Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Getty Images/All Over Press

Zlatan kan ikke redde Milan

Selv en Zlatan Ibrahimovic i storform kan hjelpe Milan mot Barcelona. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips: Bayern avgjør direkte
V65 Bjerke: Jackpot med 1,7 millioner ekstra i potten

Ukens midtukekupong skal faktisk avgjøres over tre dager. Fire kamper spilles onsdag, der gigantoppgjøret mellom Milan og Barcelona naturligvis er høydepunktet. Torsdag spilles det fire kvartfinaler i Europa League, mens kupongens fire siste kamper ikke spilles før fredag. Tippeligaoppgjøret mellom Brann og Sandnes Ulf er blant disse. I og med at bonuspotten ble fordelt sist midtuke, er bonuspotten nå på kr 950 000 kroner og gjelder fortsatt kun ved full tid.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Milan - Barcelona
Champions League kvartfinale og første oppgjør spilles altså i Milano. Til tross for vedvarende store skadeproblemer holder Milan koken i Serie A og etter helgens snuoperasjon mot Roma (seier 2-1) har Milan fortsatt fire poeng ned til Juventus på andreplass. Imponerte voldsomt i åttendedelsfinalen hjemme mot Arsenal (4-0), men mesteparten av forspranget var spist allerede etter 1. omgang av returoppgjøret på Emirates (0-3 til halvtid). Milan tok seg sammen etter pause og berget avansementet. Meget viktige Thiago Silva (f) ble skadet i helgen og er uaktuell til onsdagens oppgjør. Mark van Bommel er suspendert, høyreback Abate og Pato er begge skadet.

Seks poeng opp til serieleder Real Madrid for Barca i La Liga og etter en middels periode, går Barcelona-maskineriet for fullt igjen. Messi pøser inn mål og skulle Barcelona vinne hjemmekampen mot Real Madrid i serien er det kun tre poeng opp. 10-1 sammenlagt mot Bayer Leverkusen i åttendedelsfinalen og mannskapsmessig ser det tilnærmet perfekt ut for Barcelona nå. Abidal er ute for sesongen, Villa likeså, mens Adriano er skadet.

Lagene møttes også i gruppespillet. Da endte tilsvarende kamp 2-3, mens møtet i Barcelona endte 2-2 etter voldsom Barcelona-dominans. Vi kan se Milan makte uavgjort på hjemmebane, men heller ikke mer. UB.

2. Marseille - Bayern München
Totalt havari for hjemmelaget i den franske ligaen og meget svake 0-3-5 på de åtte siste seriekampene har sendt Didier Deschamps mannskap ned på niendeplass, hele tretten poeng bak Lille på tredjeplass. Således var det en voldsom oppmuntring for franskmennene å avansere til kvartfinalen i Champions League etter å ha eliminert Inter i åttendedelsfinalen. Førstekeeper Steve Mandana soner karantene, det gjør også Souleymane Diawara (f), mens spissen Lioc Remy fortsatt er skadet.

Etter å ha tapt 0-1 borte for sveitsiske Basel i bortemøtet, hevnet Bayern seg voldsomt på hjemmebane og ga seg ikke før det stod 7-0 i målprotokollen. Tre strake seire i Bundesliga med sterke 15-2 i målforskjell, men det er fortsatt fem poeng opp til serieleder Borussia Dortmund. Bastian Schweinsteiger er på vei tilbake etter skade, men starter på benken. Daniel van Buyten er skadet.

Hjemmelaget er helt ute av form, mens Bayern München naturlig nok jager finaleplass ettersom årets Champions League-finale spilles i München. Med førstekeeper Mandana ute og forsvarsspilleren Diawara ute er det ingen tvil om at Marseille er svekket defensivt. Vi tror målkåte Bayern vinner onsdag kveld. B.

3. Sheffield United - Chesterfield
Engelsk League One. Meget viktig hengekamp for begge lag. Ett poeng opp til direkte opprykksplass for Sheffield United som slo til med sterke 5-2 borte mot playoffjagende Notts County i siste seriekamp. Men har ikke bedre enn 2-2-2 på de seks siste seriekampene og må forbedre dette i sluttfasen for å sikre direkte opprykk. Solide 13-3-3 på eget gress. Ingen nye skader eller karantener for the Blades.

Chesterfield vant det såkalte Football League Torphy for rundt 50 000 tilskuere på Wembley søndag da laget slo Swindon 2-0 i finalen. I serien er det sju poeng opp til sikker plass for tabelljumbo Chesterfield. Formen viser brukbare 1-3-1 på de fem siste seriekampene, men bortestatsen viser svake 2-6-11. Kun åtte seriekamper gjenstår og Chesterfield må trolig ha femten poeng på disse kampene for å berge plassen. Spissen Jack Lester måtte av banen søndag og er uaktuell her. Neal Trotman (f) var cuptied søndag, men er tilbake her.

