på tredjeplass i gruppe D med fem poeng på fire kamper, mens Hviterussland har tatt tre poeng mer på plassen over. Hviterussland vant 2-0 da lagene møttes i november. Albania har ellers spilt uavgjort mot Romania (B), vunnet 1-0 over Luxembourg (H) og spilt uavgjort mot Bosnia (H).

Hviterussland står uten tap i puljen (seier over Frankrike (B) og U mot Romania (H) og Luxembourg (B), i tillegg til seieren over kveldens motstander. I en treningskamp 9. februar tapte Albania 1-2 hjemme for Slovenia, mens Hviterussland spilte 1-1 hjemme mot Kasakhstan samme dag.

Debatic Curri og Armend Dalkku er begge suspendert for hjemmelaget, men svært viktige Altin Lala (lagkamerat med Moa i Hannover) er tilbake etter langtidsskade. Spissen Kapllani er skadet. For Hviterussland er sju spillere uaktuelle, deriblant velkjent Alexander Hleb.

Hjemmelaget er ikke veldig scoringskåte og selv om bortelaget er vesentlig svekket er dette åpent. Vi tror ikke Albania taper, men det lukter en målfattig poengdeling dette. U.

11. Malta – Hellas
Vi hopper tilbake til gruppe F, der bunnlaget Malta (null poeng på fire kamper) tar imot Hellas på andreplass (åtte poeng på fire kamper). Vær obs på at Malta spilte 0-0 hjemme mot Sveits i en privatkamp februar, og at tre av fire kamper i gruppen er blitt spilt på bortebane. Hellas er ubeseiret så langt (U mot Georgia (H) og Kroatia (B) og hjemmeseier over Latvia og Israel. I en treningskamp mot Canada i februar ble det 1-0 hjemme.

Ikke mange meritter for Malta på den internasjonale scenen, men 0-0 hjemme mot Sveits var i det minste en liten oppmuntring, selv om det var en treningskamp. 0-1 i tilsvarende oppgjør i EM-kvalifiseringen forrige gang. Hellas ser klart forbedret ut under den nye treneren Fernando Santos. Med et sterkt bortepoeng mot Kroatia har Hellas lagt et svært godt grunnlag i denne gruppen, og her er kun tre poeng godt nok.

Nå er ikke Hellas det laget som begeistrer fotballverdenen mest, men dette skal være tre poeng. B.

12. Irland – Makedonia
Vi avslutter med en kamp fra gruppe B. Makedonia har fire poeng på fire kamper på femteplass, mens Irland på andreplass er ett av tre land som står med sju poeng. Irland startet med borteseier over Armenia og hjemmeseier over Andorra, før det ble 2-3 hjemme mot gruppeleder Russland og 1-1 borte mot Slovakia. Makedonia har slått Andorra borte og spilt 0-0 mot Albania borte, men tapte for Russland (H) og Slovakia (B).

Shay Given, John O'Shea og Suleman Coleman er skadet, mens James McCarthy (Wigan) er tilbake. Richard Dunne og Robbie Keane er begge friskmeldt. Meget viktige Goran Pandev (som sendte Inter til kvartfinalen i Champions League) og Goran Popov (Dynamo Kiev) er begge tilbake for Makedonia.

Vi er litt usikre på Irland nå for tiden, virker ikke like sterke nå, og et par svært gode individualister hos bortelaget kan skape trøbbel, men vi tror ikke irene taper hjemme. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.03.2011 15:55
1.Norge - DanmarkHU
2.Kypros - IslandHU
3.Wales - EnglandB
4.Armenia - RusslandB
5.Bulgaria - SveitsHUB
6.Georgia - KroatiaB
7.Israel - LatviaHU
8.Bosnia-Hercegov - RomaniaHU
9.Tyskland - KasakhstanH
10.Albania - HviterusslandU
11.Malta - HellasB
12.Irland - MakedoniaHU

Klikk her for å levere vår 432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.03.2011 15:55
1.Norge - DanmarkHUB
2.Kypros - IslandHU
3.Wales - EnglandB
4.Armenia - RusslandB
5.Bulgaria - SveitsHUB
6.Georgia - KroatiaUB
7.Israel - LatviaHU
8.Bosnia-Hercegov - RomaniaHUB
9.Tyskland - KasakhstanH
10.Albania - HviterusslandU
11.Malta - HellasB
12.Irland - MakedoniaHU

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill