Gå til sidens hovedinnhold

Tjuvladder jakter Askeladden

Askeladden jakter intenst på båten «Johnny» fra 1957. Det er de ikke alene om.

(iBergen.no) Den første plastbåten til Askeladden så dagens lys i 1957 og fikk navnet Johnny. I anledning 50-årsjubileet for båten har Askeladden den siste måneden oppfordret folk til å tipse om Johnnyer i god stand.

Gulroten til eieren av det flotteste eksemplaret har vært lett å svelge for de fleste.

- Vinneren av konkurransen vi har laget til får bytte sin gamle Johnny i en 2008 modell Askeladden, sier administrerende direktør Henrik Askvik til iBergen.no.

Tjuvladder oppdaget konkurransen
Konkurransen har ført til rundt 50 tips fra Tromsø til svenskegrensen. Noen har imidlertid gått lengre for å vinne konkurransen enn andre.

- Hehe, ja. Vi fikk telefon fra Fjell og Sund lensmannskontor. De hadde en båt som var stjålet og som de mistenkte ville dukke opp i konkurransen vår. Selvsagt trist for eieren av båten, men litt morsomt også, sier Askvik som legger til at bilder av båtene som kommer inn kommer til å bli gransket av politiet.

En annen hadde vært så kreativ at han hadde lagt inn annonse på Finn.no der han ville kjøpe en Johnny for 10.000 kroner.

Skal bli salatbar
Fredag ble det satt strek for konkurransen og om noen uker skal vinneren kåres.

- Hva skal dere egentlig med Johnny?
- Siden vi ikke har noe dedikert museum, tenkte vi at vi måtte bruke den til noe som gir heder og verdighet. Derfor fant vi ut at den ville passe godt som salatbar på kantinen vår.

Askvik har sammen med sine kompanjonger regnet seg frem til at det ble produsert rundt 300 av den første plastbåten til Askeladden.

- Vi har fått inn rundt 10 båter som vi er sikre på er en Johnny.

- Så konkurransen er helt stengt nå?

- Ja, men mindre du kommer med båten som har produksjonsnummer 1, sier Askvik.

Les flere nyheter på iBergen no

Reklame

Husker du disse to idiotene?