Det er voldsomt press på hjemmelaget og vi har utallige eksempler på at lag som kjemper for opprykk feiler på dette tidspunktet av sesongen og bortelaget kan ha fått et boost av søndagens cuptriumf. Vi stoler ikke på hjemmelaget og dekker kampen fullt ut. HUB.

4. Inverness - St. Johnstone
Skotsk Premier League. Etter 0-3-3 på de seks foregående seriekampene, slo hjemmelaget tilbake med 1-0 seier borte mot Aberdeen lørdag. Ligger på tiendeplass med 31 poeng og har hele elleve poeng ned til tabelljumbo Dunfermline (tolvteplass). To serierunder gjenstår før den skotske serien deles i to, de seks øverste møtes en gang hver og tilsvarende gjelder for de seks nederste. Poengene fra grunnserien tar lagene med seg. 4-4-6 er tallene på hjemmebane for Inverness. Et par spillere er på skadelisten, men ingen nye fravær.

St. Johnstone ligger på femteplass og har fem poeng ned til Kilmarnock på sjuendeplass og har således solide muligheter for å bli med blant de topp seks-gruppen. Fjerdeplass gir Europa League-kvalik, så det er nok å spille om. Sterke 3-2-0 på de fem siste seriekampene, og bortestatsen viser meget flotte 7-6-2. Midtbanespilleren Murray Davidson skadet seg søndag og spiller ikke her.

Det står faktisk 5-1-1 på de sju siste tilsvarende oppgjørene, men denne sesongen er styrkeforholdet endret. U-faren er som alltid stor i slike oppgjør. UB.

5. Atletico Madrid - Hannover
Europa League. Kampen spilles torsdag. Etter 3-4-0 på de sju første seriekampene etter nyttår, har det ikke blitt bedre enn 2-1-3 på de seks siste seriekampene for hovedstadslaget. Ligger på åttendeplass i La Liga når ni serierunder gjenstår, men det er ikke mer enn åtte poeng opp til Malaga på den viktige fjerdeplassen. Hadde ingen problemer med å eliminere tyrkiske Besiktas i åttendedelsfinalen av Europa League og vant for sikkerhest skyld begge oppgjørene. Ingen fravær av betydning for spanjolene, som kan stille sitt sterkeste mannskap.

Hjemmesterke Hannover (7-6-0) måtte tåle sitt tredje strake bortetap i Bundesligaen lørdag da laget tapte 1-2 borte mot Bayern München. Med svake 2-5-7 borte er ikke Moa og hans lagkamerater bedre enn nummer åtte i Bundesliga, men det er kun to poeng opp til sjetteplassen som gir Europa League-plass. Belgiske Standard Liege ble lett match i åttendedelsfinalen. Etter 2-2 i bortekampen i Belgia, imponerte tyskerne med 4-0 hjemme. Heller ikke Hannover har noen fravær av betydning.

Det er neppe noen tvil om at spanjolene har det beste mannskapet av disse to lagene og til tross for at formen har variert litt den siste tiden, har vi god tro på at Atletico vinner denne kampen. H.

6. Schalke 04 - Athletic Bilbao
Europa League. Kampen spilles torsdag. Nytt oppgjør mellom Spania og Tyskland i denne kvartfinalen. Meget hjemmesterke Schalke skuffet ikke lørdag kveld da Bayer Leverkusen ble slått 2-0 hjemme i Leverkusen. Raul og hans lagkamerater står dermed med 8-1-0 på de ni siste hjemmekampene i serien. Ettersom Borussia Mönchengladbach tapte sin hjemmekamp mot Hannover overtok Schalke den meget viktige tredjeplassen. Til tross for at Schalke tapte 0-1 borte for Twente i første kamp i åttendedelsfinalen, ble det greit avansement ettersom hjemmekampen ble vunnet 4-1.

Athletic Bilbao imponerte mange nordmenn ved å slå Manchester United både borte og hjemme i åttendedelsfinalen. Men det eventyret har åpenbart kostet i det hjemlige seriespillet, der laget kun har ett poeng på de fire siste. Til tross for 1-0 ledelse hjemme mot Sporting Gijon søndag, måtte baskerne nøye seg med 1-1 og sakker akterut i kampen om topplasseringene i La Liga. Er faktisk helt nede på ellevteplass nå med 38 poeng. Borte har ikke laget bedre enn 3-5-6. Bilbao-trener Marcelo Bielsa tar med seg disse spillerne til Tyskland: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San Jose, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Koikili, Raul, Susaeta, Iraola, Inigo Perez, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martinez, Ibai, Ramalho and Pena.

Vi tror uhyre hjemmesterke Schalke vinner denne og får et bra utgangspunkt foran den meget vanskelige returkampen i Bilbao. H.

7. AZ Alkmaar - Valencia
Europa League. Kampen spilles torsdag. Seks poeng skiller mellom nåværende serieleder AZ og Heerenveen på sjette plass i en uvanlig jevn Eredivisie i Nederland. 3-2-1 på de seks siste seriekampene for AZ som har råsterke 11-3-0 på eget gress i ligaen. Imponerende avansement i Europa League. Vant hjemmekampen mot Udinese 2-0, kom bakpå 0-2 tidlig i Udine i bortekampen og til tross for en mann utvist allerede i første omgang maktet nederlenderne å redusere til 1-2 og dermed avansement. Har ellers ikke bedre enn 6-2-5 på bortebane.

Valencia har bortsett fra den meget sterke borteseieren mot Athletic Bilbao (3-0) tredje sist, underprestert kraftig i den hjemlige ligaen og har ikke bedre enn 3-5-5 etter nyttår. Er fortsatt på tredjeplass, men nå er Malaga a poeng på fjerdeplass. Nytt skuffende tap i helgen (1-3 borte mot Getafe). Levante på femteplass er kun tre poeng bak. 6-5-4 på bortebane. Hadde få problemer med å eliminere PSV i åttendedelsfinale. Hjemmekampen ble vunnet 4-2 og bortekampen i Nederland endte 1-1. Miguel (f), Hernandez (m) og Banega (m) er ikke med i troppen.

Åpent i Nederland. Vi setter alle tegn på. HUB.

8. Sporting Lisboa - Metalist Kharkov
Europa League. Kampen spilles torsdag. Hjemmelaget tok altså skalpen på Manchester City i forrige runde og har vært strålende på hjemmebane i denne sesongens Europa League-kamper. Samtlige er vunnet. I serien er laget for lengst hektet av. Og da var det neppe overraskende at laget tapte 0-2 borte for Gil Vicente den påfølgende helgen etter City-triumfen. Men hjemme har laget knallsterke 9-1-0 på de ti siste seriekampene. Elias (m) er ikke spilleberettiget i Europa League, for øvrig mangler Oguchi Onyewu (f), Alberto Rodriguez (f), Santiago Arias (f), Fabian Rinaudo (m) og Bruno Pereirinha (m). Kun sistnevnte var i startoppstillingen i bortemøtet med Manchester City.

Ukrainske Metalist Kharkov tapte hjemmekampen mot Olympiakos med 0-1, og dermed var det få som trodde laget kunne avansere. Til tross for at laget kom under 0-1 i returmøtet i Athen, klarte ukrainerne å snu kampen i sin favør og vant 2-1 og avanserte dermed på bortemålsregelen. I den hjemlige ligaen er laget som vanlig nummer tre, et godt stykke bak Shaktar Donetsk og Dynamo Kiev. Men har sterke 7-4-1 på bortebane. Her må Edmar (m) sone karantene, mens spissen Andrej Vorobej er skadet.

Skummelt oppgjør dette, men hjemmesterke Sporting taper neppe. HU.

9. Brann - Sandnes Ulf
Norsk Tippeliga. Kampen spilles fredag. Det var kanskje ikke så uventet at Brann røk på en smell i serieåpningen borte mot Rosenborg. Litt mer overraskende var det at bergenserne skapte lite fremover på banen. Forsvarsmessig var det tilbake til gamle synder, og den nye kapteinen Markus Jonsson var sårt savnet. Han blir ikke klar til fredagens kamp heller. Normalt hjemmesterke Brann er nok veldig innstil på å reise kjerringa her. Førstekeeper Piotr Leciejewski måtte gi seg i Trondheim søndag, og skal testes på trening onsdag ettermiddag. Den islandske landslagsmålvakten Hannes Thor Halldorsson ankommer Bergen onsdag og er aktuell som erstatter dersom Leciejewski ikke blir klar. Halldorsson spiller for KR Reykjavik på Island og ifølge www.bt.no kan det være aktuelt med leieavtale frem til mai.

Sandnes Ulf gjorde en meget positiv kamp mot Viking og hadde nesten fortjent seieren, men alt i alt var det vel greit med poengdeling. Tidvis svært positive takter av det nyopprykkede laget, som garantert blir vonde å møte i Sandnes. På bortebane blir nok laget vesentlig mer overkommelig. Med mannskapet til trener Asle Andersen ser det bra ut. Vi var i kontakt med medieansvarlig Morten Wiik Larsen onsdag formiddag og han kunne fortelle at midtstopper Ejnar Freid som måtte gi seg rett før slutt i mandagens kamp mot Viking etter en kakk i foten, ganske så sikkert ble klar til fredagens kamp i Bergen. Dermed er det kun langtidsskadde Bjørnar Holmvik som mangler.

Til tross for en skuffende åpning av Brann i premieren. Hjemme på Brann stadion tror vi laget slår tilbake, men sikre er vi ikke. Sandnes Ulf kan knipe poeng. HU.

10. Borussia Dortmund - Stuttgart
Tysk bundesliga. Kampen spilles fredag. Hjemmelaget har stø kurs mot nytt seriegull og imponerte voldsomt med 6-1 seier borte mot Köln søndag. Har dermed fortsatt fem poengs luke ned til Bayern München på andreplass når sju serierunder gjenstår. Om to uker skal for øvrig lagene møtes i Dortmund og med seier i den kampen vil trolig seriemesterskapet være avgjort. Knallsterke 11-1-1 hjemme i Dortmund. Imponerende 17-4-0 på de 21 siste seriekampene og det blir det selvsagt seriegull av.

Stuttgart avgjorde hjemmekampen mot Nürnberg i sluttminuttene søndag og ligger på sjuendeplass med 39 poeng. Det er kun ett poeng opp til sjetteplassen som gir Europa League-plass. Har sin klare styrke på hjemmebane (7-3-4), borte er ikke tallene bedre enn 4-3-6. Men formen er utmerket med 4-1-0 på de fem siste seriekampene. Det skal tillegges at motstanderne har vært lag på nedre tabellhalvdel. Gode Vedad Ibisevic returnerer etter karantene, men nå må spissmakker Cacau sone etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort søndag.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende. Vi tror meget godtgående Dortmund tar en ny trepoenger fredag. H.

11. Eintracht Frankfurt - Bochum
Tysk 2. bundesliga. Kampen spilles fredag. Hjemmelaget har stø kurs mot retur til Bundesliga etter mandagens råsterke 4-0 seier borte mot Union Berlin. Fire strake seire nå med flotte 13-1 i målforskjell. Fem poeng ned til Fortuna Düsseldorf på tredjeplass og ett poeng opp til ledende Greuther Fürth. To lag rykker direkte opp, lag nummer tre spiller kvalik med det tredje nederste laget i Bundesliga. Hjemme i Frankfurt står hjemmelaget med sterke 9-4-0.

Bochum endte på tredjeplass sist sesong og spilte kvalik om opprykk, men røk der mot Borussia Mönchengladbach. Årets sesong har vært en stor nedtur. Ligger på tiendeplass med 31 poeng, men har ti poeng ned til kvalifiseringsplassen. Formen er helt fraværende, kun ett poeng er tatt på de fem siste (0-1-4). Borte står laget med 3-3-7.

Det ligner midtukekupongens sikreste kamp dette. H.

12. Doncaster - Birmingham
Engelsk championship. Kampen spilles fredag. Tre poeng på de seks siste seriekampene for Doncaster, men til tross for bortepoeng mot Crystal Palace tirsdag er laget nå sist på tabellen i øyeblikket med sine 32 poeng ettersom Portsmouth vant sin kamp mot Hull tirsdag. Dog er det kun fire poeng opp til sikker plass. 4-8-7 er tallene på eget gress.

Det var mange av oss som hadde tro på Birmingham sist tirsdag borte mot Portsmouth, men med en mann utvist raknet det helt i andre omgang og Birmingham tapte 1-4. Søndag måtte laget nøye seg med 1-1 hjemme mot Cardiff. Holder seg fortsatt inne på playoff og ligger på sjetteplass med 60 poeng. Den poengsummen har også Blackpool på 7. plass og Cardiff på 8. plass, så det blir knallhard kamp om playoffplassene. Tre poeng i denne hengekampen vil hjelpe godt på. Men Birmingham har ikke bedre enn 5-4-9 på bortebane.

En vrien kamp dette, vi dekker fullt ut grunnet Birminghams svake bortestatistikk. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.03.2012 20:40
1. Milan - Barcelona U B
2. Marseille - Bayern München B
3. Sheffield Unite - Chesterfield H
4. Inverness CT - St.Johnstone U B
5. Atletico Madrid - Hannover 96 H
6. Schalke 04 - Athletic Bilbao H
7. AZ Alkmaar - Valencia H U B
8. Sporting Lisboa - Metalist Kharko H U
9. Brann - Sandnes Ulf H U
10. Borussia Dortmu - Stuttgart H
11. Eintracht Frank - VfL Bochum H
12. Doncaster - Birmingham U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 28.03.2012 20:40
1. Milan - Barcelona U B
2. Marseille - Bayern München B
3. Sheffield Unite - Chesterfield H U B
4. Inverness CT - St.Johnstone U B
5. Atletico Madrid - Hannover 96 H
6. Schalke 04 - Athletic Bilbao H
7. AZ Alkmaar - Valencia H U B
8. Sporting Lisboa - Metalist Kharko H U
9. Brann - Sandnes Ulf H U
10. Borussia Dortmu - Stuttgart H
11. Eintracht Frank - VfL Bochum H
12. Doncaster - Birmingham H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her